Ιαν 24 2013

Άρθρα του/της ΡΟΥΜΠΗ ΕΛΕΝΑ

Εκπαιδευτικά προγράμματα

Κάτω από: ΣΧΟΛΙΚΑ ΝΕΑ

Το Γυμνάσιο Αταλάντης κάθε χρόνο συμμετέχει σε πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Μέσα απ’αυτή τη δραστηριότητα οι μαθητές ευαισθητοποιούνται για θέματα που αφορούν τη σωστή λειτουργία της κοινωνίας.

Μέσα από τη διερεύνηση συγκεκριμένου θέματος , τα παιδιά ενημερώνονται, προλαμβάνουν αρνητικές καταστάσεις, καταθέτουν τις απόψεις τους, αναλαμβάνουν δράση, έτσι ώστε να διαμορφώνουν συνείδηση ενεργού πολίτη.

Για τη σχολική χρονιά  2012-2013 οι μαθητές του Γυμνασίου Αταλάντης συμμετέχουν στα παρακάτω προγράμματα:

1.Περιβάλλον (ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS).

Διαχείριση νερού στο σπίτι και τη γεωργία.

2. Αγωγή Υγείας  (Άγχος και εφηβική ηλικία)

3. Αγωγή Σταδιοδρομίας

4. Πολιτιστικά: α) ”Χειροπείν” (αργαλειός – αγγειοπλαστική)

β) Ευαισθητοποίηση μέσω φωτογραφίας κ’ ζωγραφικής για δημιουργία καλλιτεχνικών έργων

5. Ανακύκλωση μικροσυσκευών (μπαταρίες)

6. Κομποστοποίηση

7. Θέατρο (Το μεγάλο μας τσίρκο του Ιάκωβου Καμπανέλλη)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :  http://gym-atalant.hth.sch.gr.

4 σχόλια μέχρι τώρα




4 σχόλια προς “Εκπαιδευτικά προγράμματα”

  1.   ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣστο 13 Φεβ 2013 στις 7:36 πμ     Απάντηση1

     Το μουσικο σχολειο καθε χρονο διοργανωνει πολλες φανταστικες εκδηλωσεις με μουσικα προγραμματα,με θεατρο και  θεματα υγειας. Εγινε περισι μια διοργανωση με ζωγραφικη που ηταν φανταστικη αν και δεν νικησαμε ημασταν ολοι πολλοι ικανοποιημενη.Επισης τα παιδια της τριτις Λυκειου μας παρουσιαζει και πολλες ερευνιτικες εργασιες με θεματα απο το περιβαλλον την υγεια κ.λ.  

  2.   ΞΟΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣστο 13 Φεβ 2013 στις 8:31 πμ     Απάντηση2

    Αρχικά θα ήθελα να σας πω ένα μπράβο που ασχολείστε με τέτοιες δραστηριότητες. Αλλά θα διαφωνήσω λίγο με αυτά που λέτε γιατί καθώς εμείς είμαστε από το μουσικό σχολείο Καρδίτσας  και πιστεύω πως σε αυτά τα προγράμματα θα έπρεπε να  υπάρχει η μουσική .Εμείς πριν λίγες μέρες κάναμε μια σχολική γιορτή στην οποία συμμετείχαν  τα παιδιά τα οποία δούλεψαν πολύ σκληρά αλλά το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό.

  3.   ΝΕΖΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗστο 13 Φεβ 2013 στις 8:31 πμ     Απάντηση3

    Το άρθρο πιστεύω ότι είναι πολύ καλό και βλέπω ότι έχετε συμμετάσχει σε αρκετά προγράμματα. Δεν μπορούσα όμως να παραλείψω το γεγονός ότι ανάμεσα σε αυτά δεν υπάρχει κάποιο που να αφορά τη μουσική. Μπορεί η μουσική να μην σου μαθαίνει πώς να είσαι ένας καλός πολίτης, ούτε σου μαθαίνει την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση, όμως κάποια τραγούδια κρύβουν μηνύματα για την κοινωνία, τις κοινωνικές διακρίσεις κ ακόμη για τα άγχος, την αυτογνωσία και την ψυχολογία του καθενός. Είναι ένας από τους παράγοντες ο οποίος συμβάλλει στο πώς νιώθουμε και τι πιστεύουμε για μας. Είναι ένα μέσο έκφρασης. Για παράδειγμα οι μουσικοί ή οι χορευτές έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν στον κόσμο με τη μουσική και το χορό τους. Γι’ αυτό και υπάρχουν τόσα διαφορετικά είδη μουσικής! Η μουσική επίσης δίνει την δυνατότητα στον καθένα μέχρι και να ντύνεται ανάλογα με αυτά που ακούει, έτσι ώστε ο κόσμος να βλέπει με τι άτομο έχει να κάνει!!!!
    Είναι σαν ένα δώρο από τον Θεό. Γιατί φαντάσου πως υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων, οι άνθρωποι που ζουν για τη μουσική και οι άνθρωποι που ζουν από τη μουσική.:)

  4.   ΠΑΛΑΠΕΛΑΣ ΗΛΙΑΣστο 18 Φεβ 2013 στις 1:02 μμ     Απάντηση4

    ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ!ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ! ΜΠΟΡΕΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΝΑ ΜΗΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΕΙΣ Η ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΛΛΑ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΙΟΝΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ. ΕΠΙΣΗΣ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΗΡΕΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΟ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΙΑ! ΕΝΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΗ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥ ΠΩΣ ΝΙΩΘΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΕΙΤΕ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ. ΕΠΙΣΗΣ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΑΡΤΟ, ΤΗΝ ΦΟΤΟΓΡΑΦΗΣΗ, ΤΗΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ Κ.Α. ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΜΟΥΣΙΚΗ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *