Ο Πολ και η Λάρα ταξιδεύουν

Ο Πολ και η Λάρα είναι δύο νιόπαντρες πολικές αρκούδες, που νιώθουν τον κόσμο να χάνεται κάτω απ’ τα πόδια τους, καθώς τα παγόβουνα λιώνουν εκεί μακριά, στη Μανιτόμπα του βορρά, εξαιτίας της υπερθέρμανσης της Γης. Έτσι, αποφασίζουν να κάνουν το γαμήλιο ταξίδι τους στην Ελλάδα του καλού καιρού, για να δουν αν μπορούν να ζήσουν με την αιώνια ζέστη. Καταφτάνουν στη Μύκονο με βατραχοπέδιλα και γυαλιά, κι εκεί…2 ΓΝΩΜΕΣ ΚΡΙΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

  • Νίκος Διακογιάννης

    Βαθμολογία : 5/5

    Πρόκειται για ένα υπέροχο, από κάθε άποψη έργο, με πρωταγωνιστές δυο πολικές αρκούδες που αποφασίζουν να κάνουν το γαμήλιο ταξίδι τους… στη Μύκονο! Ναι, στη Μύκονο! Η συγγραφέας Ιουστίνη Φραγκούλη θέλησε να μιλήσει για την υποβάθμιση των ευαίσθητων στις κλιματικές αλλαγές πολικών περιοχών κι έτσι καλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα απολαυστικό ταξίδι. Το βιβλίο συνοδεύεται από μουσικό σι-ντι. Ιδανικό δώρο για τα παιδιά σας αν θέλετε να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα του φυσικού περιβάλλοντος. Ιδανικό ακόμη και για εκπαιδευτικούς που θα το εντάξουν στην Ευέλικτη Ζώνη!

  • Αγγελική Σπηλιά

    Βαθμολογία : 5/5

    Ένα εξαιρετικό παιδικό βιβλίο με οικολογικό μήνυμα, υπέροχα τραγούδια και μια μοναδική εικονογράφηση. Συγχαρητήρια στη συγγραφέα για τη σύλληψη του έργου αλλά και στην εικονογράφο για την απεικόνιση. Ένα πραγματικό έργο τέχνης για παιδιά και μεγάλους!

Βιογραφικό Συγγραφέα

Η ΙΟΥΣΤΙΝΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ-ΑΡΓΥΡΗ γεννήθηκε στη Λευκάδα, όπου τελείωσε τη δημοτική και τη μέση εκπαίδευση. Απόφοιτος του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής Σχολής Αθηνών, δημοσιογραφεί από το 1983 σε ημερήσιες εφημερίδες και περιοδικά της Ελλάδας. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και έχει εργαστεί κατά διαστήματα σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, καθώς και στην Ελληνική Τηλεόραση (ΕΤ). Από το 1989 ζει και εργάζεται στο Μόντρεαλ του Καναδά ως ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων και διαφόρων εντύπων. Απασχολείται ταυτόχρονα στα διάφορα ομογενειακά μέσα του Καναδά και της Αμερικής, ενώ συνεργάζεται με την εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας της Νέας Υόρκης. Είναι μέλος της Εταιρείας Γαλλόφωνων Συγγραφέων του Κεμπέκ (UNEQ), καθώς και της Ομοσπονδίας Αγγλόφωνων Συγγραφέων του Κεμπέκ (QWF).
Αφήστε μια απάντηση