#Workbal@EU | 1ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω

Το 1ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία το σχέδιο κινητικότητας Erasmus+ ΚΑ1 #WorkBaL@EU  (#Work Based Learning at European Union) μέσα στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που υλοποιεί για το σχολικό έτος 2016-2017.

29 σπουδαστές μας μαζί με 4 συνοδούς καθηγητές ταξίδεψαν στη Σεβίλλη της Ισπανίας και στην Μπράγκα της Πορτογαλίας όπου και τοποθετήθηκαν για πρακτική άσκηση για τρεις εβδομάδες καθώς επίσης και

4 απόφοιτοι μας έχουν τοποθετηθεί σε εταιρίες της ειδικότητας τους στη Σεβίλλη της Ισπανίας και στην Μπράγκα της Πορτογαλίας όπου και θα παραμείνουν για πρακτική άσκηση για 6 μήνες.

Το Νοέμβριο του 2016 15 σπουδαστές του  Τομέα Δομικών Έργων & του Τομέα  Ηλεκτρολογίας μαζί με την καθηγήτρια του Τομέα τους Κωνσταντινιά Φίντζου  και την καθηγήτρια Αγγλικών Μαρία Τσώνου μοιράστηκαν μια μοναδική εμπειρία αφού οι σπουδαστές μας είχαν την ευκαιρία να κάνουν πρακτική άσκηση σε 12 επιχειρήσεις του τομέα τους στη Σεβίλλη για τρεις εβδομάδες και ταυτόχρονα με την επαγγελματική τους ανάπτυξη να αποκτήσουν διαπολιτισμικές δεξιότητες και προσωπική ανέλιξη.

Το Μάρτιο του 2017 τα ίδια οφέλη αποκόμισαν και 14 σπουδαστές του Τομέα Γραφικών Τεχνών  & του Τομέα Ηλεκτρονικής μαζί με τον καθηγητή του Τομέα τους Ιωάννη Χωριατέλλη και τον Διευθυντή του σχολείου Αθανάσιο Καπενή  οι οποίοι επίσης έμειναν στην υπέροχη Μπράγκα της Πορτογαλίας για τρεις εβδομάδες για να κάνουν πρακτική άσκηση σε 7 επιχειρήσεις του τομέα τους.

Τους ίδιους μήνες αναχώρησαν δύο απόφοιτοι του 1ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω του Τομέα Τεχνολογίας Τροφίμων και δύο απόφοιτοι του Τομέα Ηλεκτρονικής για να τοποθετηθούν σε εταιρίες της ειδικότητας τους για έξι μήνες και να λάβουν πολύτιμη πιστοποιημένη εργασιακή εμπειρία αναβαθμίζοντας τα επαγγελματικά, γλωσσικά και προσωπικά προσόντα  τους σύμφωνα με τις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας.

Οι σπουδαστές μας επισκέφθηκαν συναρπαστικές πόλεις της Ισπανίας όπως είναι η  Cordoba και η Granada καθώς και της Πορτογαλίας, όπως το Πόρτο και η Λισσαβόνα και απόλαυσαν τα μοναδικά τους αξιοθέατα.

Η κινητικότητα ολοκληρώθηκε με την επίδοση στους συμμετέχοντες

1)            Πιστοποιητικό Τοποθέτησης σε εταιρεία

2)            Πιστοποιητικό Μαθημάτων Ισπανικής Γλώσσας Α1

4)            Πιστοποιητικό Κινητικότητας Europass

όπου και πιστοποιήθηκαν όλες οι γνωστικές, γλωσσικές, τεχνολογικές, επαγγελματικές και διαπολιτισμικές δεξιότητες που αποκόμισαν.

Οι ίδιοι οι συμμετέχοντες περιέγραψαν την  συγκεκριμένη κινητικότητα ως μια εμπειρία ζωής, ο θετικός αντίκτυπος της οποίας είχε επίδραση σε τρία επίπεδα: επαγγελματικό, διαπολιτισμικό και προσωπικό.

Το σχέδιο κινητικότητας #Workbal@EU  χρηματοδοτήθηκε πλήρως από το Erasmus+.

braga certificates IMG_0518 mixed mixed2 mixed3 mixed4 mixed5 mixed6 mixed7

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Ετικέτες: , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *