Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Δημοσιευμένο στις 28 Οκτωβρίου 2012 Κατηγορία: Τέχνη,Πολιτισμός από Αποστολίδου Γεσθημανή  Με ετικέτα , ,

Το Νοέμβριο μη χάσετε!

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου

Μίμης Πλέσσας: Δίπολο…
Από την τζαζ στη μεγάλη μας οθόνη

Ένα ταξίδι στο μουσικό πλούτο του Μίμη Πλέσσα θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, στις 21.00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Μια διαδρομή από την τζαζ πλευρά του Μίμη Πλέσσα ως τα τραγούδια που κόσμησαν τη μεγάλη μας οθόνη, με μια πλειάδα ερμηνευτών και προβολή οπτικού υλικού.

περισσότερα

Τρίτη 6 και Τετάρτη 7 Νοεμβρίου

Ballet Flamenco de Andalucia: Metafora

Το Ballet Flamenco de Andalucía είναι ένας φημισμένος ισπανικός θίασος που αποτελείται από 17 μέλη, με Καλλιτεχνικό Διευθυντή ένα σύγχρονο αστέρα του φλαμένκο, τον πολυβραβευμένο Rubén Olmo. Ο θίασος παρουσιάζει την παραγωγή Metáfora, ένα πρόγραμμα που στην κυριολεξία θα “μεταφέρει” το κοινό στο συναίσθημα, το δράμα και το πάθος της Ανδαλουσίας, του λίκνου του φλαμένκο. Καστανιέτες, βεντάλιες, παραδοσιακά φορέματα (batas de cola) και ζωηροί συνδυασμοί βημάτων αναμειγνύονται με τη δύναμη της “escuela bolera” (μιας μοναδικής χορευτικής, σκηνικής και σκηνογραφικής έκφρασης), με την απαιτητική τεχνική και τον εκπληκτικό “αθλητισμό” του ισπανικού χορού.

Πέμπτη 22 έως Κυριακή 25 Νοεμβρίου

Σπύρος Σαμάρας: Η ΚρητικοπούλαΜια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η κωμική όπερα Η Κρητικοπούλα του Σπύρου Σαμάρα θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για τέσσερις μόνο παραστάσεις, από τις 22 έως και τις 25 Νοεμβρίου (μια συμπαραγωγή της Λυρικής Σκηνής με το Μέγαρο Μουσικής). Η Κρητικοπούλα παρουσιάστηκε στην πρώτη, πλήρη σκηνική αναβίωσή της μετά από 80 χρόνια, το Νοέμβριο του 2011 στην Εθνική Λυρική Σκηνή, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια. Πρόκειται για ένα ξεχασμένο αριστούργημα το οποίο ανακαλύφθηκε και αποκαταστάθηκε πρόσφατα. Με απλά υλικά η κωμική αυτή όπερα μιλά για τον έρωτα και την επανάσταση στα χρόνια της ενετοκρατίας. Μέσα από εκπυρσοκροτήσεις, έρωτες, τραγούδια και πεντοζάλη, η Μεγαλόνησος πανηγυρίζει την επανάστασή της και οι πρωταγωνιστές την ένωσή τους.

περισσότερα

Αγορές εισιτηρίων on line από το www.tch.gr

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ & ΠΑΡΑΛΙΑ, Τ.Κ. 54646 – ΤΗΛ. 2310895800, ΤΗΛ. ΕΚΔΟΤΗΡΙΩΝ 2310895939
ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & θΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ,  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Αφήστε μια απάντηση