Στον χώρο υψηλής αισθητικής και εικαστικών παρεμβάσεων από τα αμπέλια έως το μουσείο του κτήματος Γεροβασιλείου βρέθηκαν σήμερα οι μαθητές της ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών του 1ου ΕΠΑΛ-ΕΚ Καλαμαριάς. Οι μαθητές μας είχαν τη μοναδική ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που εκπονείται από τους ανθρώπους του κτήματος, και παρουσιάζει το κρασί ως στοιχείο ιστορικό, πολιτισμού, γαστρονομίας και τοπικής οικονομίας και όχι μόνο ως προϊόν αμπελουργίας και οινοποίησης. Ευχαριστούμε την κ. Δήμητρα Μπαζάκα που μας ταξίδεψε στον χρόνο, καθώς μας ξενάγησε και στο Μουσείο του κτήματος όπου εκτίθενται πολλά και σημαντικά ευρήματα της ευρύτερης περιοχής. Ήταν μια πολύ εποικοδομητική επίσκεψη που παρείχε στους μαθητές μας γνώσεις και προοπτικές επαγγελματικές για τα ποικίλα επαγγέλματα που σχετίζονται με το σταφύλι και την παραγωγή κρασιού.
Αφήστε μια απάντηση