Νόστιμες Συνταγές Ζαχαροπλαστικής

Εδώ θα βρείτε νόστιμες συνταγές για διάφορα γλυκά!!

Τούρτα με μαρέγκες και σάλτσα φράουλα

Φεβ 201926

ΥΛΙΚΑ

3 ασπράδια

125 γρ. ζάχαρη

125 γρ. ζάχαρη άχνη

2 πρέζες αλάτι

παγωτό ή σορμπέ φράουλα για το σερβίρισμα

λίγη άχνη για το σερβίρισμα

Για τη σάλτσα φράουλα

5 γεμάτες κ.σ. ζάχαρη

5 κ.σ. χυμός από κόκκινα φρούτα

2 κ.σ. κορν φλάουρ

500 γρ. κατεψυγμένες φράουλες

1 μπαστούνι βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στον κάδο της κουζινομηχανής βάζουμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι και προσαρμόζουμε το σύρμα (φουέ). Στη μεσαία ταχύτητα, χτυπάμε τη μαρέγκα μέχρι να κάνει απαλές κορυφές. Είναι προτιμότερο να χτυπάμε τη μαρέγκα για πολλή ώρα σε μέτρια ταχύτητα, γιατί διατηρεί τον όγκο της καλύτερα.

Στον κάδο της κουζινομηχανής βάζουμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι και προσαρμόζουμε το σύρμα (φουέ). Στη μεσαία ταχύτητα, χτυπάμε τη μαρέγκα μέχρι να κάνει απαλές κορυφές. Είναι προτιμότερο να χτυπάμε τη μαρέγκα για πολλή ώρα σε μέτρια ταχύτητα, γιατί διατηρεί τον όγκο της καλύτερα.

Τέλος κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη και με σπάτουλα, απαλά, την ενσωματώνουμε στη μαρέγκα.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε 2 λαμαρίνες. Βάζουμε τη μαρέγκα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής ή της δίνουμε σχήμα με ένα κουτάλι. Σχηματίζουμε δυο δίσκους μαρέγκας με διάμετρο 22 εκ.

Ψήνουμε τη μαρέγκα στους 100 βαθμούς C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, ώσπου να στεγνώσει καλά. Αφού ψηθεί, ξεκολλάμε τη λαδόκολλα και την αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει καλά. Η ψημένη μαρέγκα διατηρείται τραγανή για αρκετές ημέρες αν τη βάλουμε σε μπολ που κλείνει αεροστεγώς.

Για τη σάλτσα φράουλα

Με κοφτερό μαχαίρι σκίζουμε στα δύο τη βανίλια κατά μήκος κι αφαιρούμε τον καρπό με την λάμα του μαχαιριού.

Σε μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη ,το κορν φλάουρ, το χυμό και τον καρπό της βανίλιας. Προσθέτουμε τις κατεψυγμένες και παγωμένες φράουλες κι ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε σε κατσαρόλα ρηχή σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να αρχίσει ο βρασμός.

Χαμηλώνουμε κι άλλο την φωτιά και σιγοβράζουμε για 5′ μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα. Αποσύρουμε από την φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Σε πιατέλα ακουμπάμε τη μια μαρέγκα. Βάζουμε στην επιφάνεια μπάλες παγωτό φράουλα, ρίχνουμε λίγη σάλτσα φράουλα. Καλύπτουμε με την δεύτερη μαρέγκα. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα φράουλα.

Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη. Κόβουμε σε τρίγωνα την εύκολη αυτή τούρτα και σερβίρουμε αμέσως.

Οι παγωμένες φράουλες βοηθούν ώστε τα φρούτα να κρατήσουν το σχήμα τους και να μην λιώσουν. Με αυτή την τεχνική παραμένουν ολόκληρες και μετά το βράσιμο.

ΠΗΓΗ:www.argiro.gr

https://www.argiro.gr/recipe/tourta-me-maregkes-kai-saltsa-fraoulas/

Ένα Σχόλιο στο άρθρο

“Τούρτα με μαρέγκες και σάλτσα φράουλα”

  1. 27 Φεβρουαρίου, 2019 στις 14:32       ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Έγραψε:

    ωραίες οι συνταγές σας και όμορφο το blog σας! Συνεχίστε την καλή δουλειά…




Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων