Περί Διατροφής

Ιστότοπος για τη διατροφή, τα τρόφιμα και την υγεία

16η Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής!

Οκτ 201520

Με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας οι μαθητές της Ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων (ΒΤ και ΓΤ) του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς παρασκεύασαν και διένειμαν στους συμμαθητές τους μικρογεύματα βασισμένα στη Μεσογειακή Διατροφή. Τα γεύματα που προσφέρθηκαν ήταν:κριτσίνια με σουσάμι και κριτσίνια ολικής αλέσεως με ηλιόσπορους, γιαούρτι με μέλι και καρύδια, μεσογειακή σαλάτα με μαρούλι, ντομάτα, αγγούρι, ελαιόλαδο, ελιές, καρύδια και ρόδια, φρουτοσαλάτα, σταφιδόψωμο και φρέσκο, ζεστό ψωμί ολικής άλεσης με ελαιόλαδο και ρίγανη.
Η δράση είχε απόλυτη επιτυχία και κάθε μαθητής παρέλαβε κι ένα φυλλάδιο με την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής και τα οφέλη της στην υγεία.
Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές μας που συνεργάστηκαν με μεγάλη υπευθυνότητα, κέφι και χαρά για να πετύχει η δράση μας.

Οι καθηγήτριες της ειδικότητας: Εύα Σιφναίου, Μαστέλλου Φανουρία, Σοφία Θεοδουλίδου, Ματίνα Κατσίχτη, Φωτεινή Ραζάκου.

Παγκόσμια Ημέρα ΔιατροφήςIMG_0677IMG_0659IMG_0679

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε… την “άχνη” μας στο facebook

Ακολουθείστε (την ..."άχνη") μας...

instagram

Ακολουθείστε μας στο Instagram

Η ώρα πήγε…

Healthy Tips

 

 

 

Η αντιοξειδωτική δράση του ροδιού είναι 3 φορές μεγαλύτερη από του κόκκινου κρασιού και του πράσινου τσαγιού. Τα ρόδια χρωστούν την ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση στα φυτοθρεπτικάτης οικογένειας των φλαβονοειδών, όπως οι ανθοκυανίνες, το ελαγικό οξύ και οι τανίνες.

Καταναλώνετε ρόδια καθημερινά όταν είναι η εποχή τους.

Πίνετε ένα ποτήρι χυμό ρόδι (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη) 1-2 φορές την εβδομάδα όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Εμπλουτίστε την καθημερινή διατροφή σας με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών διαφορετικών χρωμάτων για να παραλάβετε βιταμίνες και άλλα φυτοχημικά συστατικά, ουσίες πολύτιμες για την υγεία σας!

Η κατανάλωση 10 καρυδιών κάθε μέρα βοηθά την καρδιά και τις αρτηρίες και συμβάλλει εναντίον του διαβήτη και του καρκίνου.

Βάζετε στα φαγητά σας διατροφικά βότανα, όπως δενδρολίβανο, φασκομηλιά, μαντζουράνα, εστραγκόν και ρίγανη. Σας προσφέρουν έτσι ουσίες που ωφελούν την υγεία και παρατείνουν τη νεότητα.Η κατανάλωση σοκολάτας σχετίζεται με μείωση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή, διαβήτη και εγκεφαλικό επεισόδιο. Προτιμάτε τη σοκολάτα πλούσια σε κακάο, φτωχή σε ζάχαρη και λίπη.

Οκτώβριος 2015
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Αρχείο δημοσιεύσεων

Στο ιστολόγιο αυτό μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις και τα μαθήματα της ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, να παρακολουθείτε νέα σχετικά με τη διατροφή και τα τρόφιμα, καθώς και να εκφράζετε τις απορίες και ερωτήματά σας σχετικά με αυτά. 
 

European Radio Logo

Αρχείο δημοσιεύσεων

Translate



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων