Φεβ 17 2013

Άρθρα του/της ΤΣΑΝΙ ΒΟΥΛΑ

ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ!

Κάτω από: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΡΡΑΒΩΝΑΣ ΚΑΙ ΓΑΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

Ο ΑΡΡΑΒΩΝΑΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΔΟΣΙΜΟ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ (ΠΙΣΤΟΛΙΕΣ ) ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ. ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝΤΑΝ ΤΟ ΧΑΡΜΟΣΥΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΠΛΟΥΣΙΟ ΓΛΕΝΤΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΔΑΚΤΥΛΙΔΙΩΝ ΕΠΙΣΤΕΓΑΖΕ ΤΗΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΡΑΒΩΝΑ  ΚΑΙ   ΩΣ ΤΟ ΓΑΜΟ  ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ  ΑΝΤΑΛΛΑΣΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΔΩΡΑ (Π.Χ. ΜΙΑ ΛΕΥΚΗ ΛΑΜΠΑΔΑ ΣΤΗ ΝΥΦΗ ΤΟ ΠΑΣΧΑ, ΦΟΡΕΜΑΤΑ ΚΛΠ.)

ΟΙ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΣΗΜΑΙΝΑΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΙΚΑΣ. ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ (ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΝΗΜΕΡΑ) ΕΙΧΑΝ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΜΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ

ΕΓΓΕΡΑ  ΓΡΑΦΙΚΟ ΕΘΙΜΟ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ Ή ΟΧΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.  ΣΕ ΠΕΖΟΥΛΙΑ, ΠΕΤΡΕΣ Ή ΣΚΑΜΝΑΚΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΜΕ ΦΕΓΓΑΡΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΝΕΑ. ΚΑΙ ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΗΧΕΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΣΑΝ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΟΙ ΒΕΓΓΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΟΔΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ

.ΤΑ ΡΙΓΑΝΑ! ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΙΟΥΝΙΟ  ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ   ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ  Ο ΘΕΡΙΣΜΟΣ  ΤΗΣ ΡΙΓΑΝΗΣ. ΣΤΗΝ ΑΤΑΛΑΝΤΗ ΓΙΟΡΤΑΖΕΤΑΙ ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΑ ΣΤΙΣ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ. ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΥΤΗΣ  ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ  ΑΝΑΒΟΥΝ ΦΩΤΙΕΣ ΑΠΟ ΞΥΛΑ, ΚΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΧΥΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ  ΠΗΔΟΥΝ ΠΑΝΩ  ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΣΤΑΥΡΩΤΑ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ. ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΧΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΓΙΑΤΙΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ…..

2 Σχόλια
2 Σχόλια προς “ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ!”

  1. Εμάς στην  Καρδίτσα μας λενε Καραγκούνιδες βγαίνει από την λέξη, Κάρα (μαύρος) και γκουν (Ίωνας), δηλαδή Μαυρος Έλληνας, γιατί σαν αγρότες  δουλέυουμε σταν χωράφια και μαυρίζουμε από τον ήλιο.
    Εσας εκεί πιο είναι το πρωσονύμιο σας ? 

  2.   ΡΟΥΜΠΗ ΕΛΕΝΑστο 10 Απρ 2013 στις 9:55 πμ     2

    ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ…ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΟΥ!

Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση