Ιαν 19 2013

Άρθρα του/της ΡΟΥΜΠΗ ΕΛΕΝΑ

FACEBOOK

Κάτω από: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένας διαφορετικός χώρος επικοινωνίας…Το FACEBOOK, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι ένας ιστοχώρος κοινωνικής δικτύωσης που ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου του 2004.Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ίδρυσε το Facebook ως μέλος του πανεπιστημίου του Ηarvard. Το FACEBOOK σήμερα έχει πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες και είναι ένα από τα δημοφιλέστερα sites για ανέβασμα φωτογραφιών, με πάνω από 14 εκατομμύρια φωτογραφίες καθημερινά.Επίσης είναι ένας καλός τρόπος δικτύωσης με φίλους και γνωστούς, έχοντας τη δυνατότητα να παρέχει και παιχνίδια που μπορείς να παίξεις.Όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά…Το πιο συχνό πρόβλημα που συναντάμε  αφορά την παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, γιατί όσο ακίνδυνο μπορεί να φαίνεται  πως  είναι,άλλο τόσο ύπουλο είναι.Υπάρχουν πολλοί κανόνες ασφαλείας, αλλά θα αναφέρουμε τρεις απο τους πιο βασικούς: Δεν αποκαλύπτουμε ΠΟΤΕ τα προσωπικά μας στοιχεία στο Διαδύκτιο όπως, το πραγματικό μας όνομα, το e-mail , το τηλέφωνο, τη διεύθυνση και ειδικά τους κωδικούς ασφαλείας, ώστε να μην έχει κανείς άλλος πρόσβαση στα προσωπικά μας δεδομένα.Προσέχουμε τι αναρτούμε στο FACEBOOK! ΔΕΝ ’’ανεβάζουμε’’ προσωπικές φωτογραφίες άλλων προσώπων, χωρίς την έγκρισή τους, αλλά ούτε και δικές μας που πρόκειται να αλλοιώσουν την εικόνα μας.ΔΕΝ ΣΥΝΑΠΤΩ ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ.Δεν είμαστε σίγουροι για την ταυτότητα τους, και καλό θα ήταν ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΦΙΛΙΑΣ μόνο και μόνο για να λέμε πως έχουμε αρκετούς φίλους

17 σχόλια μέχρι τώρα




17 σχόλια προς “FACEBOOK”

  1.   Ντερέκας Γιώργοςστο 21 Ιαν 2013 στις 7:59 πμ     Απάντηση1

    Προσωποβιβλίο  … αν το μετάφραζα στα Ελληνικά θα έδινα πιθανόν αυτό τον τίτλο.
    Μπορεί να σας φανεί περίεργο αλλά ακόμα αντιστέκομαι στις σειρήνες που λένε ότι όλοι πρέπει να έχουμε σελίδα στο προσωποβιβλίο.
    Εγώ δεν θέλω να είμαι σελίδα ενός βιβλίου και να λέω ότι είμαι φίλος με τις σελίδες 1.204.523, 43.592.317 και  834.771.001.
    Δεν θέλω να βλέπει η κάθε σελίδα που πέρασα τις διακοπές, πότε, με ποιους, που πήγα, τι είδα, τι έφαγα και τι ήπια.
    Προτιμώ τον αληθινό κόσμο και τα πραγματικά ονόματα Κώστας, Μαρία, Αχιλλέας, Θανάσης, Μήτσος. Να λέω καλημέρα από κοντά και να την ακούω (την καλημέρα) από τον συνομιλητή μου.
    Απλά γιατί «Μια καλημέρα είναι αυτή, πες την και ας πέσει χάμω»
    http://www.youtube.com/watch?v=wjE7y16bsGQ

  2.   ΡΟΥΜΠΗ ΕΛΕΝΑστο 21 Ιαν 2013 στις 1:48 μμ     Απάντηση2

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ! ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩΣ ΠΩΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ facebook (!). ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΜΩΣ, ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΩΣ ΠΡΟΦΙΛ, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ…

  3.   ΑΜΠΡΑΖΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣστο 22 Ιαν 2013 στις 7:43 πμ     Απάντηση3

    Σοστή η ιδέα σας και η δικι μου γνόμη σιμβαδίζει αλλα το facebook ι απο την πλεβρά σας προσοποβιβλίο ειναι 1 μεσο που σινδέει ολο τον κόσμο και καπιους ανθροπους οι oπιoι θελουν να  ξεφιγουν απο την πραγματικότιτα και να μπουν σε καπιον αλο πσεφτικο και πιο ομορφοπιιμενο κοσμο!ετσι δεν ειναι τοσο καλο αλλα οθτε κανι κακο…

  4.   ΓΟΥΛΑ ΣΟΦΙΑστο 23 Ιαν 2013 στις 7:43 πμ     Απάντηση4

    Facebook… “Προσωποβιβλίο”… Όπως και να το λένε δεν πάυει να είναι πλέον μία από τις δημοφιλέστερες ιστοσελίδες παγκοσμίως. Σίγουρα έχει πλάκα να συνδέεσαι, να παίζεις παιχνίδια, να μιλάς με φίλους κλπ. Όντως το Facebook σου δίνει δυνατότητες να κάνεις πολλά. Αλλά όπως αναφέρθηκε υπάρχει, δυστυχώς ή ευτυχώς, και η άλλη πλευρά. Γι’αυτό θέλει ΤΕΡΑΣΤΙΑ προσοχή και ΣΙΓΟΥΡΗ ασφάλεια… Όπως φυσικά και καθετί στον διαδικτυακό κόσμο!

  5.   ΤΟΥΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣστο 04 Φεβ 2013 στις 9:57 πμ     Απάντηση5

    Το FACEBOOK ή άμα το λέγαμε στα Ελληνικά “Προσωποβιβλίο” όπως το ανέφερε και παραπάνω ο καθηγητής της πληροφορικής μου ο κ. Ντερέκας Γιώργος.Είναι ένα νέο μέσο επικοινωνίας με φίλους αλλά μπορείς να παίξεις και διάφορα παιχνίδια. Επίσης είναι και αρκετά επικύνδινο κ χρειάζεται τεράστια ασφάλεια.
     

  6.   ΚΡΑΝΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΙΧΑΕΛΑστο 13 Φεβ 2013 στις 7:39 πμ     Απάντηση6

    Το παραπάνω άρθρο ο/η μαθητής/τρια  περιγράφει ένα μέσο που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος για να επικοινωνεί, να παίζει εφαρμογές κ.α. Αυτό είναι το  << Προσωποβιβλίο >> όπως   το έχει αποκαλέσει σωστά ο καθηγητής μου κ. Ντερέκας . Διότι είναι μόνο μια σελίδα που παρακολουθεί τα μέλη της διακρως.

  7.   ΚΑΠΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣστο 13 Φεβ 2013 στις 7:43 πμ     Απάντηση7

    FACEBOOK !!! Αυτό μέσο κοινωνικής δυκτίωσης .. το μεγαλύτερο κακό κατά τη γνώμη μου είναι ότι μας αποσπά απ’ τα μαθήματά μας.. Οι επιδόσεις στο σχολείο πέφτουν, ενώ οι τσακωμοί των εφήβων με τους γονείς τους δεν λείπουν απ την καθημερινότητα λόγω αδιαφορίας των μαθητών για τα μαθήματα ή τις δουλειές που τους έχουν ανατεθεί από τους γονείς.. Αυτό είναι μια μορφή απομόνωσης αφού ο χρήστης του facebook παύει να κοινωνικοποιείται..!

  8.   ΦΥΤΣΙΛΗ ΜΑΡΙΑστο 13 Φεβ 2013 στις 8:17 πμ     Απάντηση8

    Συμφωνώ μαζί σου αλλά δεν χρειάζεται να έχουμε φίλους που δεν ξέρουμε…απλά να κάνουμε αφτούς που μόνο ξέρουμε και χρειάζετε να έχουμε σαν φίλους!!
     

  9.   ΜΙΧΑΗΛ ΣΩΤΗΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑστο 17 Φεβ 2013 στις 12:14 μμ     Απάντηση9

    Κατα τη γνωμη μου, το facebook δεν εχει δημιουργηθει για να μας κανει οποιοδηποτε κακο…!! Ειναι μια σελιδα η οποια μας προσφερει λιγες ωρες χαλαρωσης απο τα προβληματα της καθημερινοτητας…!!!! Δεν μπορει να γινει επικινδυνο αν εμεις δεν το επιτρεψουμε…!!! Αν εμεις δεν δωσουμε προσωπικες μας πληροφοριες και ακολουθησουμε τους κανονες ασφαλειας που μας δινουν, δεν υπαρχει Φοβος για τιποτα…!!!Μεσα απο αυτη τη σελιδα γινεσε πιο κοινωνικος και ξεχνας τα προβληματα σου εστω και για λιγη ωρα!!!

  10.   ΞΟΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣστο 17 Φεβ 2013 στις 4:02 μμ     Απάντηση10

    Και εγω συμφωνώ με την αποψή σου είναι σίγουρα σωστή.Εγω προσωπικά χρήσειμοποιώ το facebook μονο για τα παιχνίδια τα οποία διαθέτει.Πιστεύω πως με το facebook χάνετε η επικοινωνια μεταξύ των παιδιων,και με το χανετε η επικοινωνία εννοω πως τα παιδιά <<κολανε>> σε μια οθόνη. Οταν βγαίνω εξω με τους φίλους μου είναι συνέχεια πανω απο το κινητό τους με το οποίο μπαίνουν στο facebook και πιο πολύ τα κορίτσια.Αυτο με κάνει να βαριέμαι το facebook.

  11.   ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΣΑΜΠΙΚΟΣστο 19 Φεβ 2013 στις 7:12 πμ     Απάντηση11

    Αρχικά,συμφωνώ κι εγώ με τις απόψεις σας διότι το facebook είναι το μεγαλύτερο social media κυρίως στην Ελλάδα από την άλλη μεριά δεν παύει να αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο σε άτομα που δεν ξέρουν να το χρησιμοποιούν σωστά.Το facebook είναι κάτι το εθιστικό και δύσκολα μπορείς να το αποφύγεις.

  12.   ΜΑΗ ΔΑΦΝΗστο 19 Φεβ 2013 στις 7:15 πμ     Απάντηση12

    Ναι συμφωνώ με όλα τα παραπάνω σχόλια  αλλά το face book η άλλος το προσκοπώ
    βιβλίο έχει και θετικά και αρνητικά  το καλό είναι ότι πόλοι άνθρωποι μπορούν να πόλοι επικοινωνήσουν  πιο εύκολα να γνωρίσουν και  καινούργιο κόσμο ν α ξεχαστείς λίγο από την πραγματικότητα   αλλά επίσης  έχει  πόλους κυνδινους  όποιος δίποτε  μπορεί να σε βρει ανάσπασα  ώρα  και στιγμή…….Αλλά  είναι ένας καλό μέσο επικοινωνίας  και ότι και να  κάνουμε είναι κομμάτι της καθημερινότητας……Αλλά ο χρηστής πρέπει να προστατεύει τα προσωπικά στοιχεία του.

  13.   ΛΥΤΡΑ ΛΑΜΠΡΙΝΗστο 19 Φεβ 2013 στις 7:17 πμ     Απάντηση13

    Η αλήθεια είναι ότι το facebook είναι ένας καλός τρόπος επικοινωνίας με τους φίλους που έχουμε στο εξωτερικό ή που είναι μακριά. Φυσικά το facebook μπορεί να γίνει επικίνδυνο με λάθος χρήση. Γι’ αυτό είναι καλό να προσέχουμε με αυτές τις ιστοσελίδες. Πρέπει να μη δίνουμε προσωπικά μας στοιχεία και να μη μιλάμε με αγνώστους.    

  14.   ΚΟΡΟΜΗΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑστο 26 Φεβ 2013 στις 7:25 πμ     Απάντηση14

    Όπως σωστά ανέφεραν όλοι οι παραπάνω χρήστες,το FACEBOOK μας δίνει την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούμε και να επικοινωνήσουμε με άτομα ακόμα κι απ’την άλλη άκρη της γης!Βέβαια η σωστή χρήση του fecebook και γενικά του internet προστατεύει από τυχόν κινδύνους που στις μέρες μας γινόμαστε όλο και πιο ευάλωτοι σε αυτούς.Πρέπει να τονισθεί πως ένας λογαριασμός δεν αποτελεί κίνδυνο για τους ανθρώπους,αλλά ο τρόπος που τον διαχειρίζονται.Καλό θα ήταν οι γονείς να έχουν τον έλεγχο και να επιτηρούν τα παιδιά καθόλη την διάρκεια της διαδικτύωσης.Τέλος,θα ήθελα να προσθέσω πως όντως είναι αξιοσημείωτος ο αριθμός λογαριασμών facebook ο οποίος,προσωπικά,με προβληματίζει αρκετά καθώς είναι παράξενο πως οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν μια εικονική ζωή σε ένα site από μια βόλτα και μια συνάντηση με φίλους.Μπορούμε να χρησιμοποιούμε το facebook για να μιλάμε με ανθρώπους που δεν μας δίνετε η ευκαιρία καθημερινά,παρ’όλα αυτά δεν χρειάζεται να εξαρτάμε την προσωπική μας ζωή απ’αυτό.
     
    Όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι: “ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ,ΑΡΙΣΤΟΝ!”
     

  15.   ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜστο 27 Φεβ 2013 στις 7:08 μμ     Απάντηση15

    Κατα την γνωμη μου καθε πραγμα εχει και τα θετικα και τα αρνητικα του.Μη εξαιρετεο ειναι και το λεγομενο ”προσωποβιβλιο”.Αναμφιβολα το Facebook ειναι το μεγαλυτερο μεσο κοινωνικης δικτυωσης με εκατομμυρια χρηστες ανα την υφηλιο.Ωστοσο καλυτερα θα ηταν να παραδειγματιστουμε απο ανθρωπους που την εχουν πατησει απο την λαθος χρηση του Fαcebook και εχουν ερθει σε επαφη με λαθος ανθρωπους.Εγω προσωπικα μιας και δεν ειμαι χρηστης του δεν μπορω να εχω πληρη αποψη ωστοσο σχολιαζω τα εμφανη και προσπαθω με τεκμηριωμενεα επιχειρηματα να παρω και εγω μερος σε αυτο.Βεβαια για να ειμαι ειλικρινης θα ηθελα με το πατημα ενος κουμπιου να μπορω να μιλαω με ανθρωπους στην αλλη ακρη του κοσμου αλλα θα ηθελα να το κανω χωρις να διατρεχω κανεναν κινδυνο.Εν κατακλιδι θα ηθελα να δηλωσω πως ο καθενας θα μπορουσε να διαχειριζετε το δικο του προφιλ στο Facebook θα πρεπει να λαβει ομως υποψιν του τους κινδυνους που διατρεχει καθως και τις συνεπειες που μπορουν να επιφερουν αυτοι.

  16.   ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣστο 28 Φεβ 2013 στις 5:10 μμ     Απάντηση16

    Το Facebook είναι μια σελίδα στην οποία μπορείς να μιλήσεις με τους φίλους σου.Στις μέρες μας το Facebook έχει αλλάξει πολύ κατά την γνώμη μου.Οι νέοι προτυμούν να κάθοντε και να μηλούν με τις ώρες μπροστά από μία οθόνη,στην οποία ουσιαστικά δεν κάνουν τίποτα,παρά να μηλίσουνε με τους φίλους τους από κοντά η να συναντιθούνε μαζί τους.
     

Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *