Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Δημοκρατίας

Δημοσιευμένο στις 13 Σεπτεμβρίου 2011 Κατηγορία: Διαγωνισμοί,Παγκόσμιες ημέρες από Γεσθημανή Αποστολίδου  Με ετικέτα ,

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε., εορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Σεπτεμβρίου η Παγκόσμια Ημέρα της Δημοκρατίας.

Στις 16 Σεπτεμβρίου 1997 το Συμβούλιο της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, στην οποία συμμετέχουν 150 Εθνικά Κοινοβούλια και επιπλέον 8 συνδεδεμένα μέλη, υιοθέτησε την «Οικουμενική Διακήρυξη για τη Δημοκρατία».

Το Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων, συμμετέχοντας στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας της Δημοκρατίας, διοργανώνει διαγωνισμό έκθεσης ή/και ζωγραφικής για τους μαθητές των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


Α. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης, για δύο διδακτικές ώρες, θα γράψουν έκθεση με θέμα «Λέξεις και σκέψεις για τη Δημοκρατία».

Οι μαθητές της Ε’ τάξης, για δύο διδακτικές ώρες, θα ζωγραφίσουν σε χαρτί διαστάσεων 25Χ35 με θέμα: «Η Δημοκρατία σε μια ζωγραφιά».

Ο Διευθυντής κάθε σχολικής μονάδας θα συγκροτήσει τριμελή επιτροπή εκπαιδευτικών, η οποία θα επιλέξει το καλύτερο γραπτό και το καλύτερο έργο ζωγραφικής του σχολείου και θα τα αποστείλει στη Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης του νομού, μέχρι 14 Μαρτίου.

Με απόφαση του Προϊσταμένου Επιστημονικής και Παιδαγωγικής καθοδήγησης Π.Ε. θα συσταθεί τριμελής επιτροπή, σε κάθε Δ/νση Π.Ε., αποτελούμενη από δύο Σχολικούς Συμβούλους και ένα δάσκαλο, η οποία από το σύνολο των εκθέσεων και των έργων ζωγραφικής των σχολείων της Διεύθυνσης θα επιλέξει τις τρεις καλύτερες εκθέσεις και τα τρία καλύτερα έργα ζωγραφικής. Με ευθύνη του Διευθυντή Εκπαίδευσης, τα έργα που θα επιλεγούν θα αποσταλούν μέχρι 23 Μαρτίου στις Περιφερειακές Διευθύνσεις.

Με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Π.Ε. και Δ.Ε. θα συσταθούν σε κάθε Περιφερειακή Διεύθυνση δύο τριμελείς επιτροπές. Η πρώτη θα αποτελείται από τον Προϊστάμενο Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης, ένα Σχολικό Σύμβουλο και ένα δάσκαλο και θα επιλέξει την καλύτερη έκθεση. Η δεύτερη από τον Προϊστάμενο Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης, ένα Σχολικό Σύμβουλο και έναν  εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ08 και θα επιλέξει  το καλύτερο έργο ζωγραφικής. Τα δύο έργα που θα επιλεγούν, ένα για κάθε κατηγορία, θα αποσταλούν από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις έως 8 Απριλίου στη Διεύθυνση Σπουδών Π.Ε. του Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ.
Αφήστε μια απάντηση