fraplytas's blog

Άλλος ένας ιστότοπος Blogs.sch.gr

Διατροφή και Πανελλαδικές εξετάσεις

Ιούν 201912

Οι εξετάσεις αυτές έρχονται μαζί με άγχος, στρες , σωματική και πνευματική εξάντληση , έλλειψη ύπνου αλλά και με σημαντικές διατροφικές ελλείψεις , ελλείψεις σε βασικά θρεπτικά συστατικά που συχνά περνούν απαρατήρητες , επηρεάζουν όμως σημαντικά την προετοιμασία των υποψηφίων.

Είναι λοιπόν σκόπιμο να γνωρίζουμε μερικά απλά μυστικά διατροφής στις πανελλήνιες εξετάσεις , ώστε να βοηθήσουμε των υποψήφιο να έχει αυξημένη πνευματική διαύγεια και αντοχή για να αποδώσει καλύτερα τις κρίσιμες ημέρες .

Ο υποψήφιος θα πρέπει:

Να καταναλώνει τουλάχιστον 3 πλήρη γεύματα ημερησίως, ώστε να μην μένει καθόλου νηστικός ,
Να ξεκινά την ημέρα με ένα πλούσιο πρωινό που να περιλαμβάνει 2 φέτες ψωμί τουλάχιστον και ένα γαλακτοκομικό προϊόν (ένα ποτήρι γάλα1 ξινόγαλο ή κεσεδάκι γιαούρτι) ,
Να καταναλώνει υγιεινά τρόφιμα που προσδίδουν όμως συμπυκνωμένη ενέργεια στον οργανισμό : ξηρούς καρπούς , μέλι , παστέλι , ταχίνι , σοκολάτα υγείας , σπιτικές μαρμελάδες , χυμούς και μίξερ φρούτων
Να πίνει νερό και τρώει τροφές που έχουν μεγάλο ποσοστό νερού (φρούτα και λαχανικά) για να ενυδατώνεται σωστά ,
Να τρώει φαγητά με λιγότερο λάδι και βούτυρο , λιγότερα τηγανιτά και όχι τόσο λιπαρά κρέατα , ώστε να χωνεύει εύκολα χωρίς να βαραίνει ,
Να τρώει μέτρια αλατισμένα φαγητά για να υπάρχει ηλεκτρολυτική ισορροπία στον οργανισμό,
Να καταναλώνει καφέ και τσάι που περιέχουν καφεΐνη με μέτρο ώστε να έχει πνευματική διαύγεια χωρίς όμως να αφυδατώνεται.
Οι γονείς επιζητούν τρόπους να βοηθήσουν τα ήδη αγχωμένα παιδιά τους που αυτήν την εποχή , δύσκολα δέχονται συμβουλές. Με 7 απλά μυστικά διατροφής στις πανελλήνιες εξετάσεις που το παιδί δεν θα καταλάβει ούτε θα παρατηρήσει , ο γονιός μπορεί να το βοηθήσει ουσιαστικά , αθόρυβα αλλά και πρακτικά ώστε να έχει περισσότερη όρεξη και διάθεση να ριχτεί απερίσπαστο στην μάχη των εξετάσεων , κάτι που για όλες τις οικογένειες αποτελεί ζητούμενο αυτήν την εποχή.

Πηγή: http://www.diaitologia.gr/mistika-diatrofis-panelinies-eksetaseis/

Πρωινό

Καλό θα ήταν ο υποψήφιος να ξυπνήσει τουλάχιστον 1 ώρα πριν φύγει για τις εξετάσεις , ώστε να καταναλώσει με την ησυχία του πρωινό και να προλάβει ο εγκέφαλος του να τεθεί πλήρως σε λειτουργία.
Εάν πίνει καφέ και είναι μαθημένος στην κατανάλωση καφεΐνης , καλό θα ήταν το πρωινό του πριν από τις εξετάσεις να περιλαμβάνει ένα μέτριο σε μέγεθος φλιτζάνι- ποτήρι καφέ. Εάν το παιδί σας δεν πίνει καφέ , καλό θα ήταν να το παραλείψει για να αποφύγει την επίδραση της καφεΐνης.
2-3 φέτες ψωμί μαύρο ή ολικής είναι απαραίτητο να υπάρχει στο πρωινό του υποψηφίου , ώστε να πάρει την ενέργεια που χρειάζεται και να μην πεινάσει στη διάρκεια των πανελληνίων εξετάσεων Το μαύρο-ολικής ψωμί λόγο της φυτικής ίνας που περιέχει , θα βοηθήσει τον υποψήφιο να αργήσει να πεινάσει γιατί θα χωνευτεί αρκετά αργότερα από το λευκό ψωμί, κρατώντας τον υποψήφιο σε εγρήγορση.
Μαρμελάδα, μέλι , ταχίνι με μέλι ή άλλη γλυκιά ουσία για επάλειψη είναι ότι πρέπει για το πρωινό σε κάθε είδους εξετάσεις γιατί η ζάχαρη που περιέχει , θα βοηθήσει κατά πολύ στην διαδικασία της σκέψης και άρα στην απόδοση του υποψηφίου. Αν το παιδί δεν προτιμά τις γλυκείς τροφές τότε κασέρι και αλλαντικό ή αβγό βραστό θα ήταν επίσης εύστοχες «αλμυρές» επιλογές.
Προσθέστε και ένα γαλακτοκομικό προϊόν (1 ποτήρι γάλα-ξινόγαλο , 1 κεσεδάκι γιαούρτι) για να προσδώσετε ενέργεια και το απαραίτητο αλάτι στον οργανισμό. Εάν προτιμήσετε το γιαούρτι βάλτε και λίγους ξηρούς καρπούς ή/και ½ μπανάνα και έχετε ένα πλήρες πρωινό.
Προσθέστε και 2-3 μπουκιές σοκολάτας με ζάχαρη για έξτρα ενέργεια.
ΠΡΟΣΟΧΗ : το πρωινό στις εξετάσεις είναι απαραίτητο. Είναι καλό να μην περιέχει πολλά λιπαρά , βούτυρο ή λάδι (πχ. πίτες, μπουγάτσες) για να μην είναι βαρύ και δύσπεπτο , να μην περιέχει μεγάλο ποσοστό υγρών ώστε να μην προκαλέσει συχνοουρία και να μην περιέχει τρόφιμα πικάντικα ή πολύ αλμυρά.
Πηγή:  http://www.diaitologia.gr/sokolata-exetaseis/

Δες τα 8 πρώτα λεπτά του καταπληκτικού βίντεο Food Matters το οποίο αναφέρεται στην υγιεινή διατροφή, τη χρήση των βιταμινών ως θεραπευτικά συμπληρώματα και τον ρόλο της τροφής ως φάρμακο

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διατροφή και Πανελλαδικές εξετάσεις    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Σκακιστική άσκηση

Translate

Πρόσφατα σχόλια



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων