Περί Διατροφής

Ιστότοπος για τη διατροφή, τα τρόφιμα και την υγεία

Νερό, για καλύτερους βαθμούς στις εξετάσεις!

Απρ 201219

Όσοι μαθητές και φοιτητές πίνουν νερό την ώρα των εξετάσεων πετυχαίνουν καλύτερους βαθμούς στα διαγωνίσματα, υποστηρίζουν Βρετανοί ερευνητές.

Σύμφωνα με την έρευνα των πανεπιστημίων Ιστ Λόντον και Ουέστμινστερ, οι επιδόσεις όσων καταναλώνουν νερό αυξάνονται περίπου 5% κατά μέσο όρο, σε σχέση με αυτούς που διαγωνίζονται «στεγνοί».

Οι ερευνητές των δύο πανεπιστημίων έθεσαν στο ερευνητικό τους μικροσκόπιο 447 φοιτητές του τμήματος Ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Ιστ Λόντον. Οι 71 από αυτούς φοιτούσαν στο προπαρασκευαστικό έτος, οι 225 στο πρώτο και οι 151 στο δεύτερο.

Όπως διαπίστωσαν, μόλις το 25% από αυτούς προσήλθε στις εξετάσεις με ένα μπουκαλάκι νερό υπό μάλης. Το ποσοστό αυτό ήταν 31% στους δευτεροετείς φοιτητές και 21% στους πρωτοετείς και στους φοιτητές του προπαρασκευαστικού.

Από αυτούς τους τελευταίους, αυτοί που έπιναν νερό την ώρα των εξετάσεων πέτυχαν κατά 10% μεγαλύτερους βαθμούς. Η βελτίωση ήταν της τάξης του 5% για τους «πότες» πρωτοετείς και 2% για τους φοιτητές του προπαρασκευαστικού έτους.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ενυδάτωση του οργανισμού σχετίζεται άμεσα με τις πνευματικές επιδόσεις. Όπως επισημαίνεται στη σχετική μελέτη, η κατανάλωση του νερού είναι πιθανό να επιδρά και ψυχολογικά στη λειτουργία της σκέψης.Εξάλλου, η κατανάλωση νερού ρίχνει τα επίπεδα του στρες, το οποίο, όπως είναι γνωστό, εμποδίζει το μυαλό να λειτουργήσει καθαρά.

www.newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε… την “άχνη” μας στο facebook

Ακολουθείστε (την ..."άχνη") μας...

instagram

Ακολουθείστε μας στο Instagram

Η ώρα πήγε…

Healthy Tips

 

 

 

Η αντιοξειδωτική δράση του ροδιού είναι 3 φορές μεγαλύτερη από του κόκκινου κρασιού και του πράσινου τσαγιού. Τα ρόδια χρωστούν την ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση στα φυτοθρεπτικάτης οικογένειας των φλαβονοειδών, όπως οι ανθοκυανίνες, το ελαγικό οξύ και οι τανίνες.

Καταναλώνετε ρόδια καθημερινά όταν είναι η εποχή τους.

Πίνετε ένα ποτήρι χυμό ρόδι (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη) 1-2 φορές την εβδομάδα όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Εμπλουτίστε την καθημερινή διατροφή σας με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών διαφορετικών χρωμάτων για να παραλάβετε βιταμίνες και άλλα φυτοχημικά συστατικά, ουσίες πολύτιμες για την υγεία σας!

Η κατανάλωση 10 καρυδιών κάθε μέρα βοηθά την καρδιά και τις αρτηρίες και συμβάλλει εναντίον του διαβήτη και του καρκίνου.

Βάζετε στα φαγητά σας διατροφικά βότανα, όπως δενδρολίβανο, φασκομηλιά, μαντζουράνα, εστραγκόν και ρίγανη. Σας προσφέρουν έτσι ουσίες που ωφελούν την υγεία και παρατείνουν τη νεότητα.Η κατανάλωση σοκολάτας σχετίζεται με μείωση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή, διαβήτη και εγκεφαλικό επεισόδιο. Προτιμάτε τη σοκολάτα πλούσια σε κακάο, φτωχή σε ζάχαρη και λίπη.

Απρίλιος 2012
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Αρχείο δημοσιεύσεων

Στο ιστολόγιο αυτό μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις και τα μαθήματα της ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, να παρακολουθείτε νέα σχετικά με τη διατροφή και τα τρόφιμα, καθώς και να εκφράζετε τις απορίες και ερωτήματά σας σχετικά με αυτά. 
 

European Radio Logo

Αρχείο δημοσιεύσεων

Translate



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων