Π.ΕΞ.Ε. – Πρωτάθλημα Εξοικονόμησης Ενέργειας

Δημοσιευμένο στις 10 Απριλίου 2012 Κατηγορία: Διαγωνισμοί από ΕΥΑΝΘΙΑ ΠΟΜΑΚΗ  Με ετικέτα ,

Όλοι μπορούν να λάβουν μέρος στον πρωτότυπο ευρωπαϊκό διαγωνισμό εξοικονόμησης ενέργειας και να κερδίσουν χρήματα και ενέργεια.

Το Πρωτάθλημα Εξοικονόμησης Ενέργειας (Π.ΕΞ.Ε) είναι ένας διαγωνισμός μεταξύ νοικοκυριών από 10 χώρες της Ευρώπης, για την ανάδειξη της «πρωταθλήτριας» εθνικής ομάδας που θα πετύχει τη μεγαλύτερη μείωση στην κατανάλωση ενέργειας και παράλληλα σε εκπομπές CO2. Εκτός όμως από την ανάδειξη της καλύτερης εθνικής ομάδας, θα αναδειχτούν, σε εθνικό επίπεδο, τα νοικοκυριά που μεμονωμένα θα πετύχουν την μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.

Μέσω του διαγωνισμού, οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να υλοποιήσουν διάφορες δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας, που κυμαίνονται από κινήσεις μηδενικού κόστους, όπως το σβήσιμο των φώτων που δεν χρησιμοποιούνται, μέχρι δράσεις δομικού χαρακτήρα, όπως η αλλαγή κουφωμάτων και λέβητα.

Τα βήματα που θα κάνουν τα νοικοκυριά εξαρτώνται αποκλειστικά από τη διάθεσή τους, τις οικονομικές τους δυνατότητες και το μεράκι τους. Ακόμα και δράσεις που φαίνονται απλές μπορούν να επιτύχουν μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας.

Μπορείτε και εσείς να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό ΠΕΞΕ και να κερδίσετε πολλά και πλούσια δώρα, πέρα από το σημαντικότερο έπαθλο που είναι η ίδια η συμμετοχή.

ΠΕΞΕ λοιπόν τώρα…

Μπες στον διαγωνισμό

  Μάθε περισσότερα για τον τρόπο συμμετοχής

Το ΠΕΞΕ υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Intelligent Energy Europe της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ο διαγωνισμός ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2011 και θα διαρκέσει έως τον Μάιο του 2012. Η βράβευση των νικητών θα γίνει τον Σεπτέμβριο του 2012.
Αφήστε μια απάντηση