Ολυμπιακοί Αγώνες-Λονδίνο 2012-Λαμπαδηδρομία

Αφή της Ολυμπιακής φλόγας

Στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Άνοιξε και επίσημα από την Πέμπτη ,10 Μαΐου 2012, η Ολυμπιακή περίοδος των Θερινών Αγώνων του 2012, με την Αφή της Φλόγας στο Στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας, που έγινε με κάθε επισημότητα και την παρουσία χιλιάδων θεατών.

Στην τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012», Λόρδος Σεμπάστιαν Κόου, ο πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στη χώρα μας,Ντέιβιντ Λάντσμαν, ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, με αρκετά μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ, μέλη της ΔΟΕ, Έλληνες και Βρετανοί αξιωματούχοι και πολλοί άλλοι.

Η 5η ημέρα της Λαμπαδηδρομίας ξεκίνησε από την Καβάλα σήμερα το πρωί και η Ολυμπιακή Φλόγα είχε πρώτο σταθμό την Κομοτηνή, όπου το βωμό άναψε ο πρωταθλητής του ύψους, Κώστας Μπανιώτης.

Στη συνέχεια το ιερό Φως πήγε στους Κήπους και ακολούθησαν οι Φέρες, με όλους τους κατοίκους της πόλης να έχουν βγει στους δρόμους για να υποδεχθούν την Φλόγα.

Επόμενος σταθμός ήταν η Αλεξανδρούπολη, με μια εντυπωσιακή τελετή και παρουσία κόσμου, ενώ ακολούθησαν η Ξάνθη και η Δράμα.

Tην 6η ημέρα της Λαμπαδηδρομίας η Ολυμπιακή Φλόγα θα ξεκινήσει από τη Δράμα και θα περάσει από την Αλιστράτη, τις Σέρρες, την Κατερίνη, την Λάρισα, τον Βόλο και θα διανυκτερεύσει στη Λαμία.Συνολικά το Ολυμπιακό φως θα διανύσει στην Ελλάδα τρεις χιλιάδες χιλιόμετρα, θα περάσει από 43 και πλέον πόλεις, ενώ θα συμμετάσχουν 500 και πλέον λαμπαδηδρόμοι.

Η Ολυμπιακή Φλόγα μετά την παράδοσή της στις 17 Μαΐου στους Βρετανούς σε ειδική τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο, θα μεταφερθεί την επομένη (18/5) με ειδικά ναυλωμένο αεροσκάφος στη στρατιωτική βάση Κούλντροουζ, στην Κορνουάλη, απ΄ όπου θα ξεκινήσει το δεύτερο στάδιο της Λαμπαδηδρομίας.

Επί 70 ημέρες, περίπου 8.000 Λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν τη Φλόγα σε ολόκληρη την επικράτεια της Μεγάλης Βρετανίας, πριν αυτή φτάσει στις 27 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου για την τελετή έναρξης των Αγώνων. Εκεί θα παραμείνει και θα καίει άσβεστη ως την τελετή λήξης, στις 12 Αυγούστου.
Αφήστε μια απάντηση