Συμμετοχή στην 8η Διεθνή Μαθηματική Εβδομάδα

Ο όμιλος προγραμματισμού παρουσιάζει για δεύτερη φορά εργασία μαθητών στη μαθηματική εβδομάδα. Η πρώτη φορά ήταν στην 5η Μαθηματική Εβδομάδα στις 28 Μαρτίου 2013, όπου η Καλλιόπη Μαυρομάτη, ο Ιωάννης Κεχαγιόγλου και ο Κωνσταντίνος Μακρόπουλος παρουσίασαν την εργασία «Προγραμματισμός εφαρμογής  αλγεβρικών και γεωμετρικών υπολογισμών στη γλώσσα C», την οποία εκπόνησαν υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας πληροφορικής Γεωργία Αλεξούδα.

Φέτος η 8η διεθνής μαθηματική εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου – 3 Απριλίου 2016 στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο της μαθηματικής εβδομάδας δόθηκε η ευκαιρία σε μαθητές σχολείων να παρουσιάσουν τις εργασίες τους. Οι μαθητές της β’ τάξης του Γυμνασίου Χρήστος Αλβανός, Δημήτρης Παπάρας και Χρήστος – Ευάγγελος Τσαπκίνης στο πλαίσιο του ομίλου Προγραμματισμού Υπολογιστών του Γυμνασίου εκπόνησαν με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Πληροφορικής κ.Γεωργίας Αλεξούδα και του Μαθηματικού κ.Νικόλαου Γουναρόπουλου την εργασία με τίτλο «Οι γεωμετρικές πρόοδοι στην οργάνωση αθλητικών αγώνων: Ανάπτυξη εφαρμογής στη γλώσσα προγραμματισμού C». Οι παραπάνω μαθητές εργάστηκαν με ιδιαίτερο ζήλο και ενθουσιασμό και παρουσίασαν την εργασία τους σε ευρύτερο κοινό στην 8η διεθνή μαθηματική εβδομάδα.

Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε την παρουσίαση της εργασίας.

paroysiash_mathhmatikh_ebdomada

Οι μαθητές μας εργάστηκαν με ζήλο, ενθουσιασμό και μεθοδικότητα και είχαν την ευκαιρία να βιώσουν τις διαδικασίες ενός συνεδρίου.

Συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες μαθητές μας!

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων