Feed
Άρθρα
Σχόλια

Η πρωτοβουλία για το Αειφόρο Σχολείο έχει ως βασικό στόχο   να αναπτύξουν οι μαθητές συμπεριφορές που συνάδουν με τις αρχές της αειφορίας. Δηλαδή από τις αρχές της συνεργασίας, της αλληλεγγύης, της ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της οικολογικής βιωσιμότητας. Oι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές αναλαμβάνουν σημαντικές πρωτοβουλίες, σχεδιάζουν και υλοποιούν δράσεις που αφορούν στο πεδίο του περιβάλλοντος, του πολιτισμού, της ανθρώπινης υγείας, της τέχνης κτλ. Tο σχολείο ωθείται να ενοποιήσει τις επιμέρους δράσεις στην κατεύθυνση της αειφορίας και να επινοήσει νέες πιο επιδραστικές και καινοτόμες. Επίσης παρωθεί ώστε τα (σημαντικά) επιτεύγματα κάθε σχολείου να μορφοποιούνται και να ενισχύονται στην κατεύθυνση ενός πιο «πράσινου», πιο φιλικού για τους μαθητές, πιο δημοκρατικού, πιο αποδοτικού σχολείου, ανοικτού στην τοπική κοινωνία και στα ρεύματα της καινοτομίας.

To 1 Δημοτικό Σχολείο Σχηματαρίου  αναλαμβάνει την πρωτοβουλία με τη μορφή της Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης

και σας προσκαλεί στην ενημερωτική συνάντηση με θέμα: «ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ», η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό την Αιγίδα των Σχολικών Συμβούλων της 3ης &4ης Περιφέρειας, της Σχολικής Συμβούλου Νηπιαγωγών και τηςΔιεύθυνσης Π.Ε. Βοιωτίας, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 12:00 – 2:00μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σχηματαρίου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την ενημέρωση θα πραγματοποιήσει ο Δρ Δημήτριος Καλαϊτζίδης, Πρόεδρος του Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και Δ/ντής του Ραλλείου Πειραματικού Γυμνασίου Θηλέων Πειραιά για τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής του Δήμου Τανάγρας.

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων