Ημέρα της unicef

Δημοσιευμένο στις 22 Φεβρουαρίου 2015 Κατηγορία: από Γεσθημανή Αποστολίδου

Πριν από 68 χρόνια, στις 11 Δεκεμβρίου του 1946, αμέσως μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ιδρύθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη η UNICEF για να προσφέρει τροφή, ρούχα, περίθαλψη στα παιδιά της Ευρώπης που ήταν αντιμέτωπα με την πείνα και τις ασθένειες. Η UNICEF παρείχε απευθείας βοήθεια και στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ελλάδα για 22 χρόνια, από το 1947 έως το 1969 με προγράμματα εκπαίδευσης μαιών και νοσοκόμων, παστερίωσης του γάλακτος, υποστήριξη νοσοκομείων, συσσίτια και άλλα.

Το πρόγραμμα «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών», της unicef, έχει αξιολογηθεί από την Επιτροπή Δικαιωμάτων του Παιδιού που εδρεύει στη Γενεύη ως το καλύτερο που γίνεται στη χώρα μας για την προώθηση και ευρεία διάχυση του περιεχομένου της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Το πρόγραμμα διεξάγεται στα πλαίσια της Εκπαίδευσης για την Ανάπτυξη.

Μετά από τη συμμετοχή της Τάξης μας στο παραπάνω Πρόγραμμα το σχολείο μας ανακηρύχτηκε «Σχολείο Υπερασπιστής των παιδιών 2013-2014».

Σε συνέχεια της προηγούμενης δράσης μας , αποφασίσαμε και φέτος να συνεχίσουμε τη δραστηριότητά μας αυτή συγκεντρώνοντας πάλι χρήματα για τη unicef .Εν όψει της ημέρας των γενεθλίων της unicef, επισκεφτήκαμε στις 12-12-2014 μαζί με τη δασκάλα μας Γεσθημανή Αποστολίδου και τη διευθύντρια Φωτεινή Καγιογλίδου το τοπικό Κατάστημα των ΕΛΤΑ για να καταθέσουμε τα χρήματα που συγκεντρώσαμε .

Νιώσαμε πολλοί περήφανοι γιατί η Η UNICEF μέσα από τα προγράμματά της, συνεχίζει να κάνει ότι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσει ότι κάθε παιδί έχει το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη ζωή και ότι απολαμβάνει πλήρως και χωρίς εξαιρέσεις, όλα τα δικαιώματά του.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄Τάξης.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *