Ιαν 19 2013

Άρθρα του/της ΤΕΤΡΙΜΕΛΗ ΜΑΓΔΑ

Αταλάντη και τέχνη

Κάτω από: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Αταλάντη μια κωμόπολη του νομού Φθιώτιδας,απο τα αρχαία χρόνια είχε επιδόσεις στο τομέα της τέχνης.Η μουσική το θέατρο και  η ζωγραφική πρωτοστατούσε στην πνευματική της ζωή.

. Στο μουσείο της  φιλοξενούνται μερικά από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής όπως κεραμικά,χάλκινα νομίσματα, ειδώλια,κοσμήματα,είδη καθημερινής χρήσης.

Σημαντική είναι η πορεία της και στο χώρο του θεάτρου.Πολλές ειναι οι παραστάσεις και οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που παρουσιαζονατι στο Αιάντειο Δημοτικό Θέατρο της πόλης .Ένα από  τα σημαντικά έργα που παίχτηκαν πρόσφατα ήταν η <<Ανδρομάχη>> του Ευριπίδη.Όμως η τέχνη του θεάτρου για την πόλη μας δεν τελειώνει εκεί.Αμέτρητες είναι οι παραστάσεις των μαθητών που παρουσιάζονται στις θεατρικές σκηνές που διαθέτουν τα σχολεία μας.Με την βοήθεια των δασκάλων τους συμμετέχουν σε παραστάσεις, τραγουδούν και δημιουργούν δικά τους καλλιτεχνικά έργα.

.Επίσης μέσα απο τη ζωγραφική  μαθαίνουν να αγαπούν το ωραίο και τη δημιουργικότητα.

.Τα τελευταία χρόνια στην Αταλάντη η μουσική ελκύει όλο ένα και περισσότερο τους δημότες.Το 1980 καθιερώθηκε το χορωδιακό Φεστιβάλ. Εχει καταφέρει να θεωρείται κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός στο δήμο Λοκρών στον οποίο η Αταλάντη είναι η έδρα.Σ’αυτό συμμετέχουν βαλκανικές και ευρωπαικές χορωδίες.Ένα απο τα αστέρια της χορωδιακής μουσικής που έχει η Αταλάντη είναι ο Δημήτρης Μαντάς.Ένας πολυτάλαντος μαέστρος που μέσα απο το πάθος του για τη μουσική έχει καταφέρει να βραβευτεί αμέτρητες φορές από κριτικούς  και έχει κερδίσει το θαυμασμό των συμπολιτών του.

Η πόλη της Αταλάντης και οι κάτοικοί   της γνωρίζουν καλά ότι η  τέχνη εξυψώνει τον άνθρωπο,ενισχύει τον αγώνα του για πρόοδο,  και τέλος τον οδηγεί να ζει παράλληλα με τη βιολογική και πνευματική ζωή.

.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *