Δώστε το όνομά σας σε ένα Δορυφόρο του Προγράμματος Galileo που θα εκτοξευτεί στο Διάστημα!

Δημοσιευμένο στις 7 Σεπτεμβρίου 2011 Κατηγορία: Διαγωνισμοί από Γεσθημανή Αποστολίδου

 • Για να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό θα δημιουργήσετε μία ζωγραφιά η οποία αντιπροσωπεύει το θέμα «Διάστημα και Αεροναυτική». Αυτό περιλαμβάνει πράγματα όπως αστέρια, πυραύλους, πλανήτες και δορυφόρους. Τί άλλο μπορείτε να σκεφτείτε από αυτά που υπάρχουν στο διάστημα;
 • Μπορείτε να φτιάξετε τη ζωγραφιά σας χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε τεχνική σας αρέσει. Αυτό μπορεί να γίνει είτε σχεδιάζοντας, είτε ζωγραφίζοντας, είτε χρωματίζοντας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλων των ειδών τα υλικά όπως μπογιές, μαρκαδόρους, μολύβια, κόλλα και γκλίτερ. Το κυριότερο είναι να χρησιμοποιήσετε μια γενναία δόση φαντασίας!
 • Μετά θα ανεβάσετε τη ζωγραφιά σας εδώ. Μπορείτε να το κάνετε αυτό είτε σκανάροντας τη ζωγραφιά σας είτε βγάζοντας μια ψηφιακή φωτογραφία. Οι γονείς σας, οι δάσκαλοι ή η τοπική σας βιβλιοθήκη ίσως να μπορούν να σας βοηθήσουν. Μπορείτε να εισάγετε μόνο μια ζωγραφιά, γι’ αυτό να είστε σίγουροι πως διαλέξατε την αγαπημένη σας.
 • Πρέπει να ανεβάσετε τη ζωγραφιά σας μεταξύ 1 Σεπτεμβρίου και 15 Νοεμβρίου 2011.
 • Έπειτα, μία Εθνική Κριτική Επιτροπή θα επιλέξει την καλύτερη ζωγραφιά. Ο νικητής/-τρια θα προσκληθεί σε μια Τελετή Απονομής Βραβείων στην οποία θα λάβει ένα πιστοποιητικό και ένα κύπελλο, τα οποία μπορεί να κρατήσει. Αυτά θα αντιπροσωπεύουν το δορυφόρο που θα πάρει το όνομα του νικητή.
 • Εάν ζείτε στην Ελλάδα και γεννηθήκατε είτε το 2000, είτε το 2001 είτε το 2002, τότε μπορείτε να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό.
 • Δορυφορικό Πρόγραμμα Galileo

 • Η Ευρώπη δημιουργεί το δικό της δορυφορικό σύστημα πλοήγησης: το Πρόγραμμα Galileo. Οι Δορυφόροι του προγράμματος Galileo θα χρησιμοποιηθούν για να γνωρίζουμε ακριβώς που βρίσκεται ένα άτομο ή ένα αντικείμενο πάνω στη γη. Το πρόγραμμα αυτό θα επιβεβαιώσει ότι η Ευρώπη κατέχει ηγετική θέση στον τομέα των τεχνολογιών σχετικών με το διάστημα. Θα σημαίνει επίσης ότι τα δορυφορικά σήματα πλοήγησης θα είναι διαθέσιμα ανεξάρτητα από τι θα συμβεί στο άλλο σύστημα όπως το αμερικανικό σύστημα GPS.
 • Το να γνωρίζει κανείς την ακριβή θέση κάποιου προσώπου ή ενός αντικειμένου όπως ένα τραίνο ή ένα σκάφος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλά πράγματα συμπεριλαμβανομένης της καθοδήγησης των πιλότων των αεροπλάνων και πλοίων έτσι ώστε να μην φτάνουν πάρα πολύ κοντά ο ένας στον άλλο, της προσφοράς βοήθειας σε ανθρώπους που θέλουν να φτάσουν οδηγώντας σε ένα νέο προορισμό, της αποστολής πληροφοριών στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έτσι ώστε να λειτουργούν σωστά, της επιβεβαίωσης για την παράδοση της ηλεκτρικής ενέργειας, της παροχής βοήθειας σε ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα για να εντοπίζουν τους ανθρώπους που χρειάζονται τη βοήθειά τους, κ.λπ. Στην πραγματικότητα, πάρα πολλά πράγματα σήμερα γίνονται εφικτά ή αποτελεσματικότερα με τα δορυφορικά σήματα πλοήγησης!
 • Το Πρόγραμμα Galileo πρόκειται να αρχίσει την εκτόξευση τουλάχιστον 27 δορυφόρων, οι οποίοι θα σχηματίζουν αστερισμό, σε τροχιά άνω των 20.000 χλμ από τη Γη. Οι δύο πρώτοι δορυφόροι προγραμματίζονται να εκτοξευθούν το τρίτο τρίμηνο του 2011, χρησιμοποιώντας έναν πύραυλο για να τους πάνε στο διάστημα. Ένας από αυτούς τους δορυφόρους θα πάρει το όνομα ενός παιδιού που ζει στο Βέλγιο και ο άλλος θα πάρει το όνομα ενός παιδιού που ζει στη Βουλγαρία. Οι επόμενοι δορυφόροι θα λάβουν επίσης το όνομα ενός παιδιού από ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 • Λάβετε μέρος στο διαγωνισμό και υποστηρίξτε ενεργά αυτή τη μεγάλη περιπέτεια!
Αφήστε μια απάντηση