Feed
Άρθρα
Σχόλια

Εξωτερικός έλεγχος πραγματοποιήθηκε -την εβδομάδα που μας πέρασε- στη Διεύθυνση Π.Ε. Βοιωτίας αναφορικά με τα οικονομικά στοιχεία της διαχείρισης του προγράμματος ΕΣΠΑ Β ξένης γλώσσας, από ομάδα αποτελούμενη από τις κυρίες Ρένια Α. & Τοπάλη Ε.

Οι διαδικασίες του ελέγχου ξεκίνησαν από τα γραφεία της Π.Ε. Βοιωτίας. Από την πλευρά μας ετέθησαν στη διάθεση των ελεγκτών τα στοιχεία του σχετικού αρχείου και απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα τους σχετικά με τη διαχείριση του προγράμματος. Στην ομάδα εργασίας συμμετείχαν εκτός από την υπάλληλο που χειρίζεται το σχετικό αντικείμενο, ο εξωτερικός συνεργάτης ( καταχωριστής) που έχει προσληφθεί κατόπιν διαγωνισμού αλλά και μέλη του οικονομικού τμήματος που χειρίζονται παρόμοια αντικείμενα για άντληση εμπειρίας.

Στη συνέχεια έγινε δειγματοληπτικός έλεγχος σε σχολεία που εφαρμόζεται το πρόγραμμα τα οποία είχαν επιλέξει οι ίδιες οι ελεγκτές. Συγκεκριμένα, η ομάδα ελέγχου επισκέφθηκε τα 7ο, 8ο & 4ο Δημοτικά Σχολεία της Λιβαδειάς και το Δημοτικό Σχολείο της Αράχοβας. Ο έλεγχος περιλάμβανε διάφορα σημεία όπως: την προβολή του προγράμματος (ανάρτηση των σχετικών πινακίδων και αφισών), τη διατήρηση του σχετικού αρχείου, τη συνεπή τήρηση των παρουσιολογίων κ.α.

Η διαδικασία του εξωτερικού ελέγχου είναι δομικό στοιχείο της εφαρμογής των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και συμπληρώνει τις διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου που έχει αναπτύξει η υπηρεσία μας ώστε να εξασφαλιστεί η χρηστή και αποδοτική εφαρμογή των προγραμμάτων αυτών. Το συνεργείο ελέγχου αποχωρώντας από την Διεύθυνσή μας προχώρησε σε αντίστοιχους ελέγχους σε γειτονικές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων