Περιλήψεις εργασιών μαθητών του σχολείου μας που παρουσιάστηκαν στο 3ο μαθητικό συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας (ή/και το προσυνέδριο Ανατολικής Θεσσαλονίκης)

Προγραμματισμός του παιχνιδιού «Νομίζεις πως τα ξέρεις όλα; Απόδειξε το!»

Ναθαναηλίδου Ειρήνη, Παρασκευάς Γεώργιος, Πλιάκης Αριστοτέλης,Τρικάλλης Τριαντάφυλλος

Μαθητές Α΄ Λυκείου, Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Επιβλέπουσα: Γεωργία Αλεξούδα (Καθηγήτρια Πληροφορικής ΠΕ19)

Στο πλαίσιο της συνθετικής εργασίας στο μάθημα «Εφαρμογές Πληροφορικής» η ομάδα μας είχε την ιδέα να δημιουργήσει το παιχνίδι «Νομίζεις πως τα ξέρεις όλα; Απόδειξε το!» και να συμμετέχει με αυτό στο μαθητικό συνέδριο. Πρόκειται για μία προσπάθεια μας να εφαρμόσουμε όσα διδαχτήκαμε για τον προγραμματισμό με τη βοήθεια του Διερμηνευτή της Γλώσσας και να δημιουργήσουμε ένα δικό μας παιχνίδι που στηρίζεται στη γνώση και απευθύνεται κυρίως σε μαθητές. Το παιχνίδι ξεκινάει με την επιλογή της κατηγορίας των ερωτήσεων (Αθλητισμός, Τέχνες, Γλώσσα – Ορθογραφία, Ιστορία, Τεχνολογία, Φιλοσοφία, Φυσική – Χημεία, Αυτοκίνητα) και στη συνέχεια οι μαθητές επιλέγουν το επίπεδο δυσκολίας των ερωτήσεων (Εύκολο, Δύσκολο). Κάθε κατηγορία περιλαμβάνει 10 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής για κάθε επίπεδο δυσκολίας. Κάθε σωστή απάντηση ανταμείβεται με 2 βαθμούς, ενώ για κάθε λανθασμένη απάντηση αφαιρείται ένας βαθμός από τη συνολική βαθμολογία. Στο τέλος εμφανίζεται η τελική βαθμολογία μαζί με ένα χαρακτηρισμό επίδοσης.

Λέξεις κλειδιά:Προγραμματισμός, Παιχνίδι, Διερμηνευτής Γλώσσας

 

Επεξεργασία αγαπημένων μας εικόνων με τη χρήση του Gimp

Μαριάννα Καραβαγγέλη,  Αλκαίος Κατσέας, Μιχαέλα Παναγιωτίδου,Έλσα Σπαρτιώτη, Αντωνία Στέκα, Χριστοδούλου – Χασάπης Μιχάλης

Μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Τάξης Λυκείου, Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Επιβλέπουσα: Γεωργία Αλεξούδα (Καθηγήτρια Πληροφορικής ΠΕ19)

Στα πλαίσια του μαθήματος «Εφαρμογές Υπολογιστών» ασχοληθήκαμε πολύ με την επεξεργασία εικόνων χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα GIMP. Έτσι, αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στο συνέδριο, συνθέτοντας μια εργασία με τη βοήθεια του παραπάνω προγράμματος, με βάση θέματα τα οποία μας ενέπνευσαν. Τα θέματα αυτά αφορούν τις τέσσερις εποχές και αγαπημένες δραστηριότητες της καθημερινής μας ζωής, όπως είναι το ποδήλατο και ο χορός. Κάποιες εικόνες απ’ αυτές προέρχονται από το Διαδίκτυο, ενώ άλλες από τις δικές μας ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές. Αυτή η προσπάθειαμας αντιτίθεται στο πρόβλημα του εθισμού, το οποίο έχει αρχίσει να παίρνει μορφές που σχετίζονται με τη στείρα χρήση του υπολογιστή και κυρίως του Διαδικτύου.

Λέξεις Κλειδιά:GIMP, επεξεργασία εικόνας, εθισμός

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων