Περί Διατροφής

Ιστότοπος για τη διατροφή, τα τρόφιμα και την υγεία

Φαρμακοποιός έφτιαξε φρέσκια βιολογική μπίρα και την εξάγει!!!

Μάι 201125

Ο Αλέξανδρος Κουμάντος από την Δραπετσώνα, φαρμακοποιός στο επάγγελμα, δημιούργησε την “Πειραϊκή Μικροζυθοποιϊα” και πουλά την φρέσκια βιολογική μπίρα του, εκτός από την Ελλάδα, ακόμη και στους Γερμανούς!!! Όπως και στην Αμερική, στο Βέλγιο και στη Γαλλία. Πριν ανοίξει την επιχείρηση, επί επτά ολόκληρα χρόνια, από το 1988 έως το 2005, επισκέφτηκε πολλά μικροζυθοποιεία στης Ευρώπη, Αμερική και Καναδά. Παράγει δυο είδη μπίρας: Ρils, δηλ. ξανθιά μπίρα με ελαφρύ άρωμα, και pale ale, δηλ. καστανή, γλυκιά, αρωματική και….
ελαφρώς πικάντικη, με 5% αλκοόλ.
Οι μπίρες είναι φρέσκιες (με τρίμηνη διάρκεια ζωής) και παστεριωμένες, ενώ ζυμώνονται και ωριμάζουν έξι μήνες πριν φτάσουν στο ποτήρι. Λέει ο ίδιος: “Η τάση στο εξωτερικό αυτήν τη στιγμή είναι η επιστροφή στους μικρούς παραγωγούς. Αυτούς που δημιούργησαν την παράδοση τη δεκαετία του ’50 πριν αναγκαστούν να κλείσουν από τη μαζική κατανάλωση. Έξω η γνώση είναι ελεύθερη. Η μπίρα είναι το ποτό του φτωχού και σχεδόν κάθε γειτονιά έχει ένα μικροζυθοποιείο. Μπαίνεις στις αποθήκες με τις δεξαμενές, βλέπεις τη δουλειά, μαθαίνεις τα μυστικά. Οι ζυθοποιοί δεν έχουν κάτι να κρύψουν γιατί απλώς η επιτυχία μιας μπίρας βρίσκεται αλλού. Δεν αρκεί καλός λυκίσκος και βύνη. Θυμάμαι τους μικροζυθοποιούς από το εξωτερικό, που μου έλεγαν ότι το γεγονός πως έχεις ένα σωστό προϊόν δεν σημαίνει ότι θα πείσεις κιόλας. Στην αρχή, δεν τους πίστευα. Τους πρώτους μήνες, όμως, κατάλαβα ότι τελικά το πιο σημαντικό δεν ήταν να φτιάξω μια καλή μπίρα, αλλά να μάθω να την πουλάω. Εξοπλίστηκα με ένα φορητό ψυγείο, πάγωνα τις μπίρες από την προηγούμενη και πήγαινα από σούπερ μάρκετ σε σούπερ μάρκετ και από ταβέρνα σε ταβέρνα. Το ενθαρρυντικό ήταν ότι όταν τη δοκίμαζαν όχι απλώς τους άρεσε αλλά έκαναν και τις πρώτες παραγγελίες. Μέχρι όμως πριν από έναν χρόνο δεν υπήρχε καν τμήμα πωλήσεων στην επιχείρηση!”.

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2011/05/blog-post_20.html#ixzz1N92N5l9v

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε… την “άχνη” μας στο facebook

Ακολουθείστε (την ..."άχνη") μας...

instagram

Ακολουθείστε μας στο Instagram

Η ώρα πήγε…

Healthy Tips

 

 

 

Η αντιοξειδωτική δράση του ροδιού είναι 3 φορές μεγαλύτερη από του κόκκινου κρασιού και του πράσινου τσαγιού. Τα ρόδια χρωστούν την ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση στα φυτοθρεπτικάτης οικογένειας των φλαβονοειδών, όπως οι ανθοκυανίνες, το ελαγικό οξύ και οι τανίνες.

Καταναλώνετε ρόδια καθημερινά όταν είναι η εποχή τους.

Πίνετε ένα ποτήρι χυμό ρόδι (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη) 1-2 φορές την εβδομάδα όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Εμπλουτίστε την καθημερινή διατροφή σας με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών διαφορετικών χρωμάτων για να παραλάβετε βιταμίνες και άλλα φυτοχημικά συστατικά, ουσίες πολύτιμες για την υγεία σας!

Η κατανάλωση 10 καρυδιών κάθε μέρα βοηθά την καρδιά και τις αρτηρίες και συμβάλλει εναντίον του διαβήτη και του καρκίνου.

Βάζετε στα φαγητά σας διατροφικά βότανα, όπως δενδρολίβανο, φασκομηλιά, μαντζουράνα, εστραγκόν και ρίγανη. Σας προσφέρουν έτσι ουσίες που ωφελούν την υγεία και παρατείνουν τη νεότητα.Η κατανάλωση σοκολάτας σχετίζεται με μείωση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή, διαβήτη και εγκεφαλικό επεισόδιο. Προτιμάτε τη σοκολάτα πλούσια σε κακάο, φτωχή σε ζάχαρη και λίπη.

Μάιος 2011
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Αρχείο δημοσιεύσεων

Στο ιστολόγιο αυτό μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις και τα μαθήματα της ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, να παρακολουθείτε νέα σχετικά με τη διατροφή και τα τρόφιμα, καθώς και να εκφράζετε τις απορίες και ερωτήματά σας σχετικά με αυτά. 
 

European Radio Logo

Αρχείο δημοσιεύσεων

Translate

Σαν σήμερα

23/4: Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από την ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο ισπανός συγγραφέας του «Δον Κιχώτη» Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.
   - Σχετικές αναρτήσεις



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων