Μέγαρο Μουσικης Θεσσαλονίκης εκδηλώσεις 10-13 Οκτωβρίου

Εκδηλώσεις 10 ως 13 Οκτωβρίου 2012

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου

Ορχήστρα Δωματίου της Σμύρνης

Η Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της Σμύρνης (μέρος της οποίας αποτελεί η Ορχήστρα Δωματίου Σμύρνης) ιδρύθηκε αρχικά ως σχήμα μουσικής δωματίου, το 1975. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το συγκρότημα γνώρισε εξαιρετική ανάπτυξη φτάνοντας στο μέγεθος συμφωνικής ορχήστρας. Σήμερα η Ορχήστρα, με τους 160 καλλιτέχνες της, αποτελεί ένα σύνολο εξαιρετικού επιπέδου και είναι μία από τις μεγαλύτερες ενώσεις καλλιτεχνών της Τουρκίας.


περισσότερα

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου

Οι κλασσικοί συναντούν την τζαζ
Fasil Say

Ο Fazil Say ξεκίνησε μαθήματα πιάνου με το Mithat Fenmen, ο οποίος διαισθάνθηκε το μεγάλο μουσικό χάρισμα του μαθητή του και του ζήτησε να αυτοσχεδιάζει κάθε μέρα πάνω σε μουσικά θέματα. Αυτή η επαφή με τις ελεύθερες και δημιουργικές διαδικασίες και μορφές καλλιέργησε το ταλέντο του Say στον αυτοσχεδιασμό, δημιουργώντας τον πιανίστα και συνθέτη που είναι σήμερα.

περισσότερα

Σάββατο 13 Οκτωβρίου

Ραντεβού με την Όπερα

Το Μέγαρο Μουσικής καλωσορίζει με χαρά, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τον εξαιρετικά επιτυχημένο κύκλο εκδηλώσεων Ραντεβού με την Όπερα. Πρόκειται για μια σειρά συναντήσεων που φιλοδοξεί να φέρει τη “μάγισσα” των τεχνών κοντά στο κοινό. Τα Ραντεβού με την Όπερα αποσκοπούν να δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό σημείο επαφής με το ιδιαίτερο αυτό καλλιτεχνικό είδος, μέσω σχετικών σεμιναρίων.
περισσότερα

Σάββατο 13 Οκτωβρίου

MET Live in HD
Tο Ελιξίριο του Έρωτα του Donizetti

Η σεζόν Live in HD ξεκινά στις 13 Οκτωβρίου με μια νέα παραγωγή του κωμικού διαμαντιού του Donizetti Το Ελιξίριο του Έρωτα (L’Elisir d’Amore), σε σκηνοθεσία του Bartlett Sher και διεύθυνση ορχήστρας του Maurizio Benini. H Anna Netrebko κάνει το ντεμπούτο της στη ΜΕΤ στο ρόλο της όμορφης γαιοκτήμονος Αντίνα, ενώ ο Matthew Polenzani είναι ο Νεμορίνο, ο απλός χωρικός που την ερωτεύεται. O Μariusz Kwiecien ερμηνεύει το λοχία Μπελκόρε, τον υπερόπτη μνηστήρα της Αντίνα, ενώ ο Ambrogio Maestri θα τραγουδήσει το ρόλο του μάγου γιατρού, δόκτορος Ντουλκαμάρα. !

περισσότερα

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

25ης ΜΑΡΤΙΟΥ & ΠΑΡΑΛΙΑ, Τ.Κ. 54646

ΤΗΛ.2310895800, ΤΗΛ. ΕΚΔΟΤΗΡΙΩΝ 2310895939


ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Αφήστε μια απάντηση