Απονομή Europass Certificates | 1ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω

Την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017 στο αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω πραγματοποιήθηκε σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα η απονομή των πιστοποιητικών EUROPASS mobility certificates στους συμμετέχοντες μαθητές στις κινητικότητες του σχεδίου Erasmus+  “Work-based Learning at EU” (#Workbal@eu) που υλοποίησε φέτος το 1ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω.
Συγκεκριμένα οι 29 σπουδαστές μας μαζί με 4 συνοδούς καθηγητές που ταξίδεψαν στη Σεβίλλη της Ισπανίας και στην Μπράγκα της Πορτογαλίας όπου και τοποθετήθηκαν για πρακτική άσκηση για τρεις εβδομάδες το σχ. έτος 2016-2017 παρέλαβαν
1)            Πιστοποιητικό Τοποθέτησης σε εταιρεία
2)            Πιστοποιητικό Μαθημάτων Ισπανικής Γλώσσας Α1
4)            Πιστοποιητικό Κινητικότητας Europass
όπου και πιστοποιήθηκαν όλες οι γνωστικές, γλωσσικές, τεχνολογικές, επαγγελματικές και διαπολιτισμικές γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες που αποκόμισαν.

Η τελετή άνοιξε με μία σύντομη περιγραφή, από το διευθυντή κύριο Σάκη Καπενή, των χαρακτηριστικών και της δομής του προγράμματος που υλοποιήθηκε από το 1ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω και συνεχίστηκε με τις εντυπώσεις που κατέθεσαν οι συνοδοί καθηγητές. Στη συνέχεια εκτυλίχθηκε και το πιο ενδιαφέρον μέρος της τελετής όπου οι μαθητές που συμμετείχαν στην κινητικότητα κατέθεσαν την εμπειρία τους και αυτά που αποκόμισαν από το ταξίδι αυτό. Οι ίδιοι οι συμμετέχοντες περιέγραψαν την  συγκεκριμένη κινητικότητα ως μια εμπειρία ζωής, ο θετικός αντίκτυπος της οποίας είχε επίδραση σε τρία επίπεδα: επαγγελματικό, διαπολιτισμικό και προσωπικό.

Η εκπληκτική υπευθυνότητα και ο επαγγελματισμός που επέδειξαν οι συμμετέχοντες σε όλη τη διάρκεια των τριών εβδομάδων στη Σεβίλλη της Ισπανίας και στην Μπράγκα της Πορτογαλίας είχε ως αποτέλεσμα πολύ θετικό αντίκτυπο για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Απτή απόδειξη του θετικού αντίκτυπου είναι η πρόταση που έγινε από την Ισπανική εταιρεία IngeMark (http://ingemark.es/) στους 3 συμμετέχοντες μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω που τοποθετήθηκαν στην εταιρεία να συνεχίσουν τη συνεργασία τους αναλαμβάνοντας την στελέχωση και διοίκηση του υποκαταστήματος της εταιρείας στην Ελλάδα. Η Ισπανική εταιρεία IngeMark σκόπευε να επεκταθεί σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα αλλά εντυπωσιάστηκε από τον επαγγελματισμό των Ελλήνων μαθητευομένων και αποφάσισε να επεκταθεί στην Ελλάδα προτείνοντας συνεργασία στους μαθητές μας.
Η παρουσίαση έληξε με μια ενδιαφέρουσα τοποθέτηση από το σχολικό σύμβουλο κύριο Ορφανό.

Η κορύφωση έλαβε χώρα με την απονομή των EUROPASS mobility certificates σε κάθε ένα συμμετέχοντα μαθητή αλλά και συνοδό καθηγητή αφού και αυτοί πιστοποιούνται για τις δεξιότητες που έπρεπε να αναπτύξουν για να φέρουν εις πέρας την αποστολή αυτή.

Συγχαρητήρια στους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω που ως άξιοι πρεσβευτές τιμήσαν την Ελλάδα και το σχολείο και επίσης συγχαρητήρια στο 1ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω που πέτυχε τη διεθνοποίηση του σχολείου δίνοντας την ευκαιρία οι μαθητές του να βιώσουν μια αλησμόνητη εμπειρία.

Το σχέδιο κινητικότητας #Workbal@EU  χρηματοδοτήθηκε πλήρως από το Erasmus+.

Δείτε περισσότερα εδώ

 

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *