Βλέμμα μακριά – Βλέμμα κοντά

Τεχνική θέασης πραγμάτων, στάση ζωής ή  άσκηση σύναψης αριστερού – δεξιού ημισφαίριου του εγκεφάλου;

Χρειαζόμαστε τις λειτουργίες του αριστερού ημισφαιρίου του εγκεφάλου για να είμαστε αποτελεσματικοί και να συνδεόμαστε με τον υλικό, τρισδιάστατο κόσμο στον οποίο ανήκουμε. Η ποιότητα όμως της ζωής μας, η δημιουργικότητα, η ανθρωπιά μας, η ευτυχία, βρίσκονται στις ιδιότητες του δεξιού ημισφαιρίου το οποίο μας συνδέει με τα πάντα γύρω μας και την ανώτερη φύση μας. Η αγνότητα, η αυθεντικότητα, ο αυθορμητισμός είναι όλα χαρακτηριστικά του άγνωστου ημισφαιρίου που όλοι διαθέτουμε αλλά βρίσκονται σε αδράνεια.

Σπάνια το σύστημα και ο πολιτισμός που έχουμε δημιουργήσει συνδέει πληροφορίες, τομείς και θέματα με τρόπο ολιστικό. Προτιμά την κατάταξη, την αντιπαράθεση, την επιβολή ή τη φυγή. Αλλά είναι αυτή η εξειδίκευση, ο διαχωρισμός και η ανάλυση που συχνά μας κρατάνε μακριά από την αλήθεια. Κάποια στιγμή χρειάζεται να διερωτηθούμε μήπως έχουμε συλλάβει τις ιδέες μας ανάποδα ή αν υπάρχουν πολύ περισσότερα πράγματα που δεν γνωρίζουμε παρά τα ελάχιστα που πιστεύουμε πως ξέρουμε και επιτρέπουμε να διαμορφώνουν την πραγματικότητα μας.

                                                                                                                                                              Εναλλακτική Μάθηση

Σχετικά με Μαθαίνω να Μαθαίνω

Θα ήθελα να διδάξω στους μαθητές μου να ταξιδεύουν στον κόσμο, στο μυαλό, στην ψυχή! Να δημιουργούν κι ακόμη καλύτερα να συνδημιουργούν! Να θέλουν να κάνουν λίγο καλύτερο τον κόσμο, να εκτιμούν τους ανθρώπους που η σκέψη τους και η καρδιά τους είναι πιο μεγάλη από το εγώ τους κι αυτούς που ξέρουν να ακούν. Να θαυμάζουν εκείνους που έχουν το σθένος να αναγνωρίζουν τα λάθη τους και τη δύναμη να συγχωρούν πρώτα τον εαυτό τους και μετά τους άλλους! Να επιλέγουν την αισιοδοξία και τη δράση από το τέλμα και την γκρίνια.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Ευρωπαϊκός Κινηματογράφος. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *