Περί Διατροφής

Ιστότοπος για τη διατροφή, τα τρόφιμα και την υγεία

Τα παιδιά μιμούνται τους γονείς στην κατανάλωση αλκοόλ!

Ιούν 201117

Τα παιδιά που βλέπουν τους γονείς τους μεθυσμένους έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πίνουν υπερβολικά, σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε 5.700 εφήβους από 13 ως 16 ετών στην Αγγλία.

Η έρευνα διεξήχθη από το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Ipsos Mori για λογαριασμό του Ιδρύματος Ερευνών Κοινωνικών Επιστημών Joseph Rowntree και αποκαλύπτει πως ένας έφηβος 13-14 χρόνων στους τέσσερις έχει ήδη μεθύσει περισσότερες από μία φορές και το ίδιο ισχύει για έναν στους δύο εφήβους, ηλικίας 15 ως 16 ετών.

Ανάμεσα στους εφήβους ηλικίας 13 ως 14 ετών, το 70% έχει ήδη δοκιμάσει οινοπνευματώδη ποτά, στις μεγαλύτερες ηλικίες (15 ως 16 ετών) το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει το 89%. Οι περισσότεροι έφηβοι δήλωσαν πως ήπιαν για πρώτη φορά στα 12 τους χρόνια.

Οι έφηβοι που αφήνονται χωρίς την επιτήρηση των γονιών τους είναι πιθανότερο να καταφύγουν στο «binge drinking», που σημαίνει «πίνω μέχρι να χάσω κάθε έλεγχο». Σύμφωνα με την έρευνα, οι έφηβοι των οποίων οι γονείς δεν γνωρίζουν πού βρίσκονται τα βράδια του Σαββάτου ή παρακολουθούν ακατάλληλες ταινίες, χωρίς επιτήρηση, είναι αυτοί που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αρχίσουν να πίνουν.

«Η έρευνα καταδεικνύει πως οι γονείς έχουν μεγαλύτερη επιρροή από αυτή που πιστεύουν στην συμπεριφορά των εφήβων» τονίζει η Claire Turner, εκπρόσωπος του ιδρύματος. «Αυτά που λένε οι γονείς και η συμπεριφορά τους απέναντι στο αλκοόλ επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό το αν τα παιδιά θα θελήσουν να πίνουν» πρόσθεσε.

Όπως προκύπτει από στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2010, το 39% των ανδρών και το 31% των γυναικών στη Βρετανία ξεπερνούν τα λογικά όρια κατανάλωσης αλκοόλ την ημέρα, δηλαδή 3 ως 4 μονάδες για τους άνδρες και 2 ως 3 για τις γυναίκες.

Μια μονάδα οινοπνευματώδους ποτού αντιστοιχεί με 10 χιλιοστόμετρα αιθυλικής αλκοόλης, μέτρο σχετικά ασαφές, αφού το αντίστοιχό του, για παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι 25 χιλιοστόμετρα ενός ποτού με περιεκτικότητα σε αλκοόλ 40%.

Ο μέσος όρος κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών στη χώρα, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσίας, ήταν για το 2009 12,4 μονάδες την εβδομάδα.

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε… την “άχνη” μας στο facebook

Ακολουθείστε (την ..."άχνη") μας...

instagram

Ακολουθείστε μας στο Instagram

Η ώρα πήγε…

Healthy Tips

 

 

 

Η αντιοξειδωτική δράση του ροδιού είναι 3 φορές μεγαλύτερη από του κόκκινου κρασιού και του πράσινου τσαγιού. Τα ρόδια χρωστούν την ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση στα φυτοθρεπτικάτης οικογένειας των φλαβονοειδών, όπως οι ανθοκυανίνες, το ελαγικό οξύ και οι τανίνες.

Καταναλώνετε ρόδια καθημερινά όταν είναι η εποχή τους.

Πίνετε ένα ποτήρι χυμό ρόδι (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη) 1-2 φορές την εβδομάδα όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Εμπλουτίστε την καθημερινή διατροφή σας με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών διαφορετικών χρωμάτων για να παραλάβετε βιταμίνες και άλλα φυτοχημικά συστατικά, ουσίες πολύτιμες για την υγεία σας!

Η κατανάλωση 10 καρυδιών κάθε μέρα βοηθά την καρδιά και τις αρτηρίες και συμβάλλει εναντίον του διαβήτη και του καρκίνου.

Βάζετε στα φαγητά σας διατροφικά βότανα, όπως δενδρολίβανο, φασκομηλιά, μαντζουράνα, εστραγκόν και ρίγανη. Σας προσφέρουν έτσι ουσίες που ωφελούν την υγεία και παρατείνουν τη νεότητα.Η κατανάλωση σοκολάτας σχετίζεται με μείωση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή, διαβήτη και εγκεφαλικό επεισόδιο. Προτιμάτε τη σοκολάτα πλούσια σε κακάο, φτωχή σε ζάχαρη και λίπη.

Ιούνιος 2011
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Αρχείο δημοσιεύσεων

Στο ιστολόγιο αυτό μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις και τα μαθήματα της ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, να παρακολουθείτε νέα σχετικά με τη διατροφή και τα τρόφιμα, καθώς και να εκφράζετε τις απορίες και ερωτήματά σας σχετικά με αυτά. 
 

European Radio Logo

Αρχείο δημοσιεύσεων

Translate



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων