Feed
Άρθρα
Σχόλια

Το 1ο Γραφείο Πρωτοβάθμιας Ν. Εύβοιας και το 10ο Δημ. Σχολείο Χαλκίδας σας προσκαλούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 10ου Δημ. Σχολείου (Θεσπρωτίας 32, Καμάρες,) την Τετάρτη 3 Μαρτίου και ώρα 18.00 με θέμα «Το ταξίδι του Δαρβίνου στην εξέλιξη και η βιοποικιλότητα» και ομιλήτρια τη σχολική σύμβουλο Α΄ Αθήνας Δρ. Λαοκρατία Λάκκα.

Tο Έτος Δαρβίνου (2009) μπορεί να αποτελεί ήδη παρελθόν, όμως η σκέψη του πατέρα της εξελικτικής θεωρίας συνεχίζει να προκαλεί ενδιαφέρον και να εμπνέει την επιστημονική κοινότητα και επομένως τους εκπαιδευτικούς. Η θεωρία του σύμφωνα με την οποία οι μορφές ζωής τροποποιούνται με βραδύ ρυθμό για να παραγάγουν καινούργιες μορφές ενώ άλλες πάλι μορφές εξαφανίζονται, συγκλόνισε τον επιστημονικό κόσμο, μετά τη δημοσίευσή της το 1859 και αποτέλεσε τη βάση της σύγχρονης Βιολογίας. Η θεωρία του προσφέρει μια κατανοητή εναλλακτική θεώρηση της προέλευσης του ανθρώπου και του κόσμου σε σχέση με τα διάφορα συστήματα πίστης.

Το 2010 είναι το έτος αφιερωμένο στη βιοποικιλότητα. Bιοποικιλότητα, ορίζουμε κυρίως το σύνολο των γονιδίων, των βιολογικών ειδών, των οικοσυστημάτων και των πολιτισμών μιας περιοχής. Ο μεγάλος αριθμός και η ποικιλομορφία των σύγχρονων μορφών ζωής στη Γη είναι το αποτέλεσμα εκατοντάδων εκατομμυρίων χρόνων εξελικτικής ιστορίας.
 

Ο Προϊστάμενος  Του 1ου Γραφείου Π.Ε. Ν.Εύβοιας Γκάρτζιος Γιώργος     

Η Δ/ντρια του 10ου Δημ.Σχολ. Χαλκίδας  Φραντζεσκίδου Αγγελική                                                                          

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων