Συνταγή για μελομακάρονα

από την Τσαντεκίδου Αγγελική :

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια λάδι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
  • 1 κιλό περίπου αλεύρι μαλακό
  • 1 σόδα
  • Ξυσμα λεμονιού και πορτοκαλιού

Για το σιρόπι

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • 1 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

Δουλεύουμε το λάδι αρκετή ώρα με το μίξερ και μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα, το χυμό πορτοκαλιού και τέλος λίγο λίγο το αλεύρι με τη σόδα.

Τα πλάθουμε μικρά γιατί θα φουσκώσουν και τα βάζουμε στο φούρνο  στους 200 βαθμούς Κελσίου

Όταν κρυώσουν τελείως τα περιχύνουμε με το σιρόπι πασπαλίζοντάς τα με καρυδόψιχα




Αφήστε μια απάντηση