Αυτή την εβδομάδα, διαβάστε…

Δημοσιευμένο στις 25 Μαΐου 2012 Κατηγορία: Παιδική Λογοτεχνία από ΕΥΑΝΘΙΑ ΠΟΜΑΚΗ  Με ετικέτα

Η έκθεση βιβλίου ξαναγύρισε σπίτι της στο Πεδίο του Άρεως και μου φάνηκε πως ξαναβρήκε μια γοητεία που είχε χάσει. Με τον ίδιο τρόπο δυο καινούρια βιβλία που κυκλοφόρησαν μας χάρισαν τη γοητεία να ανακαλύπτεις ένα βιβλίο, να αγγίζεις το εξώφυλλό του, να αποκρυπτογραφείς τις ιστορίες του. Το ωραιότερο πράγμα του κόσμου και το Λίγο ακόμα υπογράφουν η Άννα Δαμιανίδη το πρώτο και ο Αλέξης Κυριτσόπουλος το δεύτερο. Και οι δυο τους οι γνώριμοι από παλιά, που μας ξάφνιασαν μέσα στη γενική κατήφεια και μελαγχολία, παρουσιάζοντάς μας δυο βιβλία όμορφα, φωτεινά, φτιαγμένα στο χέρι με φροντίδα, έτσι όπως πρέπει ένα βιβλίο να είναι.
Κοντά σ’ αυτά δυο καινούριες σειρές φτιαγμένες από έλληνες δημιουργούς δίνουν κι αυτές το στίγμα τους διαφορετικά η καθεμιά. Η σειρά Μικρές καληνύχτες των εκδόσεων Μεταίχμιο προτείνει στους γονείς μικρές ιστορίες, όμορφα εικονογραφημένες, με τις σωστές δόσεις παραμυθιού και ανατροπής, για να διαβάσουν στα μικρά τους παιδιά λίγο πριν κοιμηθούν. Η φωνή του γονιού και οι ιστορίες του ράφτη, της μάγισσας, του ποντικού και του βασιλιά λύκου θα βάλουν τα σωστά συστατικά για συναρπαστικά όνειρα.
Η επόμενη σειρά Η ζωή σαν παραμύθι των εκδόσεων Παπαδόπουλος μας προσφέρει ένα εργαλείο, αν δυσκολευόμαστε ως γονείς ή παιδαγωγοί να μιλήσουμε και να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις με τα παιδιά: την αρρώστια, το διαζύγιο, την αναπηρία, την απώλεια. Αν και πολύ συχνά παιδιά που βρίσκονται κάτω από την πίεση τέτοιων γεγονότων μπορούν μέσα από ιστορίες με εντελώς διαφορετικό θέμα να βρουν τη λύτρωση που χρειάζονται, αυτές οι ιστορίες μπορούν να λειτουργήσουν χαλαρωτικά για τους ίδιους τους γονείς που δεν έχουν ένα τρόπο να χειριστούν δύσκολες καθημερινές καταστάσεις.
Αυτή την εβδομάδα ενημερωθείτε για τις νέες κυκλοφορίες και…
…παρακολουθήστε για τελευταία εβδομάδα το εργαστήρι με την Αμάντα Μιχαλοπούλου που αυτή τη βδομάδα προτρέπει τα παιδιά να διατυπώσουν μια ερώτηση που θα ξεκινάει με τη φράση Τι θα γινόταν αν…«Τράβηξα τη γραμμή της αισιοδοξίας που νομίζω πως υπάρχει» γράφει ο Αλέξης Κυριτσόπουλος. Τι θα γινόταν αν δεν υπήρχε κάποιος να τραβήξει αυτή τη γραμμή;
Αφήστε μια απάντηση