Feed
Άρθρα
Σχόλια

Συνάντηση με τους υπηρεσιακούς παράγοντες  των Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Θηβαίων είχαμε την Τετάρτη 4 Ιουλίου  στο Δημαρχείο Θήβας  για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στα σχολικά κτήρια των Λεύκτρων και του Μελισσοχωρίου.  Στη συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά του Δήμου ο Αντιδήμαρχος  Παναγιώτης Ζερικιώτης και ο Γενικός Γραμματέας   Μελετίου Χάρης και κλιμάκιο των Τεχνικών Υπηρεσιών αποτελούμενο από τους Λάμπρο Σερβετά , Παναγιώτη Βαρσάμη  και Σπύρο Παπαναστασίου.  Από την πλευρά της Διεύθυνσης Π. Ε Βοιωτίας συμμετείχαν ο Διευθυντής Π.Ε Βοιωτίας Γκάρτζιος Γιώργος , οι σχολικοί σύμβουλοι  Ζουγανέλη Άννα και Μπασαγιάννη Ελευθερία, η προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Δήμητρα Χατζή και η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Λεύκτρων Αλίκη Βλάχου.

Από την πλευρά των Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου έγινε απόλυτα ξεκάθαρο ότι δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα με τους φέροντες οργανισμούς των κτηρίων. Αναφορικά με  το πρόβλημα των ρηγματώσεων  σε μέρος της τοιχοποιίας του σχολικού κτηρίου  Μελισσοχωρίου    εκφράστηκε η θέση ότι δεν δημιουργείται  πρόβλημα στατικότητας αλλά μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης    δεν πρέπει να δοθούν σε λειτουργία οι αίθουσα της ανατολικής πλευράς και η βιβλιοθήκη. Οι εργασίες στο σχολικό κτήριο των Λεύκτρων κρίθηκε ότι είναι δυνατό να ολοκληρωθούν άμεσα, μέσα στο καλοκαίρι, ώστε να λειτουργήσει  το Σεπτέμβριο του 2012 το Δημοτικό Σχολείο των Λεύκτρων στο χώρο που προβλέπει το ΦΕΚ της ίδρυσής του. Οι εργασίες στο σχολικό κτήριο του Μελισσοχωρίου εκτιμήθηκε ότι χρειάζονται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα  και για τεχνικούς αλλά και για γραφειοκρατικούς λόγους, όμως αυτό δεν εμποδίζει την άμεση λειτουργία του Ενιαίου Νηπιαγωγείου  στους χώρους   του κτηρίου που δεν παρουσιάζουν κανένα πρόβλημα στην τοιχοποιία τους.

Από την πλευρά της κ. Α. Ζουγανέλη αναπτύχθηκαν οι παιδαγωγικοί λόγοι που καθιστούν απολύτως απαραίτητη τη λειτουργία της σχολικής μονάδας σε ενιαίο χώρο και τεκμηριώθηκε το ανορθολογικό της προηγούμενης επιλογής δηλαδή να λειτουργεί, για τα 4 τελευταία  χρόνια, διασπασμένη σε δύο κτήρια, που απέχουν περίπου  7 χιλιόμετρα. Από την πλευρά της κ. Ε.  Μπασαγιάννη αναπτύχθηκε η άποψη ότι η συστέγαση των δύο σχολικών μονάδων θα επιτρέψει την εφαρμογή προγραμμάτων και σχημάτων συνεργασίας τα οποία θα διευκολύνουν την μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό. Ο Αντιδήμαρχος  Παναγιώτης Ζερικιώτης εξέφρασε τη διαφωνία του με την προοπτική να λειτουργήσουν και οι δύο σχολικές μονάδες στα Λεύκτρα γιατί αυτό θα θεωρηθεί πρόκληση για την τοπική κοινωνία και θα οδηγήσει σε έντονες αντιδράσεις. Ο Διευθυντής Π.Ε. Βοιωτίας δήλωσε ότι στο σχεδιασμό της Διεύθυνσης είναι η λειτουργία στο σχολικό κτήριο του Μελισσοχωρίου όχι απλά  ενός συγχωνευμένου νηπιαγωγείου, που θα ενσωματώνει τα νήπια  και τα προνήπια των δύο χωριών, αλλά η δημιουργία μιας πολυδύναμης μονάδας προσχολικής αγωγής που θα έλκει και μαθητές από τους γύρω οικισμούς με την ποιότητα της εκπαίδευσης που θα προσφέρει. Επίσης, συζητήθηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται με την μεταφορά των μαθητών που πρέπει να χαρακτηρίζεται από ασφάλεια και τις σωστές προδιαγραφές των οχημάτων σε σχέση με την άρνηση των αντίστοιχων φορέων να συμμετέχουν  στους διαγωνισμούς που  προκηρύσσει ο Δήμος.

Στο τέλος, καθορίστηκαν χρονοδιαγράμματα για την εκτέλεση των εργασιών και η κ. Α Βλάχου ανέλαβε την ευθύνη να παρακολουθεί την εξέλιξή τους ώστε να είμαστε λειτουργικά έτοιμοι και στις δύο σχολικές μονάδες, με την έναρξη του σχολικού έτους.

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων