Feed
Άρθρα
Σχόλια

Σε συνέχεια της  αριθμ. 82529/Γ6/12-7-2010 με θέμα:  «Πρόσκληση υποψηφίων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για ένταξη στους Ενιαίους Πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών ΕΑΕ διδακτικού έτους 2010-2011»                 

καλούνται

οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί των κλάδων Δασκάλων Ειδικής Αγωγής, και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) οι οποίοι δεν έχουν υποβάλει αίτηση για ένταξη στους Ενιαίους Πίνακες προσωρινών Αναπληρωτών  Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής σχολ. έτους 2010-2011, συμπεριλαμβανομένων και των υποψηφίων που  είχαν υποβάλει εκπρόθεσμες αιτήσεις, να υποβάλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για ένταξη στους πίνακες αυτούς.

                Η Προθεσμία υποβολής αιτήσεων  ορίζεται από    08-12 -2010     μέχρι     14-12-2010.

       Η Αίτηση – Δήλωση, σε έντυπο μηχανογραφικής επεξεργασίας, το οποίο χορηγείται από τις Διευθύνσεις και Γραφεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα υποβληθεί σε μία μόνο Διεύθυνση ή σε ένα μόνο Γραφείο, αυτοπροσώπως ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.

    Η Αίτηση – Δήλωση αποτελεί και Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986.                                                    

     ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Ι: Τροποποίηση των περιοχών προτίμησης  μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων δεν επιτρέπεται .

  Στην Αίτηση-Δήλωση αναπληρωτή συμπληρώνονται από μία (1) μέχρι και είκοσι (20) περιοχές προτίμησης για πρόσληψη σε σχολεία [θα περιληφθεί σε ρυθμιστική Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί σύμφωνα με την εξουσιοδοτική διάταξη της παρ. 9 του άρθρου 5 του ν. 3848/2010]. Επειδή δίνεται  η δυνατότητα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πρόσληψη και σε θέση αναπληρωτή με μειωμένο ωράριο, οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώνουν, πέρα από αυτές, επιπλέον μέχρι είκοσι (20) περιοχές προτίμησης για πρόσληψη με μειωμένο ωράριο. Οι δηλούμενες περιοχές προτίμησης για όλες τις κατηγορίες πρόσληψης δεν μπορεί σε σύνολο να υπερβαίνουν τις σαράντα (40). 

  Εκτός των ανωτέρω επιλογών, κάθε υποψήφιος  έχει τη δυνατότητα να δηλώσει στην αίτησή του, επιλέγοντας το σχετικό πεδίο, ότι επιθυμεί να προσληφθεί από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών ΕΑΕ:

α) ως αναπληρωτής ΕΑΕ  πλήρους ωραρίου και στις λοιπές περιοχές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

β) ως αναπληρωτής ΕΑΕ με μειωμένο ωράριο διδασκαλίας και στις λοιπές περιοχές Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης.

γ) ως εκπαιδευτικός με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου πλήρους απασχόλησης για το «πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες». Συμπληρώνοντας την επιλογή αυτή ο υποψήφιος θα προσληφθεί στις περιοχές που έχει επιλέξει ως αναπληρωτής (ή στις υπόλοιπες, σε περίπτωση επιλογής του πεδίου «Αποδέχομαι πρόσληψη αναπληρωτή ΕΑΕ και στις λοιπές περιοχές Πρωτοβάθμιας).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσοι προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές ΕΑΕ μειωμένου ωραρίου θα μπορούν να συμπληρώνουν το ωράριό τους (μέχρι και 15 ώρες) στο κανονικό πρόγραμμα των δομών της ΕΑΕ και στο Ολοήμερο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο (για τις ειδικότητες που απασχολούνται σ’ αυτό), στο ίδιο ή άλλο σχολείο της ίδιας περιοχής. Παράλληλα, εφόσον προκύψει κενή θέση για πρόσληψη αναπληρωτή ΕΑΕ με πλήρες ωράριο στην ίδια περιοχή και την έχουν δηλώσει στην αίτησή τους, θα μπορούν να καταλαμβάνουν τη θέση αυτή, στην περίπτωση που δεν υπάρχει ενδιαφέρον από άλλον υποψήφιο που προηγείται στη σειρά κατάταξης.

Οι υποψήφιοι των κλάδων ΠΕ71 και ΠΕ70.50  της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  μπορούν να επιλέξουν το πεδίο «για το πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες» που υλοποιείται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (πράξη πρόσκλησης 71/2-6-2010). Η πρόσληψη των εκπαιδευτικών θα γίνει με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου πλήρους απασχόλησης και η προϋπηρεσία που θα αποκτήσουν θα αναγνωρίζεται, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ:

1. Οι εκπαιδευτικοί  κλάδου Δασκάλων Ειδικής Αγωγής, και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), οι οποίοι έχουν ήδη υποβάλει αίτηση και έχουν ενταχθεί στους πίνακες αναπληρωτών δεν μπορούν να  υποβάλουν εκ νέου αίτηση , ούτε αίτηση μεταβολής στοιχείων κατά τη διαδικασία αυτή.

Κατ΄ εξαίρεση μπορούν να τροποποιήσουν την αίτησή τους προκειμένου να συμπεριλάβουν και το πεδίο  «για το πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες».

Στην περίπτωση αυτή, η αίτηση – δήλωση των εκπαιδευτικών θα υποβάλλεται χειρόγραφα (σε  Διεύθυνση ή σε Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) και θα αποστέλλεται αυθημερόν με fax στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής-Τμήμα Α’, του ΥΠΔΒΜΘ προκειμένου να καταχωρηθεί στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (Ο.Π.Σ.) .

2. Οι εκπαιδευτικοί κλάδου Δασκάλων Ειδικής Αγωγής, και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), οι οποίοι  είχαν υποβάλει στις Υπηρεσίες του Υπουργείου  εκπρόθεσμες αιτήσεις για ένταξη στους Ενιαίους Πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών ΕΑΕ διδακτικού έτους 2010-2011, υποχρεούται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση κατά την παρούσα διαδικασία.

 

 

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ:

1. Οι κάτοχοι πτυχίων των Εκκλησιαστικών Σχολών (Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης ή του Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων) μετά το έτος 1991, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 62, παρ. 2 του ν. 1946/1991 (ΦΕΚ 69/τ. Α΄/14-5-1991)

Επισημαίνεται ότι η Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών, η οποία λειτουργούσε ως Ανωτέρα Ιερατική Σχολή, σύμφωνα με τις διατάξεις του Β.Δ.643/19-10-1972 (ΦΕΚ 183 Α΄) και μετονομάσθηκε με το άρθρο 1 του π.δ. 1025/10-11-1977 (ΦΕΚ 344 Α΄) σε Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή, δεν λειτούργησε ποτέ ως Παιδαγωγική Ακαδημία. Ως εκ τούτου ούτε και οι κάτοχοι πτυχίων της Σχολής αυτής δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση πρόσληψης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

2. Οι κάτοχοι πτυχίου Παιδαγωγικής Σχολής, του Τμήματος  Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης-Τομέας Ψυχολογίας Ειδικής Αγωγής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι εκτός του βασικού τίτλου σπουδών τους δεν έχουν κάποιο από τα τυπικά προσόντα που προσδιορίζονται από τις προαναφερθείσες διατάξεις της παρούσας πρόσκλησης.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Θα ληφθεί υπόψη η προϋπηρεσία σε ΣΜΕΑΕ εκπαιδευτικών με το παραπάνω πτυχίο, η οποία έχει αποκτηθεί μετά από πρόσληψή τους από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών γενικής εκπαίδευσης, λόγω εξάντλησης των πινάκων της ΕΑΕ, με πίστωση της Ειδικής Αγωγής. 

3. Οι κάτοχοι πτυχίου Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής με κατεύθυνση «Συνεχής Εκπαίδευση», ή Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής με κατεύθυνση «Εκπαιδευτική Πολιτική» Πανεπιστημιακών Τμημάτων της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ως ισότιμου και αντίστοιχου πτυχίου της αλλοδαπής, για πρόσληψή τους ως ΠΕ72, μέχρι να συσταθούν οργανικές θέσεις του κλάδου τους (ΠΕ72) σε ΣΜΕΑΕ.

4. Οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ60-Νηπιαγωγών και ΠΕ70-Δασκάλων, κάτοχοι πτυχίων χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον δεν προσκομίσουν βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης του ειδικού προγράμματος επανεκπαίδευσης παιδαγωγικού τμήματος Ελληνικών Πανεπιστημίων (άρθρο 30, παρ. 2 του ν. 2083/1992, άρθρο 10, παρ. 3 του ν. 2327/1995 και άρθρο 9, παρ. 8 του ν. 3391/2005).

                5. Πτυχιούχοι των κλάδων ΠΕ60 και ΠΕ70 2/ετούς φοιτήσεως  (κάτοχοι πτυχίων μέχρι το 1991) οι οποίοι δεν έχουν προϋπηρεσία ή/και μόρια επιτυχίας από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

6. Οι κάτοχοι πτυχίων Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών και Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ), δημοσίων ή ιδιωτικών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 15, Κεφ. Δ΄ του ν. 1966/1991 (ΦΕΚ 147 Α΄) και του άρθρου 4, παρ. 1 του ν. 2009/1992 (ΦΕΚ 18 Α΄).

7. Οι συνταξιούχοι, από οποιονδήποτε φορέα και αν έχουν συνταξιοδοτηθεί καθώς και οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί που έχουν απολυθεί λόγω οριστικής παύσης.

8. Όσοι δεν έχουν αποδεχθεί το διορισμό τους σε θέση μόνιμου εκπαιδευτικού. Το ίδιο ισχύει και για όσους ανέλαβαν υπηρεσία και παραιτήθηκαν εντός του έτους από τη θέση μόνιμου εκπαιδευτικού (παρ. 13 του Κεφ. Α΄-Νομικό Πλαίσιο).

9. Όσοι προσλήφθηκαν ως προσωρινοί αναπληρωτές από το σχολικό έτος 2005-2006 και δεν ανέλαβαν υπηρεσία δύο φορές για οποιονδήποτε λόγο, εντός δέκα (10) ημερών από την ανακοίνωση της πρόσληψής τους.

Δε θεωρείται άρνηση ανάληψης η παραμονή σε Ιδιωτικά Σχολεία σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 27 του ν. 3475/2006, όπως συμπληρώθηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 22 του ν. 3577/2007.

10. Οι μετέχοντες σε εταιρείες και οι έχοντες την εμπορική ιδιότητα, κατά τις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα (άρθρα 32 και 31, παρ. 3 του ν. 3528/2007, αντίστοιχα), μπορούν να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση για πρόσληψη ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι, αλλά δεν μπορούν να αναλάβουν υπηρεσία, εάν προηγουμένως δεν παραιτηθούν με οποιονδήποτε τρόπο ή δεν αναστείλουν τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους.

11. Όσοι είναι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων ή διδάσκουν σε αυτά μπορούν να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση για πρόσληψη ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι αλλά δεν μπορούν να αναλάβουν υπηρεσία εάν προηγουμένως δεν παραιτηθούν ή δεν αναστείλουν τη λειτουργία των φροντιστηρίων.

 

                                                         ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

     Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αναφέρονται στο Κεφάλαιο Γ΄ της  αριθμ. 82529/Γ6/12 -7- 2010 εγκυκλίου.

        Μετά την καταχώριση ο υποψήφιος θα παραλάβει επικυρωμένο αντίγραφο της μηχανογραφημένης αίτησής του, υπογεγραμμένο από τον ίδιο ή το εξουσιοδοτημένο πρόσωπο και τον αρμόδιο υπάλληλο ηλεκτρονικής καταχώρισης της αίτησης και θεωρημένο από το Διευθυντή της οικείας Διεύθυνσης ή από τον Προϊστάμενο του Γραφείου ή από τον αρμόδιο υπάλληλο, στον οποίο έχει παραχωρηθεί το δικαίωμα αυτό.  

        Εφιστάται η προσοχή των υποψηφίων στην ορθή συμπλήρωση της αίτησης και στον έλεγχο της προϋπηρεσίας τους κατά την παραλαβή του αντιγράφου της αίτησής τους. Μετά την παραλαβή του αντιγράφου της αίτησης, ο ενδιαφερόμενος εκπαιδευτικός έχει την αποκλειστική ευθύνη του περιεχομένου αυτής. Σε περίπτωση που διαπιστώσει οποιοδήποτε λάθος ή παράλειψη ή επιθυμεί την τροποποίηση αυτής οφείλει να υποβάλει σχετική αίτηση, εντός των οριζόμενων, με την παρούσα εγκύκλιο, προθεσμιών.

         Παρακαλούμε η εγκύκλιος αυτή και τα συνοδευτικά της να αναρτηθεί στους πίνακες ανακοινώσεων των Διευθύνσεων και Γραφείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων υποψηφίων εκπαιδευτικών.

        Οι Διευθυντές των Διευθύνσεων και οι Προϊστάμενοι των Γραφείων καλούνται να επιληφθούν του αυστηρού και ενδελεχούς ελέγχου της διαδικασίας καταχώρισης των αιτήσεων, ήτοι του ελέγχου των δικαιολογητικών, από τους αρμόδιους υπαλλήλους και της καταχώρισης των αιτήσεων αποκλειστικά από τους ορισθέντες χειριστές, προς αποφυγήν τυχόν λαθών.

        Αντίγραφο της αίτησης με τα δικαιολογητικά να αποσταλούν στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής – Τμήμα Α΄. Αιτήσεις που συνοδεύονται με μεταπτυχιακά ή σεμινάρια για τον άμεσο έλεγχο παρακαλούμε να σταλούν τα δικαιολογητικά στο Fax 2103442334.

      Κατά τα λοιπά ισχύει η 82529/Γ6/12 -7- 2010 εγκύκλιος.

 

                                                                                                                                            Η  ΥΠΟΥΡΓΟΣ

 

 

 

                                                                                                                                ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ  

ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ – ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΣΜΕΑΕ 2010-11 7 12 2010

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων