Περί Διατροφής

Ιστότοπος για τη διατροφή, τα τρόφιμα και την υγεία

Πλέγμα δράσεων για υγιεινή διατροφή!

Φεβ 20121

Εισήγηση από την Επιστημονική Επιτροπή Διατροφικής Πολιτικής

Αυστηρό πλαίσιο για την αποφυγή κατανάλωσης ανθυγιεινών τροφίμων εισηγείται στο υπουργείο Υγείας η Επιστημονική Επιτροπή Διατροφικής Πολιτικής.

Η επιτροπή συνεδρίασε την Τετάρτη, παρουσία του ειδικού γραμματέα κ. Κώστα Παταβούκα και της καθηγήτριας κυρίας Αθηνάς Λινού, προκειμένου να καθορίσει την κατεύθυνση των δράσεων για μία πιο υγιεινή διατροφή. Για το σκοπό αυτό, θα παραδώσει σε δύο μήνες σχετικό πόρισμα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Μεταξύ άλλων εισηγείται μέτρα νομοθετικού περιεχομένου, τα οποία στόχο θα έχουν τον περιορισμό των trans λιπαρών οξέων, των κορεσμένων λιπαρών οξέων, του αλατιού και της ζάχαρης σε τρόφιμα ευρείας κατανάλωσης.
Αύξηση των φόρων σε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε trans λιπαρά οξέα, σε ζάχαρη και μείωση των φόρων σε τρόφιμα που προάγουν την υγεία (φρούτα, λαχανικά).

Δράσεις που στόχο έχουν την αύξηση της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών και οσπρίων, μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και την ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού (εκπαιδευτικό προσωπικό, μαθητές, εργαζόμενους) για τη διατροφική αξία των παραπάνω προϊόντων. Ταυτόχρονη προβολή των παραγόμενων, ανά περιφέρεια, αγροτικών προϊόντων.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε… την “άχνη” μας στο facebook

Ακολουθείστε (την ..."άχνη") μας...

instagram

Ακολουθείστε μας στο Instagram

Η ώρα πήγε…

Healthy Tips

 

 

 

Η αντιοξειδωτική δράση του ροδιού είναι 3 φορές μεγαλύτερη από του κόκκινου κρασιού και του πράσινου τσαγιού. Τα ρόδια χρωστούν την ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση στα φυτοθρεπτικάτης οικογένειας των φλαβονοειδών, όπως οι ανθοκυανίνες, το ελαγικό οξύ και οι τανίνες.

Καταναλώνετε ρόδια καθημερινά όταν είναι η εποχή τους.

Πίνετε ένα ποτήρι χυμό ρόδι (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη) 1-2 φορές την εβδομάδα όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Εμπλουτίστε την καθημερινή διατροφή σας με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών διαφορετικών χρωμάτων για να παραλάβετε βιταμίνες και άλλα φυτοχημικά συστατικά, ουσίες πολύτιμες για την υγεία σας!

Η κατανάλωση 10 καρυδιών κάθε μέρα βοηθά την καρδιά και τις αρτηρίες και συμβάλλει εναντίον του διαβήτη και του καρκίνου.

Βάζετε στα φαγητά σας διατροφικά βότανα, όπως δενδρολίβανο, φασκομηλιά, μαντζουράνα, εστραγκόν και ρίγανη. Σας προσφέρουν έτσι ουσίες που ωφελούν την υγεία και παρατείνουν τη νεότητα.Η κατανάλωση σοκολάτας σχετίζεται με μείωση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή, διαβήτη και εγκεφαλικό επεισόδιο. Προτιμάτε τη σοκολάτα πλούσια σε κακάο, φτωχή σε ζάχαρη και λίπη.

Φεβρουάριος 2012
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  

Αρχείο δημοσιεύσεων

Στο ιστολόγιο αυτό μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις και τα μαθήματα της ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, να παρακολουθείτε νέα σχετικά με τη διατροφή και τα τρόφιμα, καθώς και να εκφράζετε τις απορίες και ερωτήματά σας σχετικά με αυτά. 
 

European Radio Logo

Αρχείο δημοσιεύσεων

Translate

Σαν σήμερα

7/11/1943: Oι Ναζί καταστρέφουν με φωτιά το μεγαλύτερο μέρος του Καρπενησίου.



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων