Feed
Άρθρα
Σχόλια

Από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θήβας παραλάβαμε με email την παρακάτω καταγγελία… 

Ως Διεύθυνση Π.Ε Βοιωτίας  δώσαμε εντολή στο Οικονομικό Τμήμα να συγκεντρωθούν στοιχεία  σχετικά με τις ημερομηνίες που παρέλαβε από τις σχολικές μονάδες τα σχετικά παρουσιολόγια, τη χρονική στιγμή που ολοκλήρωσε τον έλεγχο και την καταχώρηση των στοιχείων αυτών, την ημερομηνία και τον τρόπο αποστολής τους στο Ειδικό Λογαριασμό του Υπουργείου. Ελπίζουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε τα σχετικά στοιχεία ώστε να τα κοινοποιήσουμε τόσο στο συνδικαλιστικό σύλλογο όσο και στην Περιφερειακή Διοίκηση μαζί με την καταγγελία.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε  ΘΗΒΑΣ «Ο ΠΙΝΔΑΡΟΣ»

14/3/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Πέντε χιλιάδες οχτακόσιοι αναπληρωτές  κλήθηκαν να στελεχώσουν το «καινοτόμο πρόγραμμα» των 800 αναμορφωμένων Δημοτικών Σχολείων που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Το Υπουργείο Παιδείας έκρινε ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι οφείλουν να δουλεύουν εθελοντικά και καθυστέρησε την καταβολή μισθού από τις 10/9/2010. Πάνω από τρεις μήνες οι απλήρωτοι εκπαιδευτικοί έκαναν υπομονή προσδοκώντας την αποπληρωμή τους τουλάχιστον πριν τα Χριστούγεννα. Τελικά οδηγήθηκαν οι συνάδελφοι αναπληρωτές να προσφύγουν στη μοναδική και τελευταία λύση της επίσχεσης εργασίας.

Η επίσχεση  τότε θορύβησε το Υπουργείο και τις Διευθύνσεις εκπαίδευσης με αποτέλεσμα την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων των συναδέλφων  για τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο & δώρο Χριστουγέννων. 

Συνεχίζεται ως σήμερα με τους συναδέλφους των ειδικοτήτων ακριβώς το ίδιο,  δηλαδή μετά από δύο μήνες εξοφλήθηκε ο Δεκέμβρης ενώ δεν τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα  του Ιανουαρίου και του  Φεβρουαρίου.

Η οικονομική εξάντληση και το τσαλάκωμα της αξιοπρέπειας των συναδέλφων  δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Με βάση τα παραπάνω το Δ.Σ. του συλλόγου μας αποφασίζει ομόφωνα τα παρακάτω: 

Καταγγέλλει

 το Υπουργείο Παιδείας  για την ολιγωρία της καταβολής των δεδουλευμένων των συναδέλφων αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ

και ζητάει

από το Υπουργείο και τη Δ/νση Π.Ε Βοιωτίας να απαντήσει εγγράφως στο ερώτημα «Ποιο είναι το ζήτημα που αφορά στην καθυστέρηση της καταβολής των πληρωμών για ορισμένους νομούς, συμπεριλαμβανομένου του νομού Βοιωτίας, ως οφείλουν να δώσουν μία επίσημη απάντηση για το πρόβλημα που προκύπτει κάθε μήνα.».

 

Δηλώνει με σαφήνεια ότι:

1)      ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στο δημόσιο σχολείο είναι μέλη του και δε θα επιτρέψει την παραβίαση των δικαιωμάτων τους. Θα υπερασπίσει όπως οφείλει, την πλήρη εναρμόνιση των όρων εργασίας των ελαστικά εργαζόμενων στην εκπαίδευση με αυτά των μονίμων και τη διεύρυνσή τους όπως διεκδικεί το εκπαιδευτικό κίνημα και είναι καταγεγραμμένο στις αποφάσεις του συλλόγου. Θα πάρει όλα τα συνδικαλιστικά μέτρα για να υπερασπιστεί τα πλήρη εργασιακά δικαιώματα των μελών του.

2)      Το επόμενο διάστημα θα διερευνήσει όλα τα μέσα αντίδρασης που μπορεί να πάρει ο σύλλογος.

Καλεί

1) Τη ΔΟΕ για περαιτέρω ενέργειες ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων των ειδικοτήτων,

αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ.

2)      Τους συναδέλφους αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ να επικοινωνήσουν με τα μέλη του συλλόγου για να δρομολογήσουν  περαιτέρω ενέργειες διεκδίκησης των δεδουλευμένων τους.

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων