fraplytas's blog

Άλλος ένας ιστότοπος Blogs.sch.gr

Σχολικός Αθλητισμός

Ιούν 201925

Σχολικός Αθλητισμός

 

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΚΟΣ

Το πλαίσιο της Φυσικής Αγωγής στα Λύκεια (με την επιλογή των αντικειμένων από τους μαθητές και την άσκησή τους κατά ομάδες) διευκολύνει τη συγκρότηση αθλητικών ομάδων. Στα επιλεγόμενα αντικείμενα μπορούν να συμμετέχουν οι υποψήφιοι μαθητές-αθλητές και να προετοιμάζονται για τους σχολικούς αγώνες. Η προοπτική αυτή δημιουργεί ενδιαφέρον και κίνητρα στους μαθητές. Έτσι η Φυσική Αγωγή στο Λύκειο από απλή άθληση σε επιλεγμένα αθλήματα μπορεί να μετατρέπεται σε αθλητική προετοιμασία για τους σχολικούς αγώνες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αναιρείται ο σκοπός του μαθήματος. Το μειονέκτημα βέβαια είναι, ότι οι διδακτικές ώρες της Φυσικής Αγωγής δεν επαρκούν για την αθλητική προετοιμασία και κατ’ ανάγκη αυτή πρέπει να συμπληρώνεται εκτός ωρολογίου προγράμματος μαθημάτων.

     Σχολικοί αγώνες Λυκείων

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση  190677/Δ5/10/11/2016 (ΦΕΚ 3754τΒ΄,21-11-2016), οι σχολικοί αγώνες των λυκείων γίνονται σε 3 φάσεις με στόχο την ανάδειξη πανελληνίων πρωταθλητών σε ατομικά και ομαδικά αθλήματα.

Η Α΄ φάση διοργανώνεται από τις κατά τόπους Οργανωτικές Επιτροπές Σχολικών Αγώνων (Ο.Ε.Σ.Α.) των Διευθύνσεων Δ.Ε. και περιλαμβάνει τους αγώνες για την ανάδειξη των νικητών σε επίπεδο Διεύθυνσης.

Η Β΄ φάση περιλαμβάνει τους αγώνες μεταξύ των πρωταθλητών των Διευθύνσεων σε 7 ομίλους για την ανάδειξη των νικητών των ομίλων.

Η Γ΄ φάση περιλαμβάνει τους αγώνες μεταξύ των πρωταθλητών των ομίλων (και των πρωταθλητών της Κύπρου) για την ανάδειξη των πανελληνίων νικητών των σχολικών πρωταθλημάτων.

Η αγώνες της δεύτερης και τρίτης φάσης διοργανώνονται από την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων (Κ.Ο.Ε.Σ.Α.) σε συνεργασία με  τοπικές Ο.Ε.Σ.Α.

     Ομαδικά αθλήματα μαθητών και μαθητριών Λυκείου

Τα ομαδικά αθλήματα  που μπορούν να πάρουν μέρος μαθητές μαθήτριες Λυκείου είναι:

  • Καλαθοσφαίριση (μαθητών – μαθητριών)
  • Πετοσφαίριση (μαθητών – μαθητριών)
  • Χειροσφαίριση (μαθητών – μαθητριών)
  • Ποδόσφαιρο (μαθητών – μαθητριών)

Κάθε μαθητής και μαθήτρια έχει δικαίωμα συμμετοχής σε ένα μόνο ομαδικό άθλημα.

    

 Ατομικά αθλήματα μαθητών και μαθητριών Λυκείου

Τα ατομικά αθλήματα  που μπορούν να πάρουν μέρος μαθητές μαθήτριες Λυκείου είναι:

  • Κλασικός αθλητισμός (μαθητών – μαθητριών)
  • Άλλα Ολυμπιακά Αθλήματα εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 7.8.2

 

Κάθε μαθητής και μαθήτρια έχει δικαίωμα συμμετοχής μόνο σε ένα ατομικό άθλημα και σε ένα αγώνισμα του ατομικού αθλήματος

Διαβάστε την Υπουργική απόφαση



Λήψη αρχείου

Προνόμια  των τριών πρώτων νικητών Πανελληνίων Σχολικών Πρωταθλημάτων

Σύμφωνα με τη παράγραφο 8 του άρθρου 34 του Ν. 2725/1999 (ΦΕΚ 121τΑ΄,17-06-1999) όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 6 του άρθρου 75 του Ν.4589/2019 (ΦΕΚ 13τΑ΄,29-01-2019) και ισχύει,

  • Για 1η έως 3η νίκη σε Πανελλήνιους Μαθητικούς – Σχολικούς Αγώνες παρέχεται 20% προσαύξηση για εισαγωγή στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. και για εισαγωγή σε άλλη σχολή ή τμήμα Α.Ε.Ι., παρέχεται προσαύξηση 8% για την 1η νίκη, 6% για τη 2η νίκη και 4% για την 3η νίκη,
Διακρίσεις σε Πανελλήνιους Μαθητικούς – Σχολικούς Αγώνες Προσαύξηση για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α. Προσαύξηση για τα άλλα τμήματα και τις εισαγωγικές κατευθύνσεις τμημάτων των Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι.
1η νίκη 20% 8%
2η νίκη 20% 6%
3η νίκη 20% 4%

 

  • οι υποψήφιοι διακριθέντες αθλητές θα πρέπει πλέον, μετά τον υπολογισμό της κατά περίπτωση προσαύξησης των μορίων τους, να συγκεντρώνουν το σύνολο των μορίων (100%) της ήδη διαμορφωμένης από τις πανελλαδικές εξετάσεις βάσης εισαγωγής στα τμήματα/σχολές στα οποία διεκδικούν την εισαγωγή τους, ενώ οι επιπλέον θέσεις εισαγωγής με την εν λόγω διαδικασία επανέρχονται σε ποσοστό 3% επί των εισακτέων

Διαβάστε την σχετική εγκύκλιο



Λήψη αρχείου

 

από κάτω από: Σχολικός Αθλητισμός| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σχολικός Αθλητισμός    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Σκακιστική άσκηση

Translate

Πρόσφατα σχόλια



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων