Περί Διατροφής

Ιστότοπος για τη διατροφή, τα τρόφιμα και την υγεία

Coca και Pepsi μειώνουν χρωστική ουσία που φέρεται ως καρκινογόνος!

Μαρ 201212

Η Coca Cola και η Pepsi μείωσαν ήδη στα αναψυκτικά τους, που πουλούν στην πολιτεία της Καλιφόρνιας, μια χρωστική ουσία που κρίθηκε «καρκινογόνος» από τις πολιτειακές αρχές.

Οι δύο εταιρείες επέμειναν στο γεγονός ότι τα προϊόντα τους δεν αντιπροσωπεύουν κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, όπως δήλωσαν στο Γαλλικό πρακτορείο πολλές, μη κατονομαζόμενες, πηγές.

Αμφότερες οι εταιρείες προέβησαν σε αλλαγές στη σύνθεση («φόρμουλα») της κόλα, προκειμένου να αποφύγουν την αναγραφή στη συσκευασία των προϊόντων, που πουλούν στην Καλιφόρνια, ενός «προειδοποιητικού μηνύματος», για την παρουσία της μεθυλιμιδαζόλης-4 (4-ΜΕΙ), της χρωστικής ‘καραμελέ’ ουσίας, που απορρέει από τη μίξη τού θειούχου άλατος με αμμωνιακό.

Η περιοδική απορρόφηση αυτής της χρωστικής ουσίας σε μεγάλη δόση προκάλεσε καρκίνο σε πειραματόζωα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ώρα πήγε…

Ο καλός μας ο καιρός…

booked.net

Ακολουθήστε… την «άχνη» μας στο facebook

Ακολουθείστε (την ..."άχνη") μας...

instagram

Ακολουθείστε μας στο Instagram

Healthy Tips

Εμπλουτίστε την καθημερινή διατροφή σας με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών διαφορετικών χρωμάτων για να παραλάβετε βιταμίνες και άλλα φυτοχημικά συστατικά, ουσίες πολύτιμες για την υγεία σας!

Η κατανάλωση 10 καρυδιών κάθε μέρα βοηθά την καρδιά και τις αρτηρίες και συμβάλλει εναντίον του διαβήτη και του καρκίνου.

Βάζετε στα φαγητά σας διατροφικά βότανα, όπως δενδρολίβανο, φασκομηλιά, μαντζουράνα, εστραγκόν και ρίγανη. Σας προσφέρουν έτσι ουσίες που ωφελούν την υγεία και παρατείνουν τη νεότητα.Η κατανάλωση σοκολάτας σχετίζεται με μείωση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή, διαβήτη και εγκεφαλικό επεισόδιο. Προτιμάτε τη σοκολάτα πλούσια σε κακάο, φτωχή σε ζάχαρη και λίπη.

Μάρτιος 2012
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Φεβ   Απρ »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Θερμιδομετρητής

Αρχείο δημοσιεύσεων

Στο ιστολόγιο αυτό μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις και τα μαθήματα της ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, να παρακολουθείτε νέα σχετικά με τη διατροφή και τα τρόφιμα, καθώς και να εκφράζετε τις απορίες και ερωτήματά σας σχετικά με αυτά. 
 

Αρχείο δημοσιεύσεων

Translate



Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων