Περί Διατροφής

Ιστότοπος για τη διατροφή, τα τρόφιμα και την υγεία

Επίσκεψη στο εμφιαλωτήριο της Σουρωτής!

Απρ 20135

Οι μαθητές και μαθήτριες του τομέα Γεωπονίας, Περιβάλλοντος και Τροφίμων του ΕΠΑΛ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ μαζί με τις καθηγήτριές τους κυρίες Βελκοπούλου Αναστασία, Γκραγκοπούλου Κωνσταντίνα, Μαστέλλου Φανουρία και Ραζάκου Φωτεινή επισκεφθήκαμε τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρίας ΣΟΥΡΩΤΗ Α.Ε. στο χωριό Σουρωτή Θεσσαλονίκης.

Ο υπεύθυνος διαχείρισης ποιότητας κ. Αντώνης Εμβαλωματής μίλησε στους μαθητές μας για την αξία του ανθρακούχου και μεταλλικού φυσικού νερού στη διατροφή μας, για τις πηγές της περιοχής καθώς και για τα ποιοτικά προϊόντα που παράγει η εταιρία. Επίσης, μας ξενάγησε στους χώρους παραγωγής του άρτια εξοπλισμένου και υπερσύγχρονου εργοστασίου, εξηγώντας τους αυστηρούς ελέγχους που διεξάγει το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της επιχείρισης καθ’όλη τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας.

Μείναμε εντυπωσιασμένοι από το υψηλό επίπεδο εμπειρίας και γνώσεων στην τεχνολογία εμφιάλωσης καθώς και από τις αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής με υψηλού επιπέδου μηχανήματα και εξοπλισμό.

Η εταιρία ΣΟΥΡΩΤΗ Α.Ε. δραστηριοποιείται από το 1916 στην εμφιάλωση νερού, απασχολεί περίπου 130 εργαζομένους, αναπτύσσεται σε κτιριακές εγκαταστάσεις 7500 τ.μ. και εξάγει τα ποιοτικά της προϊόντα και στο εξωτερικό, συμβάλλοντας έτσι ενεργά και στην εθνική μας οικονομία.

Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε τον διευθύνοντα σύμβουλο και το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας για την άδεια πραγματοποίησης της επίσκεψης  καθώς και τον κ. Εμβαλωματή που μίλησε στους μαθητές μας  για όλα τα στάδια παραγωγής διαθέτοντας τον πολύτιμο χρόνο του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε… την “άχνη” μας στο facebook

Ακολουθείστε (την ..."άχνη") μας...

instagram

Ακολουθείστε μας στο Instagram

Η ώρα πήγε…

Healthy Tips

 

 

 

Η αντιοξειδωτική δράση του ροδιού είναι 3 φορές μεγαλύτερη από του κόκκινου κρασιού και του πράσινου τσαγιού. Τα ρόδια χρωστούν την ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση στα φυτοθρεπτικάτης οικογένειας των φλαβονοειδών, όπως οι ανθοκυανίνες, το ελαγικό οξύ και οι τανίνες.

Καταναλώνετε ρόδια καθημερινά όταν είναι η εποχή τους.

Πίνετε ένα ποτήρι χυμό ρόδι (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη) 1-2 φορές την εβδομάδα όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Εμπλουτίστε την καθημερινή διατροφή σας με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών διαφορετικών χρωμάτων για να παραλάβετε βιταμίνες και άλλα φυτοχημικά συστατικά, ουσίες πολύτιμες για την υγεία σας!

Η κατανάλωση 10 καρυδιών κάθε μέρα βοηθά την καρδιά και τις αρτηρίες και συμβάλλει εναντίον του διαβήτη και του καρκίνου.

Βάζετε στα φαγητά σας διατροφικά βότανα, όπως δενδρολίβανο, φασκομηλιά, μαντζουράνα, εστραγκόν και ρίγανη. Σας προσφέρουν έτσι ουσίες που ωφελούν την υγεία και παρατείνουν τη νεότητα.Η κατανάλωση σοκολάτας σχετίζεται με μείωση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή, διαβήτη και εγκεφαλικό επεισόδιο. Προτιμάτε τη σοκολάτα πλούσια σε κακάο, φτωχή σε ζάχαρη και λίπη.

Απρίλιος 2013
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Αρχείο δημοσιεύσεων

Στο ιστολόγιο αυτό μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις και τα μαθήματα της ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, να παρακολουθείτε νέα σχετικά με τη διατροφή και τα τρόφιμα, καθώς και να εκφράζετε τις απορίες και ερωτήματά σας σχετικά με αυτά. 
 

European Radio Logo

Αρχείο δημοσιεύσεων

Translate



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων