Feed
Άρθρα
Σχόλια

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΑ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

 

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

 

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης Βοιωτίας έχοντας στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών για το βιβλίο και την ανάγνωση,

προκηρύσσουν

Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής για το βιβλίο και την ανάγνωση. Ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού ορίζεται η Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015 και καταληκτική ημερομηνία η Τετάρτη 1 Απριλίου 2015. Στο διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων της Λιβαδειάς.

Όλοι οι διαγωνιζόμενοι εννοείται πως αποδέχονται ανεπιφύλακτα όλους τους όρους, που διέπουν το διαγωνισμό, οι οποίοι αναφέρονται παρακάτω :

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

  1. η εκπαιδευτική διαδικασία οργανώνεται με πυρήνα το σχολικό χώρο. Η ποιότητα του σχολικού χώρου εξαρτάται από τις προϋποθέσεις που δημιουργεί ώστε το παιδί να μαθαίνει και να αναπτύσσεται μέσα από πρακτικές που υιοθετεί και εμπειρίες που αποκτά στον υλικό του περίγυρο. Ο μαθητής από την άλλη, επενδύει τα χαρακτηριστικά του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος με τα συναισθήματά του, τα προσωπικά βιώματα, το φορτίζει με σύμβολα που οικοδομούνται στο πεδίο της κοινωνικής του αλληλεπίδρασης, θέτοντας -με τον τρόπο αυτό- την υποκειμενική του σφραγίδα στο υλικό περιβάλλον. Επομένως, το πρόβλημα του σχολικού χώρου πρέπει να θεωρείται πρωταρχικά πρόβλημα οργάνωσής του, ώστε να εξυπηρετεί τους συνεχώς μεταβαλλόμενους εκπαιδευτικούς στόχους.

    H εκπαιδευτική διαδικασία οργανώνεται με πυρήνα το σχολικό χώρο. Η ποιότητα του σχολικού χώρου εξαρτάται από τις προϋποθέσεις που δημιουργεί ώστε το παιδί να μαθαίνει και να αναπτύσσεται μέσα από πρακτικές που υιοθετεί και εμπειρίες που αποκτά στον υλικό του περίγυρο. Ο μαθητής από την άλλη, επενδύει τα χαρακτηριστικά του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος με τα συναισθήματά του, τα προσωπικά βιώματα, το φορτίζει με σύμβολα που οικοδομούνται στο πεδίο της κοινωνικής του αλληλεπίδρασης, θέτοντας -με τον τρόπο αυτό- την υποκειμενική του σφραγίδα στο υλικό περιβάλλον. Επομένως, το πρόβλημα του σχολικού χώρου πρέπει να θεωρείται πρωταρχικά πρόβλημα οργάνωσής του, ώστε να εξυπηρετεί τους συνεχώς μεταβαλλόμενους εκπαιδευτικούς στόχους.

    Το θέμα του Μαθητικού Διαγωνισμού είναι:

«Το βιβλίο σε ταξιδεύει παντού».

  1. Κάθε διαγωνιζόμενος/νη μπορεί να συμμετάσχει με τρία – το ανώτερο – (3) έργα.
  • Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραδώσουν τα έργα τους αυτοπροσώπως μέχρι 1 Απριλίου 2015 στον/στην υπεύθυνο εκπαιδευτικό για το διαγωνισμό.
  1. Στο πίσω μέρος κάθε σελίδας, θα αναγράφονται τα στοιχεία των διαγωνιζόμενων μαθητών/τριών:
  • Ονοματεπώνυμο,
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας,
  • Σχολική μονάδα και τάξη φοίτησης.
  1. Η Κριτική Επιτροπή, του διαγωνισμού, θα είναι τριμελής και θα αποτελείται από:
  • έναν εκπρόσωπο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας,
  • έναν εκπρόσωπο του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης,
  • έναν υπάλληλο της Βιβλιοθήκης.
  1. Στους μαθητές και μαθήτριες των οποίων τα έργα θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή, θα απονεμηθούν αντίστοιχα βραβεία και έπαινοι στα πρώτα, δεύτερα και τρίτα έργα. Σε όλους τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες θα χορηγηθεί αναμνηστικό δίπλωμα. Η απονομή των διακρίσεων θα γίνει σε ειδική τελετή στις 23 Απριλίου-ημέρα του βιβλίου και των πνευματικών δικαιωμάτων.
  2. Η συμμετοχή στο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής για το βιβλίο είναι δωρεάν και προαιρετική για τους μαθητές και θα πραγματοποιηθεί, χωρίς να παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία των σχολείων και μετά από συνεννόηση με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων.
  3. Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να επικοινωνούν με τη Βιβλιοθήκη στα τηλέφωνα 2261 081340 ή 2261089977.

 

Παρακαλούνται οι κ.κ. Δ/ντες των Σχολικών Μονάδων, να υποστηρίξουν έμπρακτα τον Μαθητικό Διαγωνισμό ζωγραφικής για το βιβλίο. Να ενημερωθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Σχολείων και  όλοι οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί και να αναρτηθεί η παρούσα προκήρυξη σε εμφανές σημείο του Σχολείου.

 

Ο Πρόεδροςτου Εφορευτικού Συμβουλίου 

π. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΑΓΚΑΛΕΓΚΑΣ

Ο Δ/ντήςτης ΔΠΕ Βοιωτίας 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΑΡΤΖΙΟΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων