Η συνταγή περιέχει μόνο μία μελιτζάνα, λίγο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, λίγο αλάτι και λάδι για το τηγάνισμα. Κι όμως μπορεί να χορτάσει μια ολόκληρη οικογένεια!
Υλικά
1 μελιτζάνα
λίγο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
λάδι για τηγάνισμα και λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τη μελιτζάνα, την κόβουμε σε κύβους και τη βάζουμε σε αλατόνερο να ξεπικρίσει. Αλλάζουμε το νερό και βάζουμε τόσο όσο να σκεπάζονται οι μελιτζάνες. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και αλεύρι όσο πάρει, ώστε να γίνει ένας πηχτός χυλός. Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα στο τηγάνι. Περιχύνουμε απαλά με το καυτό λάδι τα πιτάκια. Όταν φουσκώσουν και ροδίσουν από τη μια πλευρά τα γυρνάμε από την άλλη. Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Η ποσότητα έτοιμου φαγητού θα σας …εκπλήξει!
Καλή σας όρεξη!
Αφήστε μια απάντηση