Feed
Άρθρα
Σχόλια

Από τον ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ  ΕΚΠ/ΣΗΣ- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ-  ΤΜΗΜΑ Δ΄ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ παραλάβαμε την παρακάτω εγκύκλιο με αρ πρωτ. 17004/Γ7/9-2-2011 που υπογράφει η   ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ.

ΘΕΜΑ:  Διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα «Παιδιά και οδηγοί προσέχουμε μαζί »

                 Το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων προκηρύσσουν Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα «Παιδιά και οδηγοί προσέχουμε μαζί», ο οποίος απευθύνεται στους μαθητές των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων  όλης της χώρας.

Ο Διαγωνισμός στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές στο πως μπορούμε όλοι να συμβάλλουμε στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και συγκεκριμένα στην συνειδητοποίηση της ευθύνης που έχουμε όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, για την τήρηση των κανόνων οδικής ασφάλειας. Η συμμετοχή των μαθητών στον Διαγωνισμό θα γίνει αφορμή να αναδειχθεί ο σεβασμός που οφείλουμε όλοι, όταν κινούμαστε σε δημόσιους χώρους (δρόμους, πεζόδρομους, πλατείες), είτε ως πεζοί, είτε ως επιβάτες, είτε ως οδηγοί σε ποδήλατα, πατίνια, skateboards κλπ., στους υπόλοιπους χρήστες των χώρων αυτών, προκειμένου να αποφεύγονται τα ατυχήματα. Επίσης, στοχεύει στο να αναδείξει το ρόλο των παιδιών στην υιοθέτηση από τους μεγαλύτερους σε ηλικία (γονείς, συνοδοί, κ.λπ.) ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς.

Οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν τα έργα τους σε χαρτί με διαστάσεις όχι μεγαλύτερες από 35Χ50 εκ. και όχι μικρότερες από 25Χ35 εκ., χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε υλικό (ξυλομπογιές, τέμπερες, λαδοπαστέλ, μολύβι, μελάνι κλπ.). Επιτρέπονται μικτές τεχνικές και κολλάζ.  Δεν θα γίνουν δεκτές εκτυπώσεις από ηλεκτρονικό υπολογιστή ούτε τρισδιάστατα έργα. Στην οπίσθια όψη των έργων θα αναγράφονται ευκρινώς το όνομα, το επίθετο, η τάξη του μαθητή καθώς και τα στοιχεία του Δημοτικού Σχολείου στο οποίο φοιτά (τίτλος σχολείου – πλήρης ταχυδρομική διεύθυνση  – τηλέφωνο- FAX). Τα έργα δεν θα επιστραφούν.

Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί στα σχολεία από 14 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου 2011. Οι μαθητές θα δημιουργήσουν τα έργα τους κατά την διάρκεια του μαθήματος των Καλλιτεχνικών, σε διάστημα δύο διαδοχικών διδακτικών ωρών. Τα έργα θα παραδοθούν από τον εκπαιδευτικό που διενήργησε τον διαγωνισμό στην τάξη (δάσκαλο ή καθηγητή των Καλλιτεχνικών) στον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, τα μέλη του οποίου θα επιλέξουν ένα (1) έργο που θα εκπροσωπήσει το σχολείο και θα το αποστείλουν στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, υπ’ όψιν του Υπεύθυνου Πολιτιστικών Θεμάτων μέχρι τις 11 Μαρτίου 2011. Στη συνέχεια, με πρωτοβουλία του Υπεύθυνου Πολιτιστικών Θεμάτων θα συγκροτηθεί εθελοντική ομάδα, η οποία θα επιλέξει τρία (3) έργα που θα εκπροσωπήσουν την Διεύθυνση στον Διαγωνισμό. Στις Διευθύνσεις στις οποίες δεν έχει τοποθετηθεί Υπεύθυνος Πολιτιστικών Θεμάτων η εθελοντική ομάδα επιλογής των τριών έργων θα συγκροτηθεί από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης. Τα τρία αυτά έργα θα συσκευασθούν όλα μαζί σε έναν φάκελο ή άλλη συσκευασία με την ένδειξη:

Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

           Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε – Τ.Κ. 15 669 Παπάγου

                                   Υπόψη Γραμματείας Διυπουργικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας

Τον φάκελο αυτό θα παραλάβει από τα γραφεία της Διεύθυνσης υπάλληλος της Υπηρεσίας Ταχυμεταφορών των ΕΛΤΑ χωρίς χρέωση στις 22 Μαρτίου 2011. Στην Υπηρεσία Ταχυμεταφορών των ΕΛΤΑ έχουν δοθεί οι ταχυδρομικές διευθύνσεις και τα τηλέφωνα των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και τα ονόματα των Υπεύθυνων Πολιτιστικών Θεμάτων, οι οποίοι παρακαλούνται να έχουν έτοιμο για παράδοση στις 22 Μαρτίου 2011 τον φάκελο με τα έργα. 

Μικτή επιτροπή συγκοινωνιολόγων και εικαστικών θα κρίνει τα έργα και θα επιλέξει εκείνα που θα εκτεθούν σε ειδική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο 2011 στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και στα οποία θα απονεμηθεί τιμητική διάκριση και βραβεία. Χορηγός της δράσης αυτής θα είναι ο όμιλος των ΕΛΤΑ.

                 Σας παρακαλούμε να ενημερώσετε σχετικά τα σχολεία της αρμοδιότητάς σας.

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων