2 Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό

Δημοσιευμένο στις 2 Απριλίου 2012 Κατηγορία: Παγκόσμιες ημέρες από Γεσθημανή Αποστολίδου  Με ετικέτα ,

«Ο αυτισμός δεν περιορίζεται σε μία μόνο περιοχή ή μια χώρα.  Είναι μια παγκόσμια πρόκληση που απαιτεί παγκόσμια δράση.»

Γενικός Γραμματέας ΟΗΕ Ban Ki-moon

Ο αυτισμός είναι μια ισόβια αναπτυξιακή διαταραχή που εκδηλώνεται κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων ετών της ζωής. Το ποσοστό του αυτισμού σε όλες τις περιοχές του κόσμου είναι μεγάλο και έχει  τεράστιο αντίκτυπο στα παιδιά, τις οικογένειές τους, τις κοινότητες και τις κοινωνίες.

Σε όλη την ιστορία της, η οικογένεια των Ηνωμένων Εθνών, έχει προωθήσει τα δικαιώματα και την ευημερία των ατόμων με αναπηρία, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές. Το 2008, η Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία τέθηκε σε ισχύ, επιβεβαιώνοντας τη θεμελιώδη αρχή των οικουμενικών ανθρώπινων δικαιωμάτων για όλους.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ομόφωνα καθιέρωσε την δεύτερη μέρα του Απρίλη ως Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό  (A/RES/62/139) για να τονίσει την ανάγκη και να συμβάλει στη βελτίωση της ζωής των παιδιών και των ενηλίκων που πάσχουν από τη διαταραχή, ώστε να μπορούν να έχουν μια πλήρη και ουσιαστική ζωή.

Πηγή:Περσίδου Φρόσω_Πολύχρωμη Τάξη
Αφήστε μια απάντηση