Feed
Άρθρα
Σχόλια

Από τη Διεύθυνση Σπουδών του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ μας στάλθηκε η παρακάτω εγκύκλιος που υπογράφει Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΠΤΣΗΣ:
Σας γνωρίζουμε ότι η διακοπή λειτουργίας των Σχολείων γίνεται με σκοπό την επιβράδυνση της εξάπλωσης της διασποράς της νέας γρίπης στην ευρύτερη κοινότητα. Έχει δε νόημα όσο η μετάδοση της νέας γρίπης δεν έχει ακόμη εγκατασταθεί στην περιοχή όπου βρίσκεται το Σχολείο.
Για το λόγο αυτό η με αριθμ. Α.Π.Υ1/Γ.Π.οικ. 153109/23-11-09 εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναφέρει ότι «Μετά την επαναλειτουργία Τμήματος Σχολείου/Βρεφονηπιακού Σταθμού ή Σχολικής Μονάδας/Βρεφονηπιακού-Παιδικού Σταθμού (ύστερα από διακοπή λειτουργίας επί 7 ημέρες, σύμφωνα με τα παραπάνω) ΔΕΝ διακόπτεται ξανά η λειτουργία αυτού του Τμήματος Σχολείου ή αυτής της σχολικής Μονάδας, εάν εμφανιστεί ξανά αριθμός ατόμων με συμπτώματα γρίπης, ο οποίος να εμπίπτει στα παραπάνω κριτήρια»
Επομένως Σχολείο που έχει αναστείλει τη λειτουργία του μία φορά δεν την αναστέλλει για δεύτερη φορά. Υπεύθυνοι για την ακριβή τήρηση των παραπάνω καθίστανται ο Διευθυντής κάθε Σχολικής Μονάδας και ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Επιπλέον σας κάνουμε γνωστό ότι όταν ένα ή περισσότερα Τμήματα αναστέλλουν τη λειτουργία τους και την επόμενη ημέρα/επόμενες ημέρες αναστέλλεται η λειτουργία ολόκληρης της Σχολικής Μονάδας τα Τμήματα επαναλειτουργούν με την έναρξη λειτουργίας της Σχολικής Μονάδας.
Στην περίπτωση των συστεγαζόμενων Σχολείων, κάθε Σχολική Μονάδα επαναλειτουργεί ως αυτόνομη Μονάδα 7 ημέρες μετά την αναστολή λειτουργίας της.
Παρακαλούνται οι Περιφερειακοί Διευθυντές Π.Ε και Δ.Ε. να λάβουν κάθε μέριμνα ώστε η διαδικασία αναστολής λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων να ολοκληρώνεται αυθημερόν και όσο το δυνατό ταχύτερα. Παράλληλα να αποστέλλουν τους πίνακες με τις Σχολικές Μονάδες/Τμήματα που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους καθημερινά σε ηλεκτρονική μορφή, το αργότερο έως 15.00, στις Διευθύνσεις Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας για την ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων.

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων