Περί Διατροφής

Ιστότοπος για τη διατροφή, τα τρόφιμα και την υγεία

Ένα λουκάνικο την ημέρα οδηγεί σε καρκίνο;

Ιαν 201218

Τρώγοντας ένα λουκάνικο την ημέρα ή δύο φέτες μπέικον, αυξάνεται ο κίνδυνος καρκίνου στο πάγκρεας κατά 20%, σύμφωνα με σουηδική έρευνα που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση «British Journal of Cancer».
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το επεξεργασμένο κρέας (σαλάμι, λουκάνικο, μπέικον κ.λπ.) μπαίνει στο στόχαστρο των ειδικών ως απειλή για την υγεία μας. Υπάρχουν ήδη αρκετά στοιχεία που ενοχοποιούν την κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος για την πρόκληση καρκίνου του παχέος εντέρου.

Τώρα, οι Σουηδοί ερευνητές του Ινστιτούτου Karolinska ανέλυσαν τα στοιχεία 11 προηγούμενων ερευνών που αφορούν σε 6.000 ασθενείς με παγκρεατικό καρκίνο και διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση μόλις 50 γρ. επεξεργασμένου κρέατος την ημέρα αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης της νόσου κατά 19%.
Η κατανάλωση 100 γρ. την ημέρα, ποσότητα που περιέχεται σε ένα χάμπουργκερ, αυξάνει τον κίνδυνο κατά 38%, ενώ η κατανάλωση 150 γρ. την ημέρα τον αυξάνει κατά 57%.
Ο καρκίνος του παγκρέατος εξελίσσεται σιωπηρά και συχνά η διάγνωση γίνεται τυχαία, όταν βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.

Πηγή: vita.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε… την “άχνη” μας στο facebook

Ακολουθείστε (την ..."άχνη") μας...

instagram

Ακολουθείστε μας στο Instagram

Η ώρα πήγε…

Healthy Tips

 

 

 

Η αντιοξειδωτική δράση του ροδιού είναι 3 φορές μεγαλύτερη από του κόκκινου κρασιού και του πράσινου τσαγιού. Τα ρόδια χρωστούν την ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση στα φυτοθρεπτικάτης οικογένειας των φλαβονοειδών, όπως οι ανθοκυανίνες, το ελαγικό οξύ και οι τανίνες.

Καταναλώνετε ρόδια καθημερινά όταν είναι η εποχή τους.

Πίνετε ένα ποτήρι χυμό ρόδι (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη) 1-2 φορές την εβδομάδα όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Εμπλουτίστε την καθημερινή διατροφή σας με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών διαφορετικών χρωμάτων για να παραλάβετε βιταμίνες και άλλα φυτοχημικά συστατικά, ουσίες πολύτιμες για την υγεία σας!

Η κατανάλωση 10 καρυδιών κάθε μέρα βοηθά την καρδιά και τις αρτηρίες και συμβάλλει εναντίον του διαβήτη και του καρκίνου.

Βάζετε στα φαγητά σας διατροφικά βότανα, όπως δενδρολίβανο, φασκομηλιά, μαντζουράνα, εστραγκόν και ρίγανη. Σας προσφέρουν έτσι ουσίες που ωφελούν την υγεία και παρατείνουν τη νεότητα.Η κατανάλωση σοκολάτας σχετίζεται με μείωση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή, διαβήτη και εγκεφαλικό επεισόδιο. Προτιμάτε τη σοκολάτα πλούσια σε κακάο, φτωχή σε ζάχαρη και λίπη.

Ιανουάριος 2012
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Αρχείο δημοσιεύσεων

Στο ιστολόγιο αυτό μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις και τα μαθήματα της ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, να παρακολουθείτε νέα σχετικά με τη διατροφή και τα τρόφιμα, καθώς και να εκφράζετε τις απορίες και ερωτήματά σας σχετικά με αυτά. 
 

European Radio Logo

Αρχείο δημοσιεύσεων

Translate



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων