Feed
Άρθρα
Σχόλια

Από τον Περιφερειακό Διευθυντή ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ κ Ηλία Ε. Αργυρόπουλο λάβαμε το παρακάτω κείμενο με αρ πρωτ 37/ 7075/15-12-2010 και θέμα: «Δράση: Εθελοντικό Πρόγραμμα Συλλογής και Επαναχρησιμοποίησης Σχολικών Βιβλίων»

Το τρέχον σχολικό έτος 2010-2011 αναμένεται για πρώτη φορά στη χώρα μας η υλοποίηση του «Εθελοντικού Προγράμματος Συλλογής και Επαναχρησιμοποίησης Σχολικών Βιβλίων». Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με τον Ο.Ε.Δ.Β., σε μια προσπάθεια ορθολογικής χρησιμοποίησης και αξιοποίησης του σχολικού βιβλίου σε όλα τα στάδιά του.

Πρόκειται για μια αξιόλογη πρωτοβουλία που αποσκοπεί στη συστηματική συγκέντρωση των βιβλίων των μαθητών μετά το πέρας του διδακτικού έτους, προκειμένου να επαναχρησιμοποιηθούν από τους μαθητές κατά το επόμενο σχολικό έτος ή να επιστραφούν στον Ο.Ε.Δ.Β. για πολτοποίηση.

Το πρόγραμμα έχει εθελοντικό χαρακτήρα και η επιτυχία του εναπόκειται στην ευαισθητοποίηση του κάθε εκπαιδευτικού ο οποίος καλείται, με τη σειρά του, να καλλιεργήσει και να ενθαρρύνει την αυτόνομη και αυτενεργό συμμετοχή των μαθητών του στη συγκρεκριμένη Δράση. Ωστόσο, καλό θα ήταν όλοι οι εκπαιδευτικοί να υποστηρίξουν ο καθένας με τον τρόπο του το πρόγραμμα, ενισχύοντας την οικολογική συνείδηση των μαθητών. Ο μαθητής θα πρέπει να υποστηριχτεί, ώστε να αποκτήσει πλέον μια νέα στάση απέναντι στο σχολικό βιβλίο. Η προσπάθεια αυτή θα λειτουργήσει αποτρεπτκά στο σύνηθες λυπηρό φαινόμενο των κατεστραμμένων και σκορπισμένων στους δρόμους σχολικών βιβλίων στο πέρας κάθε διδακτικού έτους. Η έμφαση στην περιβαλλοντική, οικονομική, χρηστική και συναισθηματική αξία που θα δοθεί στο σχολικό βιβλίο, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη συνεργατικού και δημιουργικού κλίματος στη σχολική τάξη ή τη σχολική μονάδα, θα επιφέρουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα Δράση του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ και του Ο.Ε.Δ.Β.  οι εκπαιδευτικοί μπορούν να αντλήσουν από το προαναφερόμενο σχετικό έγγραφο, το οποίο έχει ήδη αποσταλεί στα σχολεία του

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων