Περί Διατροφής

Ιστότοπος για τη διατροφή, τα τρόφιμα και την υγεία

Ενδεικτικές απαντήσεις στα θέματα ΑΒΓ του 2021!

Ιούν 202120

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ στα θέματα του μαθήματος «Αρχές Βιολογικής Γεωργίας» 2021

ΘΕΜΑ Α

Α1. α. Λάθος  (μον. 3)

β. Σωστό (μον. 3)

γ. Σωστό (μον. 3)

δ. Λάθος  (μον. 3)

Α2

  1. ε (μον. 2)
  2. δ (μον. 2)
  3. α (μον. 2)
  4. β (μον. 2)

 

Α3. α . 8 ( μ ο ν . 1)

β . 4 ( μ ο ν . 1)

γ . 2 (μ ο ν . 1)

δ . 3 ( μ ο ν . 1)

ε . 10 ( μ ο ν . 1)

 

ΘΕΜΑ Β

Β1. α) «Οργανική ουσία …..αποικοδόμησης»

(μον. 3)

β) «Με τον όρο πιστοποίηση ….. δεδομένες προδιαγραφές»

(μον. 3)

Μονάδες 6

 

Β2. «Η σαφής και ακριβής ….. βιοκαλλιεργητών»

Μονάδες 9

Β3. α) «-Μια διαδοχική…..διαιώνισή τους»

(μον. 4)

β) (Στοιχεία Βιολογικής Γεωργίας) (σελ. 187)

«Η αλλαγή του φυτού ….. προηγείται»

(μον. 6)

Μονάδες 10

 

ΘΕΜΑ Γ

 

Γ1. «Εξωτερικά το στάδιο …..κάθε καρπού»

Μονάδες 8

 

Γ2.  «-η προσέλκυση των φυσικών εχθρών

-η χρησιμοποίηση διάφορων τύπων παγίδων

-η χρησιμοποίηση εντομοκτόνου φυτικής προέλευσης»

Μονάδες 9

 

Γ3. «Ορισμένα γενικά μέτρα ….. καλλιέργεια κλάδεμα»

Μονάδες 8

 

ΘΕΜΑ Δ

Δ1. α) «έλλειψη αζώτου» (μον. 3)

β) «-χλωρή λίπανση

-ενσωμάτωση στο έδαφος φυτικών υπολειμμάτων που προέρχονται από υγιή φυτά

-η χρησιμοποίηση χωνεμένης κοπριάς»

(μον. 6)

γ) «Το ώριμο, προσεγμένο ….. προσβολές»

(μον. 4)

Μονάδες 13

 

Δ2. α)  Απαγορεύονται τα αμινοξέα, τα προϊόντα εκχύλισης, οι χρωστικές» (μον. 3)

β) «άριστο σημείο όταν έχει χουμοποιηθεί και ωριμάσει κάτω από κατάλληλες συνθήκες» (μον. 3)

γ) ακατάλληλη: νωπή (φρέσκια) (μον. 1) γιατί περιέχει ουσίες που μπορεί να βλάψουν τα φυτά (μον. 2)

σχεδόν άχρηστη: παλιά και ξερή (μον. 1) γιατί έχει χάσει όλο το άζωτο (μον. 2)

Μονάδες 12

Αφήστε μια απάντηση

Η ώρα πήγε…

Ο καλός μας ο καιρός…

booked.net

Ακολουθήστε… την «άχνη» μας στο facebook

Ακολουθείστε (την ..."άχνη") μας...

instagram

Ακολουθείστε μας στο Instagram

Healthy Tips

 

 

 

Η αντιοξειδωτική δράση του ροδιού είναι 3 φορές μεγαλύτερη από του κόκκινου κρασιού και του πράσινου τσαγιού. Τα ρόδια χρωστούν την ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση στα φυτοθρεπτικάτης οικογένειας των φλαβονοειδών, όπως οι ανθοκυανίνες, το ελαγικό οξύ και οι τανίνες.

Καταναλώνετε ρόδια καθημερινά όταν είναι η εποχή τους.

Πίνετε ένα ποτήρι χυμό ρόδι (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη) 1-2 φορές την εβδομάδα όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Εμπλουτίστε την καθημερινή διατροφή σας με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών διαφορετικών χρωμάτων για να παραλάβετε βιταμίνες και άλλα φυτοχημικά συστατικά, ουσίες πολύτιμες για την υγεία σας!

Η κατανάλωση 10 καρυδιών κάθε μέρα βοηθά την καρδιά και τις αρτηρίες και συμβάλλει εναντίον του διαβήτη και του καρκίνου.

Βάζετε στα φαγητά σας διατροφικά βότανα, όπως δενδρολίβανο, φασκομηλιά, μαντζουράνα, εστραγκόν και ρίγανη. Σας προσφέρουν έτσι ουσίες που ωφελούν την υγεία και παρατείνουν τη νεότητα.Η κατανάλωση σοκολάτας σχετίζεται με μείωση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή, διαβήτη και εγκεφαλικό επεισόδιο. Προτιμάτε τη σοκολάτα πλούσια σε κακάο, φτωχή σε ζάχαρη και λίπη.

Ιούνιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Απρ    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Θερμιδομετρητής

Αρχείο δημοσιεύσεων

Στο ιστολόγιο αυτό μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις και τα μαθήματα της ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, να παρακολουθείτε νέα σχετικά με τη διατροφή και τα τρόφιμα, καθώς και να εκφράζετε τις απορίες και ερωτήματά σας σχετικά με αυτά. 
 

Αρχείο δημοσιεύσεων

Translate



Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων