Φεβ 14 2013

Άρθρα του/της ΤΣΕΡΤΟΥ ΜΑΡΙΑ

Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

Κάτω από: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διάλεξε τους φίλους σου, ανάλογα με το χαρακτήρα τους και τις κάλτσες σου ανάλογα με το χρώμα τους.Είναι παράλογο να διαλέγεις τις κάλτσες σου ανάλογα με το χαρακτήρα τους όπως επισης αδιανόητο είναι να διαλέγεις τους φίλους σου ανάλογα με το χρώμα τους.
Οι φιλοι και γενικότερα η φιλία είναι μια απο τις σημαντικότερες αξίες στη ζωή μας.Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν ένα κομμάτι πάζλ που αν χαθεί δεν μπορούμε να το ολοκληρώσουμε

.Φιλία είναι ο δεσμός μεταξύ των ανθρώπων που προάγει την αγάπη, τον αμοιβαίο σεβασμό, την αλληλοκατανόηση.Είναι ένα δυνατό συναίσθημα που μας δίνει την δυνατότητα να είμαστε ελεύθεροι και να κάνουμε όνειρα.Παράλληλα μέσα μας δημιουργείτε και η αίσθηση της αυτοεκτίμησης.Η πραγματική φιλία μας εξυψώνει ηθικά, μας αποτρέπει από την αδικία και βελτιώνει την συμπεριφορά μας

.Πρέπει όμως να  παραδεχτώ  οτι μου προκαλεί θαυμασμό αλλά και προβληματισμό η φράση Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι.Αυτή πραγματικά η φράση εκφράζει αλήθειες  που έχουν προκύψει από τη σοφία του λαού μας για το αγαθό της φιλίας και τη σημασία της για τον άνθρωπο.
Τελικά,για όλους τους παραπάνω λόγους η ύπαρξη των φιλικών δεσμών είναι αναγκαία για το άτομο ιδιαίτερα σήμερα που ως κοινωνία αντιμετωπίζουμε ηθικά, οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα.

12 σχόλια μέχρι τώρα




12 σχόλια προς “Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ”

  1.   ΜΟΥΤΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗστο 17 Φεβ 2013 στις 10:48 πμ     Απάντηση1

    Ναι συμφωνώ,πως η φιλία στη ζωή ενός
    ανθρώπου είναι σημαντικό θέμα.Χωρίς αυτή
    κανένας δε θα ήθελε να ζει.Μπορεί ο άνθρωπος να γεννιέται
    μόνος του,όμως στη ζωή του χρειάζετε πάντα συντροφικότητα.

  2.   ΣΩΤΗΡΛΗ ΜΑΡΙΑστο 18 Φεβ 2013 στις 9:46 πμ     Απάντηση2

    Ναι συμφωνώ με όλα αυτά, πιστεύω ότι η φιλία είναι κάτι πολύ σημαντικό στην ζωή μας αλλά δεν είναι και όλη μας η ζωή. Πολλοί δίνουν το 100% σε μία σχέση είτε αυτή είναι μια φιλική είτε είναι μια πιο προσωπική, βάζουν τους φίλους τους πιο πάνω από τον ίδιο τους τον εαυτό αλλά ακόμη και από την οικογένειά τους. Θα πρέπει η σχέση να είναι αμοιβαία δεν γίνεται να δίνεις και να μην παίρνεις τίποτα ή να σου δίνουν και να μην δίνεις εσύ τίποτα! Από την άλλη είναι πολύ ωραία να έχεις την αίσθηση ότι δίπλα σου έχεις ανθρώπους που σε νοιάζονται πραγματικά.

  3.   ΜΠΑΝΑΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣστο 18 Φεβ 2013 στις 10:02 πμ     Απάντηση3

    Όλα αυτά που λέτε παιδιά είναι σωστά διότι δεν θα πρέπει να διαλέγουμε τους φίλους  μας  από το χρώμα και την ποιότητα των ρούχων  που φοράνε. Πρώτον δεν είναι σωστό και δεύτερων  είναι κάτι εντελώς ανόητο . Φίλοι είναι μοναχά αυτοί που έχουν πραγματικά  συναισθήματα φιλίας για εσένα και όχι γιατί είσαι περισσότερο η λιγότερο δημοφιλής .

  4.   ΙΑΚΩΒΑΚΗ ΡΑΦΑΗΛΑ ΘΕΟΔΩΡΑστο 19 Φεβ 2013 στις 7:30 πμ     Απάντηση4

    Πρώτα απ’ όλα πρέπει να πω ότι συμφωνώ με αυτά που λες.. διότι και εγώ αυτό πιστεύω!!!! Τους φίλους δεν τους διαλέγουμε ανάλογα με το χρώμα γιατί πιστεύω πως δεν παίζει κανένα ρόλο… νομίζω πως τους φίλους τους διαλέγεις από την συμπεριφορά τους και όχι από αυτά που φοράνε. Επίσης πιστεύω πως οι καλύτεροι φίλοι είναι αυτοί που θα σου συμπαρασταθούν στις δύσκολες στιγμές σου… αυτοί που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις το πρόβλημά  σου… αυτοί που θα σε στηρίξουν στο πρόβλημά σου….αυτοί που θα σου δίνουν την αγάπη τους όποτε τη χρειάζεσαι και αυτοί που θα είναι πάντα δίπλα σου!!!!!! Τέλος πρέπει να πω ότι αυτή η παροιμία Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι είναι πολύ σημαντικό γιατί από το φίλο σου κρίνετε η συμπεριφορά σου  και οι άλλοι  καταλαβαίνουν τι άτομο είσαι!!!

  5.   ΜΑΗ ΔΑΦΝΗστο 19 Φεβ 2013 στις 7:32 πμ     Απάντηση5

    Ναι συμφωνώ με όλα τα παραπάνω σχόλια  αλλά το face book η άλλος το προσκοπώ
    βιβλίο έχει και θετικά και αρνητικά  το καλό είναι ότι πόλοι άνθρωποι μπορούν να πόλοι επικοινωνήσουν  πιο εύκολα να γνωρίσουν και  καινούργιο κόσμο ν α ξεχαστείς λίγο από την πραγματικότητα   αλλά επίσης  έχει  πόλους κυνδινους  όποιος δίποτε  μπορεί να σε βρει ανάσπασα  ώρα  και στιγμή…….Αλλά  είναι ένας καλό μέσο επικοινωνίας  και ότι και να  κάνουμε είναι κομμάτι της καθημερινότητας……Αλλά ο χρηστής πρέπει να προστατεύει τα προσωπικά στοιχεία του.

  6.   ΑΜΠΡΑΖΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣστο 19 Φεβ 2013 στις 7:34 πμ     Απάντηση6

    Συμφωνώ με την ιδέα σου κατά πολύ αλλά στην αρχή συγκεκριμενοποιείς πολύ τις ρατσιστικές ιδέες του κάθε ανθρώπου Επίσης ι φιλία δεν αντιδρά πάντα σωστά σε όλους με την παροιμία που είπες το δείχνεις δεν γίνετε κάποιος να κάνει παρέα με κάποιον κακό και να είναι καλός και το αντίστροφο ο κόσμος μπορεί να τον θεωρεί κακό αλλά είναι καλός τότε είσαι κ εσύ καλός αλλά ίσος κ εσύ παρεξηγημένος…!

  7.   ΖΑΧΑΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗστο 19 Φεβ 2013 στις 7:37 πμ     Απάντηση7

    Συμφωνώ κι εγώ και πιστεύω ότι η φιλία είναι κάτι σημαντικό για  τους ανθρώπους.
    Πολλά  άτομα  βάζουν τους φίλους τους πάνω από τον ίδιο τους τον εαυτό.
    Πρώτα από όλα πρέπει  να γνωρίζεις καλά αυτόν που  θεωρείς φίλο σου,
    να τον εμπιστεύεσαι, και να μοιράζεσαι τα πάντα μαζί του.
    Δεν γίνεται να έχεις κάποιον δίπλα σου να του λες τα προσωπικά σου και  
    αυτός  να τα λέει σε όλους.
     Αυτόν που έχεις για φίλο πρέπει τον θεωρείς ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ.
     
     
     

  8.   ΝΙΚΟΥ ΑΛΕΞΙΑ ΠΟΛΥΤΙΜΗστο 25 Φεβ 2013 στις 9:53 πμ     Απάντηση8

    Συμφωνώ με αυτά που λες αλλά εγώ κατά τη γνώμη μου την αξία της φιλίας μου τον βρίσκω με τα κοινά ενδιαφέροντα. .Για παράδειγμα  εάν ένα παιδί του αρέσει αυτά που μου αρέσουν και εμένα ή συμφωνεί με αυτά που λέω .Επίσης παίζει ρόλο και αν είναι μεγάλος η μικρός .Εγώ θέλω να κάνω παρέα με παιδιά που είναι ίσα με εμένα, ίσα με την ηλικία μου η και λίγο μεγαλύτερος μου .Υπάρχουν όμως και παιδιά τα οποία δεν έχουν καλή συμπεριφορά, δεν συμπεριφέρνονται έτσι μόνο σε εμάς αλλά και σε άλλα άτομα. Με αυτά τα άτομα δεν θέλω να κάνω παρέα, γιατί με μειώνουν και δεν δείχνω καλή εικόνα σε άτομα που με γνωρίζουν.

  9.   ΨΑΛΛΙΔΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗστο 25 Φεβ 2013 στις 9:59 πμ     Απάντηση9

    Ναι συμφωνώ με τα παραπάνω η φιλία είναι μια λέξη γεμάτη αγάπη, συναισθήματα. Έχει μεγάλη αξία για την ζωή των ανθρώπων. Το να έχεις φίλους διπλά σου είναι πολύ σημαντικό διότι μπορείς να τους πεις για τα θέματα που σε απασχολούν και που στους γονείς σου δεν μπορείς να τα πεις. Στην ζωή μας όλοι γνωρίζουμε πολλούς ανθρώπους όμως λίγοι είναι αυτοί που πραγματικά θα είναι δίπλα μας και θα μας στηρίζουν, που δεν θα μας κρίνουν και θα δέχονται αυτό που πραγματικά είμαστε και ας έχουμε και διαφορετικό χρώμα, γιατί δεν έχει σημασία η εθνικότητα ενός ανθρώπου αλλά ο χαρακτήρας του

  10.   ΤΟΥΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣστο 25 Φεβ 2013 στις 10:02 πμ     Απάντηση10

    Πολλή ενδιαφέρον το παραπάνω άρθρο που έχεις γράψεις και συμφωνώ απόλυτα ότι πρέπει να διαλέγουμε τους φίλους μας ανάλογος με τον χαρακτήρα τους και όχι από που είναι ή τι φοράει ή οτιδήποτε λόγω. Επίσης μετρικούς τους θεωρούμε φίλους μας αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι γιατί μετά από λίγο καιρό μας προδίδουν και μετά λένε όλα τα μυστικά μας σε όλους. Δεν λέω υπάρχουν και εξαιρέσεις σε κάποιους φίλους αλλά υπάρχουν πολλοί που δεν είναι φίλοι μας.       

  11.   ΘΩΔΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣστο 26 Φεβ 2013 στις 7:45 πμ     Απάντηση11

    Στις μέρες μας είναι καλό να έχεις ένα φίλο, μερικές φορές και απαραίτητο. Τον χρειάζεσαι είτε στις δύσκολες είτε εύκολες στιγμές της ζωής σου. Ο φίλος πρέπει να νοιάζεται για σένα και κατά την γνώμη μου είναι αυτός που ενδιαφέρεται πραγματικά για εσένα και να περνάτε τις περισσότερες ώρες μαζί. Ο ιδανικός φίλος για εμένα είναι αυτός που κάθε φορά στέκεται δίπλα σου με αγάπη και κατανόηση!

  12.   ΚΟΛΩΝΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑστο 16 Μαρ 2013 στις 10:02 πμ     Απάντηση12

     
    Κατά τη γνώμη μου η φιλία είναι ο ποιος ιερός δεσμός μεταξύ των ανθρώπων, είναι μια σχέση συναισθήματα αγάπης κατανόησης, συμπόνιας, εμπιστοσύνης μεταξύ τους και ισότητας. Η Πραγματική φιλία δεν ξέρει τι θα πεί εγωισμός και συμφέρον.Θεωρώ οτι στις μέρες μας οι αληθινές φιλίες δυστυχώς είναι κάτι σπάνιο. Κι όμως οι άνθρωποι, στα χρόνια που ζούνε, έχουν πολύ περισσότερη ανάγκη απο την επαφή αυτή με φίλους.

Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *