Feed
Άρθρα
Σχόλια

Τη Δευτέρα 28-5-2012 και την Τρίτη 29-5-2012 διενεργήθηκε οικονομικός έλεγχος στο χώρο των Γραφείων Λιβαδειάς της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, στο πλαίσιο του Υποέργου 2 «Πρόσληψη Εκπαιδευτικών» της Πράξης «Εφαρμογή Ξενόγλωσσων Προγραμμάτων Σπουδών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση» στον ΑΠ3, του ΕΠ «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2007-2013.

Ο επιτόπιος έλεγχος ήταν εξαντλητικός και διεξήχθη από την κα. Όλγα Βενιζέλου, στέλεχος της Μονάδας Δ(Ειδικός Λογαριασμός της ΕΥΕ ΕΔ). και τις κυρίες Παναγιώτα Σκάλκου, και Μηστοπούλου Βάσια. Η υπηρεσία μας συνεργάστηκε πρόθυμα και έθεσε στην διάθεση της ομάδας ελέγχου όλα τα στοιχεία που διατηρούνται στο αρχείο της υπηρεσίας όπως και όλη την αλληλογραφία της διεύθυνσης με τον φορέα διαχείρισης του προγράμματος- είτε αυτός έγινε στο email της υπηρεσίας είτε στο προσωπικό email του καταχωριστή.

Από τον έλεγχο επιβεβαιώθηκαν 3 περιπτώσεις εκπαιδευτικών στους οποίους εμφανίζεται να καταβλήθηκαν αχρεωσθήτως ποσά τα οποία φυσικά πρέπει να επιστραφούν … Τα προβλήματα αυτά οφείλονται κυρίως σε λάθη στις καταχωρήσεις των αδειών εγκυμοσύνης στο σύστημα, με αποτέλεσμα να μην υπολογίζονται σωστά κατά την έκδοση των καταστάσεων μισθοδοσίας. Επίσης ανακολουθίες εμφανίστηκαν σε μια σειρά παρουσιολόγια  σε σχέση με τις άδειες που έχουν χορηγηθεί στην περίπτωση μιας εκπαιδευτικού. Από την εμπειρία του ελέγχου αναδεικνύεται σημαντικός ο ρόλος του διευθυντή της σχολικής μονάδας ο οποίος οφείλει καθημερινά να συμπληρώνει τα παρουσιολόγια, να εξασφαλίζει την υπογραφή του εκπαιδευτικού στην σχετική στήλη, να ενημερώνει με έγγραφη αναφορά σε περίπτωση που ο εκπαιδευτικός απουσιάζει αδικαιολόγητα και να υποβάλλει μέσα στις ορισμένες προθεσμίες τα έγγραφα στην υπηρεσία . Οι έλεγχοι αυτοί εμφανίζονται ως εξωτερικοί σε σχέση με αντίστοιχούς που διενεργούνται τακτικά εσωτερικά από τα στελέχη του τμήματος μισθοδοσίας της Διεύθυνσης και είναι πιθανό να συμπληρωθούν από κλιμάκιο εξωτερικού ελέγχου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που χρηματοδοτεί τα σχετικά προγράμματα.

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων