Περί Διατροφής

Ιστότοπος για τη διατροφή, τα τρόφιμα και την υγεία

Πρωταθλητής το ΕΠΑΛ Καλαμαριάς!

Μαρ 201329

Το ΕΠΑΛ Καλαμαριάς κατέκτησε το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην πόλη Μπορντό της Γαλλίας. Επικράτησε με 1-0 του ΕΠΑΛ Ορεστιάδας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κτιστόπουλου στο 40΄ μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα που διεξήχθη το πρωί της Πέμπτης (28/3) στο γήπεδο του Θρασύβουλου στη Φυλή.

Ήδη πάντως, με την πρόκρισή τους στον τελικό οι παίκτες του 1ου Λυκείου Καλαμαριάς και του 1ου ΕΠΑΛ Ορεστιάδαςεξασφάλισαν τα προνόμια των μορίων που δίνονται στους πανελληνιονίκες για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, πέρα από τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος για το σχολικό έτος 2012-2013 θα συνεχίσουν την αγωνιστική τους δράση, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα.

Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα κληρώθηκε στον 4ο Ομιλο και θα κληθεί να συμμετάσχει με την Σχολική Ομάδα των αγοριών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Λυκείων που θα γίνει στο Μπορντό 14 – 22 Απριλίου 2013.
Η πρωταθλήτρια ομάδα των αγοριών, η οποία θα αναδειχτεί μετά τους τελικούς που βρίσκονται σε εξέλιξη με τους προκριματικούς της τελικής φάσης, θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις αντίστοιχες της Νότιας Αφρικής, Βραζιλίας, Ουκρανίας, Ρουμανίας και Ουγγαρίας.

Προπονήτρια του 1ου ΕΠΑΛ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ είναι η Αγάπη Χαντζή. Tην αποστολή των Πρωταθλητών πλαισίωσαν οι Ρετσινάς, Μπουλιώνης, Τοκμακίδης, Κτιστόπουλος, Μίζα, Νικολαϊδης, Τουνουσίδης, Σερετάκης, Τριαντόγλου, Ταπραντζής, Αγγελίδης, Σταμπουλής, Κωσταγιάννης, Λίτσκας, Σωληναράς, Βουλγαρέλης.

Συγχαρητήρια στους αθλητές-μαθητές καθώς και στους συνοδούς καθηγητές τους για τη μεγαλειώδη πορεία τους και ευχόμαστε στο 1ο ΕΠΑΛ Καλαμαριάς να κατακτήσει το κύπελλο στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα!

Πηγή: www.acadimies.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε… την “άχνη” μας στο facebook

Ακολουθείστε (την ..."άχνη") μας...

instagram

Ακολουθείστε μας στο Instagram

Η ώρα πήγε…

Healthy Tips

 

 

 

Η αντιοξειδωτική δράση του ροδιού είναι 3 φορές μεγαλύτερη από του κόκκινου κρασιού και του πράσινου τσαγιού. Τα ρόδια χρωστούν την ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση στα φυτοθρεπτικάτης οικογένειας των φλαβονοειδών, όπως οι ανθοκυανίνες, το ελαγικό οξύ και οι τανίνες.

Καταναλώνετε ρόδια καθημερινά όταν είναι η εποχή τους.

Πίνετε ένα ποτήρι χυμό ρόδι (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη) 1-2 φορές την εβδομάδα όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Εμπλουτίστε την καθημερινή διατροφή σας με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών διαφορετικών χρωμάτων για να παραλάβετε βιταμίνες και άλλα φυτοχημικά συστατικά, ουσίες πολύτιμες για την υγεία σας!

Η κατανάλωση 10 καρυδιών κάθε μέρα βοηθά την καρδιά και τις αρτηρίες και συμβάλλει εναντίον του διαβήτη και του καρκίνου.

Βάζετε στα φαγητά σας διατροφικά βότανα, όπως δενδρολίβανο, φασκομηλιά, μαντζουράνα, εστραγκόν και ρίγανη. Σας προσφέρουν έτσι ουσίες που ωφελούν την υγεία και παρατείνουν τη νεότητα.Η κατανάλωση σοκολάτας σχετίζεται με μείωση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή, διαβήτη και εγκεφαλικό επεισόδιο. Προτιμάτε τη σοκολάτα πλούσια σε κακάο, φτωχή σε ζάχαρη και λίπη.

Μάρτιος 2013
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Αρχείο δημοσιεύσεων

Στο ιστολόγιο αυτό μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις και τα μαθήματα της ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, να παρακολουθείτε νέα σχετικά με τη διατροφή και τα τρόφιμα, καθώς και να εκφράζετε τις απορίες και ερωτήματά σας σχετικά με αυτά. 
 

European Radio Logo

Αρχείο δημοσιεύσεων

Translate

Σαν σήμερα

25/4/1850: Ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του το κλείσιμο των τιμών του χρηματιστηρίου.



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων