Υλικά:
- Αυγά σφιχτά
- Ξύδι από κόκκινο κρασί
- Δεντρολίβανο
- Θυμάρι
- Δάφνη
- Σκόρδο
- Διάφορα χρώματα πιπέρια άκοπα
- Καυτερή πιπεριά, προαιρετικά
- Μπαλσάμικο ξύδι
Καθαρίζουμε τα αυγά. Βράζουμε το κρασόξυδο με τα μισά μυρωδικά και πιπέρια. Το αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε τα αυγά σε βάζο και τα ραντίζουμε με το μπαλσάμικο. Ρίχνουμε και το βρασμένο κρύο ξύδι. Αν ανεβαίνουν και δεν καλύπτονται, βάζουμε σαν σταυρό δύο καλαμάκια από σουβλάκι για να κρατηθούν κάτω απ την επιφάνεια του ξυδιού. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 48 ώρες. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε (όχι να βράσει) το λάδι με τα υπόλοιπα μυρωδικά και πιπέρια. Το αφήνουμε να ησυχάσει και να απορροφήσει τα αρώματα. ΄Όταν βγάλουμε τα αυγά απ το ψυγείο, τα στραγγίζουμε από το ξύδι εντελώς και τα περιχύνουμε με το αρωματισμένο λάδι. Τα αφήνουμε 2-3 μέρες και μετά ανοίγουμε για να φάμε. Διατηρούνται στο ψυγείο για μήνες.
από το greekmasa.gr
Αφήστε μια απάντηση