Απρ 03 2013

Άρθρα του/της ΡΟΥΣΤΑ ΛΕΝΤΙΑΝΑ

Το σύγχρονο δημοκρατικό σχολείο.

Το σύγχρονο δημοκρατικό σχολείο είναι μια αγκαλιά για όλα τα παιδιά  ανεξάρτητα από φύλο ,εθνικότητα , κοινωνική , και οικονομική θέση, θρησκευτικές και πολιτικές αντιλήψεις.

Αυτονόητα είναι ένα διαπολιτισμικό σχολείο που στόχος του είναι η αρμονική συνύπαρξη των παιδιών η ανάπτυξη της προσωπικότητας τους και  η καλλιέργεια θετικής στάσης για  θέματα γενικού ενδιαφέροντος.

Οι όποιες διαφορές δημιουργούνται στις σχέσεις μεταξύ των μαθητών ,επιλύονται με το

διάλογο, την κατανόηση και την ενσυναίσθηση.

Καλλιεργείται ο σεβασμός στα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη  ώστε οι μαθητές  γαλουχημένοι με  δημοκρατικές  αξίες να γίνουν στο μέλλον ενεργά  μέλη της κοινωνίας.

3 Σχόλια
3 Σχόλια προς “Το σύγχρονο δημοκρατικό σχολείο.”

  1.   ΣΩΤΗΡΛΗ ΜΑΡΙΑστο 08 Απρ 2013 στις 8:45 πμ     1

    Καλό το άρθρο αλλά μικρό. Δεν μας λες όμως  τι είναι Δημοκρατία, πως παίρνονται οι αποφάσεις στην Δημοκρατία και ποιες είναι οι Δημοκρατικές αξίες. Δηλαδή εσείς τι κάνετε στην τάξη σας όταν αντιμετωπίζετε Δημοκρατικά προβλήματα;

  2. αρχικα σημφονω με ολα αυτα που γαρφεις. Ολα αυτα που λες ειναι πολυ σωστα αλλα δεν λες κα πολλα πραγματα, εαν εξηγουσες πιο πολλα γραματα θα ηταν σιγουρα πολυ καλυτερο!!!

  3. συμφωνω μαζι σ δν ειναι κ πολυ μεγαλο αλλα τα πολλα λογια ειναι φτωχια εξαλλου ολοι ξερουμε τι ειαι δημοκτρατια!δν χρειαζονατι κ πολλα για να καταλαβουμε!

Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση