Feed
Άρθρα
Σχόλια

Τα Δημοτικά Σχολεία  και τα Νηπιαγωγεία της Αλιάρτου επισκέφτηκε ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Π. Ε. Βοιωτίας  την Τετάρτη 13 Απριλίου 2011 ώστε να  ενημερωθεί για την εξέλιξη των έργων που γίνονται και να προετοιμάσει σύσκεψη των στελεχών της σχετικής ομάδας σχολείων  με το Δήμαρχο Αλιάρτου την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου. Στην πόλη της Αλιάρτου εξελίσσονται  μια σειρά έργα που βελτιώνουν  την κτηριακή υποδομή του τοπικού εκπαιδευτικού συστήματος και βρίσκονται στην τελική τους φάση πράγμα που μας κάνει να ελπίζουμε ότι θα τα έχουμε λειτουργικά από το Σεπτέμβριο του 2011.

Το 2ο Νηπιαγωγείο Αλιάρτου που σήμερα βρίσκεται σε νοικιασμένο κτήριο με σημαντικά προβλήματα στην λειτουργικότητά του σχεδιάζεται να μεταφερθεί σε νέο κτήριο που μοιάζει να βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο πριν την παράδοσή του. Ωστόσο, το νέο κτήριο διαθέτει μόνο 2 αίθουσες διδασκαλίας ενώ στο παλιό νοικιασμένο κτήριο λειτουργούν ήδη 3 τμήματα νηπίων και προ-νηπίων.  Επομένως, εκ των πραγμάτων, τίθεται το ζήτημα της ανακατανομής του μαθητικού πληθυσμού ανάμεσα στα δύο νηπιαγωγεία  ή της εξεύρεσης κτηριακής λύσης για την λειτουργία παραρτήματος του 2ου Νηπιαγωγείου.

Η δημιουργία εναλλακτικών για την προσέγγιση του ζητήματος και η αξιολόγηση τους ώστε να βρεθεί η πιο ορθολογική προσέγγιση θα είναι ένα από τα ζητήματα που θα απασχολήσουν την σύσκεψη των στελεχών της σχετικής ομάδας σχολείων με το Δήμαρχο Αλιάρτου την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου.

Στο 1ο Νηπιαγωγείο Αλιάρτου κατασκευάζεται μια επιπλέον αίθουσα με σκοπό να διευκολύνει την λειτουργία του κατά την οργάνωση  εκδηλώσεων,  στην οποία όμως είναι δυνατό να αναπτυχθεί 3ο τμήμα και να εξασφαλισθεί έτσι η ενσωμάτωση των νηπίων της πόλης στα υπάρχοντα νηπιαγωγεία με μια ανακατανομή των ορίων ανάμεσά τους. Τα δύο νηπιαγωγεία ενσωματώνουν με βάση τα στοιχεία που έχουμε 48 νήπια και 39 προ-νήπια δηλαδή συνολικά 87 μαθητές/τριες

Στην Αλίαρτο έχουμε  δύο 12/θέσια Δημοτικά σχολεία που με βάση τα στοιχειά που έχουμε ενσωματώνουν 303 μαθητές  σε όλες τις τάξεις τους στους οποίους θα ενσωματωθούν και οι μαθητές από τα κοντινά  μονοθέσια που συγχωνεύονται , δηλαδή προστίθενται ακόμα 12 μαθητές.

Στα δημοτικά σχολεία πρόκειται να ενσωματωθούν 48  νήπια που προέρχονται από τα  νηπιαγωγεία της πόλης  και πρόκειται να αποφοιτήσουν και να εγγραφούν στο γυμνάσιο 50 μαθητές.

Αντίστοιχα από τα νηπιαγωγεία της Πέτρας και του Υψηλάντη εγγράφονται στην Α τάξη 4 νήπια. Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλιάρτου κατασκευάζεται αίθουσα  πολλαπλών χρήσεων που βρίσκεται στην τελευταία φάση πριν την παράδοσή της. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι μοναδικές τάξεις που ως σύνολο και στα δύο σχολεία υπερβαίνουν αθροιστικά τον αριθμό των 50 μαθητών/τριών  είναι η Β(54μαθητές) , και η Ε(58μαθητές) .

Επομένως  η σύσκεψη που προετοιμάζεται χρειάζεται στοιχεία από το Δημοτολόγιο για να εκτιμήσει, με βάση τις εισροές τα επόμενα χρόνια, εάν είναι ρεαλιστικός στόχος η διατήρηση  δύο 12/θέσιων σχολείων ή χρειάζεται ένας άλλος  σχεδιασμός, που φυσικά θέτει και το κτηριακό πρόβλημα σε εντελώς διαφορετική  βάση.

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων